ΤΟΠΙΚΑ posted by

ΠΛΕΟΝ ΔΕΙΧΝΕΙΣ ΤΗΝ ΑΓΑΠΗ ΣΟΥ ΜΕ ΤΟ PASSWORD TOY FACEBOOK

«Θέλω τον κωδικό για την καρδιά σου», θα μπορούσε να είναι ο στίχος ενός σύγχρονου τραγουδιού. Γιατί ενώ στο παρελθόν τα ζευγάρια εφήβων αντάλλασσαν βιβλία ή δίσκους ως ένδειξη αμοιβαίας αφοσίωσης και εμπιστοσύνης, η νέα τάση –σύμφωνα με τους New York Times– είναι να ανταλλάσσουν password για….
το facebook και το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο τους. Αυτό τουλάχιστον συμβαίνει στις ΗΠΑ, όπου σύμφωνα με μια πρόσφατη έρευνα το 30% των νέων 12-17 ετών έχουν μοιραστεί κάποιον διαδικτυακό κωδικό με τον σύντροφο ή έστω με έναν στενό φίλο τους.
Στις περισσότερες περιπτώσεις, ωστόσο, οι έφηβοι που δείχνουν απόλυτη εμπιστοσύνη στο ταίρι τους καταλήγουν προδομένοι και εκτεθειμένοι. «Γνωρίζω πολλά ζευγάρια που έχουν μοιραστεί κωδικούς, και όλα το έχουν μετανιώσει», πιστεύει ο Σαμ Μπιντλ, αρθρογράφος στο Gizmodo, μια ιστοσελίδα με θέματα τεχνολογίας. Ιδού μερικές αληθινές ιστορίες διαδικτυακής προδοσίας: Ενα γυμνασιόπαιδο προσπάθησε να γελοιοποιήσει το κορίτσι που τον παράτησε διαδίδοντας μυστικά που εκμαίευσε από το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο της. Ενας άλλος έφηβος χρησιμοποίησε τον κωδικό του κινητού της πρώην του για να στείλει απειλητικά μηνύματα στις επαφές της. Τέλος, διάφοροι ερωτευμένοι που έχουν υποψιαστεί ότι έχουν πέσει θύματα απιστίας αρχίζουν να σκαλίζουν τα μηνύματα του συντρόφου τους αναζητώντας ενοχοποιητικά στοιχεία.

Κάποιοι γονείς λοιπόν, προκειμένου να διαφυλάξουν τα προσωπικά δεδομένα και, κατ’ επέκτασιν, την ψυχική ηρεμία των παιδιών τους, τους ζητούν να δεσμευτούν ότι δεν θα μοιραστούν με κανέναν τους κωδικούς τους. Συχνά όμως οι κινήσεις τους αποδεικνύονται μάταιες. H ανταλλαγή κωδικών έχει τη γλύκα του απαγορευμένου.
Γωγώ Καρκάνη
gynaikamag.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *