ΤΟΠΙΚΑ posted by

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΙ ΖΗΤΑΝΕ ΣΤΗ ΣΚΥΔΡΑ ΕΝΩ ΣΤΗΝ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ ΔΕΝ ΚΙΝΕΙΤΑΙ ΦΥΛΛΟ!

Πριν διαβάσετε το πολύ ενδιαφέρων άρθρο του agronews, σας ενημερώνουμε πως στην Σκύδρα ζητάνε την δημιουργία δημοπρατηρίου αγροτικών προϊόντων της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας! Η Αλεξάνδρεια που έχει σιδηρόδρομο, αεροδρόμιο, την Εθνική και την Εγνατία οδό, όλα τα πλεονεκτήματα δηλαδή για να γίνει ένα τέτοιο έργο, δεν…

έχει προχωρήσει σε κάτι ανάλογο. Μπράβο στους πολιτικούς μας άρχοντες….!
Την ύπαρξη διαθέσιμου χώρου για τη δημιουργία του δημοπρατηρίου αγροτικών προϊόντων της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας στην περιοχή της Σκύδρας γνωστοποιεί στον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας με επιστολή της η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Θ. Τζάκρη.

Με αφορμή το γεγονός ότι ολοκληρώθηκε ο διαγωνισμός του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων για την ανάθεση της «μελέτης σκοπιμότητας δημιουργίας δημοπρατηρίου στις Περιφέρειες Αττικής και Κεντρικής Μακεδονίας» και την κατακύρωση του έργου, η κ. Τζάκρη αναφέρει μεταξύ άλλων ότι η περιοχή της Σκύδρας, η οποία συνιστά και σιδηροδρομικό κόμβο, γεωγραφικά μπορεί να χαρακτηριστεί από τις πιο κατάλληλες περιοχές για το σκοπό αυτό, λόγω της εύκολης πρόσβασής της, τόσο όσον αφορά άλλες περιοχές της ίδιας Περιφέρειας και όμορων Περιφερειών, όσο και της εγγύτητάς της με τη Θεσσαλονίκη που αποτελεί το μεγαλύτερο αστικό κέντρο της Βόρειας Ελλάδας.
Η βουλευτής αναφέρει επίσης ότι εδώ και δύο περίπου χρόνια είχε ξεκινήσει μια πρωτοβουλία να δημιουργηθεί στην περιοχή της Σκύδρας δημοπρατήριο αγροτικών προϊόντων σε ένα χώρο 398,46 τ.μ., ιδιοκτησίας του Δήμου Σκύδρας, ο οποίος περιλαμβάνει και ένα οικοδόμημα (πρώην σχολικό κτίριο). Σκοπός αυτής της πρωτοβουλίας ήταν να εφαρμοστεί ο κλασσικός κανόνας της προσφοράς και ζήτησης των αγροτικών προϊόντων μέσα από on-line δημοπρασίες με στόχο τη μεγιστοποίηση της τιμής των προϊόντων για δεδομένες διαθέσιμες ποσότητες ώστε να υποστηριχτούν οι γεωργοί και κτηνοτρόφοι, οι οποίοι βλέπουν συνεχώς το εισόδημά τους να συρρικνώνεται. Προμηθευτές των προϊόντων θα ήταν μεμονωμένοι παραγωγοί, Οργανώσεις Παραγωγών, Αγροτικοί Συνεταιρισμοί. Πρωτοβουλία που τελικά δεν ολοκληρώθηκε.
Κλείνοντας την επιστολή της η κ. Τζάκρη καλεί τον Περιφερειάρχη, στα πλαίσια της προσπάθειας για ίδρυση δημοπρατηρίου αγροτικών προϊόντων στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, να λάβει υπόψη του τη διαθεσιμότητα του συγκεκριμένου χώρου για τέτοια δραστηριότητα στη Σκύδρα, καθώς και ότι έχουν γίνει ήδη οι σχετικές μελέτες-προτάσεις διαμόρφωσης του παραπάνω χώρου για on-line δημοπρασίες.
Να σημειωθεί ότι για το θέμα η κ. Τζάκρη έχει ενημερώσει ήδη σχετικά και τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Κώστα Σκανδαλίδη.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *