ΤΟΠΙΚΑ posted by

ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΗΣ ΕΥΡΩΦΑΡΜ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΒΙΖ

Νέα πνοή στην ΕΛΒΙΖ αλλά κι ένα ακόμα «σκαλοπάτι» για την ανάπτυξη της ίδιας της Ευρωφάρμ δίνει η συμφωνία της τελευταίας με την Αγροτική Τράπεζα για την απόκτηση του 99,98% της μεγαλύτερης ελληνικής βιομηχανίας ζωοτροφών.
Το ντηλ «σφράγισε» η επίσημη ανακοίνωση της ΑΤΕbank την Παρασκευή.
«Η συμφωνία εξασφαλίζει ευοίωνο μέλλον και…
δυναμική προοπτική στην ΕΛΒΙΖ και ταυτόχρονα πιστοποιεί με τον καλύτερο τρόπο την αναπτυξιακή μας τροχιά», δηλώνει στην Agrenda ο επικεφαλής του ομίλου της Ευρωφάρμ, Βασίλης Χαλκίδης.
Ο δυναμικός όμιλος εμπορίας και διακίνησης γεωργικών προϊόντων μπαίνει πλέον ακόμα πιο δυναμικά στο χώρο των ζωοτροφών και θα αξιοποιήσει στο έπακρο τις συνέργειες και το δίκτυο που έχει δημιουργήσει με ξένες συνεργαζόμενες επιχειρήσεις (έχουν ήδη ξεκινήσει επαφές με γαλλική εταιρεία).
Το business plan
Με τη συμφωνία η Eυρωφάρμ αποκτά τον έλεγχο και των δυο εργοστασίων της ΕΛΒΙΖ από τα οποία αυτό στο Πλατύ, μετά από μια σειρά επενδύσεων που αποβλέπουν στον εκσυγχρονισμό και την αύξηση της δυναμικότητάς του (π.χ. προσθήκη ξηραντηρίου και παλλετοδετικού εξοπλισμού) θα συνεχίσει να λειτουργεί ως μονάδα παραγωγής ζωοτροφών.
Το δεύτερο εργοστάσιο της Ξάνθης θα μετασχηματισθεί και θα αξιοποιηθεί ως μονάδα παραγωγής βιοενέργειας.
Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της Ευρωφάρμ, με τις σχεδιαζόμενες παρεμβάσεις, ο τζίρος της ΕΛΒΙΖ μπορεί να αυξηθεί κατά 3 εκατ. ευρώ (15 εκατ. ευρώ από 12 εκατ. ευρώ) μέσα σε ένα μόλις χρόνο.
agronews

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *