ΤΟΠΙΚΑ posted by

ΧΩΡΙΣ ΓΙΑΤΡΟΥΣ ΑΥΡΙΟ ΤΕΤΑΡΤΗ

Νέα ταλαιπωρία περιμένει αύριο 29 Φεβρουαρίου τους ασθενείς καθώς απεργούν τόσο οι ιδιώτες γιατροί όσο και οι νοσοκομειακοί. 
Όλος ο κλάδος προχωρά σε 24ωρη πανιατρική απεργία τη μέρα ψήφισης από τη Βουλή του Εφαρμοστικού Νόμου, που περιλαμβάνει διατάξεις που οδηγούν….

«σε πλήρη ισοπέδωση τις παρεχόμενες υπηρεσίες υγείας προς τους έλληνες πολίτες», όπως τονίζει ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών.
Οι νοσοκομειακοί γιατροί συμμετέχουν σ αυτήν την 24ωρη πανιατρική απεργία και όπως δηλώνει ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας τους (ΟΕΝΓΕ) Δημήτρης Βαρνάβας: «Την Τετάρτη 29 Φεβρουαρίου ψηφίζεται ο εφαρμοστικός νόμος για την υγεία, στον οποίο συμπεριλαμβάνονται τερατώδεις ρυθμίσεις με τις οποίες καταργούνται 50 Νοσοκομεία και περικόπτεται το ωρομίσθιο εφημέρευσης κατά 17%. Θα επακολουθήσουν σε μικρό διάστημα νέες περικοπές στα ειδικά μισθολόγια στο 20% των τακτικών αποδοχών μας».
Την ίδια ημέρα, Τετάρτη 29-2-2012 ώρα 10:30π.μ. στο ξενοδοχείο President θα πραγματοποιηθεί έκτακτη πανιατρική συγκέντρωση με θέμα τα μέτρα που προβλέπει ο Εφαρμοστικός Νόμος, όπως η υποχρεωτική αναγραφή από τους ιατρούς της δραστικής ουσίας και θα ακολουθήσει πορεία διαμαρτυρίας προς τη Βουλή.
Όπως σημειώνει ο Ιατρικός Σύλλογος της Αθήνας (ΙΣΑ): «Η τροϊκανής έμπνευσης υποχρεωτική αναγραφή της δραστικής ουσίας από τους γιατρούς, αρχής γενομένης την 1-3-2012 και η επιλογή από το φαρμακοποιό του φθηνότερου γενόσημου φαρμάκου, ανατρέπει πλήρως τους κανόνες ασφάλειας στην παροχή ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης.
Παράλληλα καταργεί τον επιστημονικό ρόλο του θεράποντος ιατρού, πέραν του ποινικού αδικήματος της αντιποίησης του ιατρικού επαγγέλματος και οδηγεί τους πολίτες να πληρώνουν από τις λεηλατημένες τσέπες τους τα φάρμακα που εμπιστεύονται».
Ο ΙΣΑ καλεί όλους τους γιατρούς της Αθήνας να συμμετάσχουν μαζικά στο συλλαλητήριο που συνδιοργανώνουν Γ.Σ.Ε.Ε. , Α.Δ.Ε.Δ.Υ. , Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών , Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας και η ολομέλεια των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας, στην πλατεία Συντάγματος την 29-2-2012 στις 18:00 , όπου θα πραγματοποιηθεί και συναυλία διαμαρτυρίας , με τον Μανώλη Μητσιά σε μουσική Μίκη Θεοδωράκη.

iatropedia.com

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *