ΤΟΠΙΚΑ posted by

ΜΕ ΤΙ ΚΑΙΡΟ ΘΑ ΤΣΙΚΝΙΣΟΥΜΕ;

Μην σας ξεγελά ο πρωινός ήλιος… Τις επόμενες ώρες θα έχουμε επιδείνωση του καιρού!
Αναλυτικά, παροδικές νεφώσεις με τοπικές βροχές στο Ιόνιο, τη Δυτική Ελλάδα και το Αιγαίο, περιμένουμε την Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου. Ο καιρός σταδιακά θα βελτιωθεί. Λίγα χιόνια θα πέσουν στα ορεινά, καθώς και σε περιοχές της Βόρειας Ελλάδας και της Ηπείρου με χαμηλό υψόμετρο.
Η θερμοκρασία σε χαμηλά επίπεδα θα κυμανθεί στη Βόρεια Ελλάδα από -10 έως….
5 βαθμούς, στη Δυτική Ελλάδα από -1 έως 11 βαθμούς, στην Κεντρική Ελλάδα από 1 έως 9 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 2 έως 13 βαθμούς και στα νησιά του Αιγαίου και την Κρήτη από 8 έως 15 βαθμούς Κελσίου αλλά στο Βόρειο Αιγαίο η μέγιστη δε θα ξεπεράσει τους 6 βαθμούς.
Σχεδόν θυελλώδεις έως θυελλώδεις δυτικών διευθύνσεων άνεμοι θα πνέουν στο Κεντρικό και Νότιο Αιγαίο, ενώ στο Βόρειο Αιγαίο θα πνέουν βορειοανατολικοί μέτριοι έως ισχυροί. Στο Ιόνιο θα πνέουν μέτριοι έως ισχυροί βορειοδυτικοί άνεμοι.
Λίγες νεφώσεις με πιθανότητα ασθενούς πρόσκαιρης βροχής το μεσημέρι, περιμένουμε στην Αττική. Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 12 βαθμούς. Σχεδόν μέτριοι έως μέτριοι δυτικών διευθύνσεων άνεμοι θα πνέουν στο Σαρωνικό και στο Νότιο Ευβοϊκό με σταδιακή ενίσχυση σε ισχυρούς έως σχεδόν θυελλώδεις από το μεσημέρι και μετά.
Λίγες νεφώσεις περιμένουμε την Τετάρτη στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 4 βαθμούς. Μέτριοι βορειοδυτικοί άνεμοι θα πνέουν στο Θερμαϊκό.

Την Πέμπτη νεφώσεις με τοπικές βροχές και καταιγίδες θα εκδηλωθούν στα δυτικά, την Κρήτη, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα που κατά τόπους θα είναι ισχυρές. Πρόσκαιρες χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ηπειρωτικά ορεινά και βαθμιαία από το απόγευμα θα εξαπλωθούν στις περισσότερες περιοχές της δυτικής, κεντρικής και βόρειας χώρας.
Άνεμοι: Δυτικοί Βορειοδυτικοί 4 με 6 που από το απόγευμα θα στραφούν σε βόρειους βορειοδυτικούς5 με7 και στα πελάγη τοπικά 8 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Σε σταδιακή πτώση από το απόγευμα από τα βόρεια.

Παρασκευή
Καιρός: Στην ανατολική Μακεδονία, την Θράκη, την αντολική Θεσσαλία, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, την Εύβοια, την ανατολική Στερεά, τις Κυκλάδες, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα θα έχουμε νεφώσεις με τοπικές βροχές ή χιονόνερο στα πεδινά και πρόσκαιρες χιονοπτώσεις στα ορεινά ημιορεινά. Βαθμιαία από το απόγευμα τα φαινόμενα θα περιοριστούν στις Κυκλάδες και την Βόρεια Κρήτη και θα εξασθενήσουν. Στην υπόλοιπη χώρα θα έχει λίγες νεφώσεις.
Άνεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 6 και νοτιοανατολικά 7 με τοπικά 8 και γρήγορη εξασθένηση.
Θερμοκρασία: Σε μικρή άνοδο κυρίως την ημέρα αλλά την νύχτα θα σημειωθεί παγετός που στα βόρεια θα είναι τοπικά ισχυρός.
star.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *