ΤΟΠΙΚΑ posted by

ΕΤΟΙΜΟ ΤΟ ΚΟΜΜΑ ΤΩΝ ΠΕΙΡΑΤΩΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Έτοιμο για τις εκλογές εμφανίζεται να είναι το νεοϊδρυθέν κόμμα Πειρατών Ελλάδας. Το πρωί της Παρασκευής μέλη του κόμματος, πήγαν στον Άρειο Πάγο, έκαναν ένα μικρό χάπενινγκ έξω από ο δικαστικό μέγαρο και εν συνεχεία κατέθεσαν το καταστατικό του κόμματος, περιμένοντας…
την έγκριση του, ώστε να συμμετάσχουν στις επερχόμενες εκλογές.
Ήδη οι Πειρατές ετοιμάζουν και την πρώτη συγκέντρωση- διαμαρτυρία τους, το απόγευμα του Σαββάτου στο Σύνταγμα για να διαμαρτυρηθούν εναντίον της εμπορικής συμφωνίας ACTA, με την οποία θεωρούν ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες, η Ιαπωνία και η Ευρωπαϊκή Ένωση επιχειρούν να φιμώσουν το Ιντερνέτ. Την ίδια ημέρα και ώρα θα πραγματοποιηθούν σ΄ όλο τον κόσμο ανάλογες διαδηλώσεις από Πειρατές.
Στην παρουσίαση του κόμματός του, οι Πειρατές έφεραν και έναν Γερμανό Πειρατή, τον κ. Τόμας Γκάουλ διεθνή συντονιστή του κόμματος Πειρατών της Γερμανίας. Άλλωστε, όπως είπε ο υπεύθυνος επικοινωνίας των Ελλήνων πειρατών κ. Ανέστης Σαμουρκασίδης το νέο πολιτικό κόμμα των Πειρατών είναι ένα από τα 56 ιδρυμένα κόμματα Πειρατών σε όλο τον κόσμο και πρόκειται να γίνει το 22ο επισήμως αναγνωρισμένο από το κράτος του, Κόμμα Πειρατών. Το κόμματα Πειρατών έχουν εκλέξει έως τώρα 2 ευρωβουλευτές, 15 βουλευτές και 194 δημοτικούς συμβούλους σ΄ όλη την Ευρώπη.
Στην παρουσίαση υπήρξαν ερωτήσεις για τη στάση των Πειρατών έναντι στο Μνημόνιο και η απάντηση που δόθηκε ήταν ότι για όλα τα θέματα θα πρέπει να υπάρχουν δύο προϋποθέσεις. Να ενημερώνεται η κοινωνία και να διενεργούνται δημοψηφίσματα, αλλά όχι δημοψηφίσματα εξπρές, να δίνεται δηλαδή χρόνος για συζητήσεις και τοποθετήσεις.
Πρόκειται για ένα ιδιόμορφο κόμμα, όπως και οι ίδιοι παραδέχονται, αφού πρώτον δεν χρειάζονται γραφεία, τη στιγμή που διαθέτουν, όπως λένε, το μεγαλύτερο γραφείο στο κόσμο, που είναι το…ιντερνέτ. Δεν χρειάζονται να έχουν πρόεδρο με αρμοδιότητες, παρά μόνον για να υπογράφει τις όποιες συναλλαγές αναμένεται να έχουν με τις τράπεζες. Δεν έχουν χρήματα παρά μόνον ότι εισπράξουν από τις εισφορές μελών τους και δεν δέχονται κανέναν ως μέλος εάν αυτός ανήκει σε οποιοδήποτε κόμμα.
«Το κόμμα δεν τοποθετείται πάνω στον ξεπερασμένο άξονα αριστερά_ κέντρο_ δεξιά. Το Κόμμα των Πειρατών γεννήθηκε στον 21ο αιώνα για να αποτελέσει το νέο λειτουργικό σύστημα της κοινωνίας μας, εξασφαλίζοντας σε κάθε πρόσωπο τη δυνατότητα να εκφράζεται ελεύθερα, να συμμετέχει ψηφιακά, να ζει με αξιοπρέπεια και να αποφασίζει για το κοινό μας μέλλον», όπως ειπώθηκε χαρακτηριστικά.
Στόχος τους είναι, η προστασία της ιδιωτικότητας (όπως την αποκάλεσαν) και των ατομικών δικαιωμάτων από επεμβάσεις κρατών και εταιριών, τη μεταρρύθμιση της νομοθεσίας περί πνευματικών δικαιωμάτων με μείωση του χρόνου προστασίας και ελεύθερη χρήση ψηφιακών αντιγράφων για ιδιωτική, μη_ εμπορική χρήση. Επιδιώκουν να αλλάξει η νομοθεσία και το κοπιράιτ να αφορά μόνον μόνον τις εμπορικές χρήσεις και όχι τις προσωπικές.
tovima.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *