ΤΟΠΙΚΑ posted by

1500 ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΕΣ ΘΑ ΠΡΟΣΛΗΦΘΟΥΝ ΩΣ ΕΠΟΧΙΚΟΙ

Με 1.500 εποχικούς πυροσβέστες θα ενισχυθεί το Πυροσβεστικό Σώμα, προκειμένου να καλυφθούν οι ανάγκες της νέας αντιπυρικής περιόδου που ξεκινά τον προσεχή Απρίλιο.
Το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη προχώρησε στην προώθηση του αιτήματος προς το υπουργείο Εσωτερικών για το νέο εποχικό προσωπικό (με συμβάσεις εργασίας ορισμένου χρόνου, διαρκείας 8 μηνών), ενώ το συμπεριέλαβε και στις διατάξεις του Προϋπολογισμού του 2012, όπου αναφέρεται σε…

δαπάνες που αφορούν τις αποδοχές των εποχικών πυροσβεστών και των πυροσβεστών πενταετούς υποχρέωσης του Πυροσβεστικού Σώματος.
Ωστόσο την τελική έγκριση των νέων προσλήψεων θα δώσει σε περίπου έναν μήνα το υπουργείο Εσωτερικών, το οποίο μπορεί να περικόψει τον αριθμό των θέσεων ανάλογα με το κονδύλι που έχει στη διάθεσή του.
Υπενθυμίζεται πως οι εποχικοί Πυροσβέστες πρέπει να είναι Έλληνες πολίτες, να έχουν καλή σωματική και ψυχική υγεία, σύμφωνα με τα ισχύοντα για την κατάταξη των μονίμων πυροσβεστών (ΠΔ133/2002), ενώ για όσους έχουν προσληφθεί πριν από τη Δασική ή Πυροσβεστική Υπηρεσία, να μην έχει καταγγελθεί η σύμβαση πρόσληψής τους για λόγους πειθαρχικούς ή υπηρεσιακής ανεπαρκείας. Το όριο ηλικίας τους, σύμφωνα με πληροφορίες, καθορίζεται στο 27ο έτος.
Η κατανομή των θέσεων αφορά συνήθως τέσσερις ειδικότητες: Εργάτες Πυρόσβεσης Διάσωσης, Οδηγοί Πυροσβεστικών Οχημάτων, Εργάτες Οδηγοί Αερομεταφερόμενων Πεζοπόρων Τμημάτων και Πυροφύλακες.
dimosio.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *