ΤΟΠΙΚΑ posted by

O KAIΡΟΣ ΟΛΗΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ: ΧΙΟΝΙΑ ΚΑΙ ΚΑΤΑΙΓΙΔΕΣ

Σποραδικές καταιγίδες στα δυτικά, την Κρήτη, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα, κατά τόπους ισχυρές, προβλέπει για σήμερα η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (EMY).

Επίσης χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά καθώς και σε περιοχές της κεντρικής και βόρειας χώρας με μικρότερο υψόμετρο.
Το βράδυ αναμένεται….
εξασθένιση των φαινομένων στις περισσότερες περιοχές της Δυτικής, Κεντρικής και Βόρειας χώρας.
Παράλληλα, αναμένεται σταδιακή επικράτηση θυελλωδών ανέμων στα πελάγη 7 τοπικά 8 μποφόρ και πτώση της θερμοκρασίας.
Στην Αττική προβλέπονται λίγες νεφώσεις που γρήγορα θα αυξηθούν με τοπικές βροχές ή χιονόνερο και παροδικές χιονοπτώσεις το απόγευμα στα γύρω ορεινά. Σταδιακή βελτίωση θα σημειωθεί από το βράδυ.
Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί 3 με 5 και από το απόγευμα βόρειοι βορειοδυτικοί 5 με 7 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 2 έως 11 βαθμούς κελσίου.
Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται νεφώσεις με χιονόνερο ή χιόνι και βελτίωση από το απόγευμα. Οι άνεμοι, ασθενείς, που βαθμιαία θα γίνουν βόρειοι βορειοδυτικοί 6 με 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 0 έως 6 βαθμούς Κελσίου.
Μακεδονία, Θράκη
Νεφώσεις με τοπικές χιονοπτώσεις που τις μεσημεριανές ώρες στη δυτική Μακεδονία θα είναι πυκνές. Τα φαινόμενα θα παρουσιάσουν σταδιακή βελτίωση από το απόγευμα και από τα δυτικά. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί 3 με 5 μποφόρ και βαθμιαία από το απόγευμα βόρειοι 4 με 6 και στα δυτικά 6 με 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 0 έως 6 βαθμούς κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 4 με 6 βαθμούς χαμηλότερη.
Νησιά Ιονίου, ήπειρος, δυτική στερεά, δυτική Πελοπόννησος
Νεφώσεις με χιονοπτώσεις προβλέπονται στα ορεινά καθώς και σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο. Σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν στα παράκτια. Βελτίωση αναμένεται από το απόγευμα και από τα βόρεια. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί 4 με 6 και από το απόγευμα βόρειοι βορειοδυτικοί στο Ιόνιο 6 με 7 τοπικά 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 2 έως 12 βαθμούς κελσίου. Στην ήπειρο τοπικά 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.
Θεσσαλία, ανατολική στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος
Θα σημειωθούν λίγες νεφώσεις που γρήγορα θα αυξηθούν με τοπικές βροχές ή χιονόνερο και χιονοπτώσεις στα ορεινά καθώς και σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο. Σταδιακή βελτίωση αναμένεται από το βράδυ. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί 4 με 5 και από το απόγευμα βόρειοι βορειοδυτικοί 6 με 8 μποφόρ. Το θερμόμετρο θα δείξει από 0 έως 12 βαθμούς κελσίου.
Κυκλάδες, Κρήτη
Προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Από το απόγευμα τα φαινόμενα θα ενταθούν και θα σημειωθούν χιονοπτώσεις στα ορεινά της Κρήτης. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 5 με 7 στρεφόμενοι το βράδυ σε βορείους βορειοδυτικούς πιθανώς τοπικά 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 4 έως 14 βαθμούς κελσίου.
Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα
Θα σημειωθούν νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, που από το απόγευμα θα ενταθούν. Οι άνεμοι θα πνέουν στα βόρεια δυτικοί 4 με 5 στρεφόμενοι από το απόγευμα σε βορείους βορειοανατολικούς 6 τοπικά 7 μποφόρ. Στα νότια δυτικοί βορειοδυτικοί 5 με 7 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 7 έως 14 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.
econews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *