ΤΟΠΙΚΑ posted by

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΑΝΘΡΩΠΙΑΣ ΣΤΑ ΤΡΙΚΑΛΑ ΗΜΑΘΙΑΣ

Μήνυμα αλληλεγγύης έστειλαν το Σάββατο 25 Φεβρουαρίου 2012 οι κάτοικοι των Τρικάλων, με την συγκινητική συμμετοχή τους στο”Καλάθι της Αλληλεγγύης” που οργάνωσε ο Σύλλογος Αιμοδοσίας Τρικάλων Ημαθίας. Από το πρωί του Σαββάτου είχαν στηθεί καλάθια στην είσοδο των σούπερ μάρκετ του χωριού (Γιώργος Τερζίδης, Βούλα Γαλατσίδα, Μάγδα Νεράνζη-Παπαμιχαήλ και Δήμος Ζωιτσούδης), όπου ο κάθε πελάτης άφηνε, από το περίσσευμα ή από το….
υστέρημά του, τρόφιμα ή άλλα είδη πρώτης ανάγκης για τις ανάγκες συμπολιτών μας που δοκιμάζονται σκληρά από την κρίση.
Συγχρόνως ήταν ανοιχτά όλη μέρα τα γραφεία του Συλλόγου, τα οποία επισκέφτηκαν αρκετοί και κατέθεσαν εκεί την προσφορά τους. 
Στο τέλος της ημέρας και μετά την πέρα από κάθε προσδοκία ανταπόκριση στην πρωτοβουλία αυτή, είχαν συγκεντρωθεί αρκετά μεγάλες ποσότητες τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης, τα οποία θα διανεμηθούν σύμφωνα με τις ανάγκες και με την απαραίτητη διαφάνεια, ευαισθησία και διακριτικότητα.
Αξίζει να σημειωθεί ότι πολλοί είναι εκείνοι που διαμαρτυρήθηκαν γιατί δεν είχαν μάθει για την πρωτοβουλία αυτή και έτσι δεν μπόρεσαν το Σάββατο να συμμετάσχουν. Είναι γεγονός ότι ανακοινώθηκε μόλις δύο μέρες πριν. Για το σκοπό αυτό και για να πάρουν μέρος όσοι θέλουν στην εκστρατεία αλληλεγγύης που έχει αναπτυχθεί, μπορούν κάθε μέρα από τις 10.00 π.μ. μέχρι 12.30 μ.μ. να προσέρχονται στα Γραφεία του Συλλόγου Αιμοδοσίας (στο κοινοτικό κατάστημα) και να προσφέρουν τρόφιμα ή άλλα είδη πρώτης ανάγκης.
Είμαστε βέβαιοι ότι η πρωτοβουλία αυτή θα μεγαλώσει και θα εξαπλωθεί. 
Παρ’ όλο που η αλληλεγγύη δεν μπορεί να διορθώσει τις βαριές συνέπειες της οικονομικής κρίσης, μπορεί όμως να ανακουφίσει τον πόνο των δοκιμαζόμενων συνανθρώπων μας και να αποδείξει, παρά τα όσα λέγονται, ότι δεν έχει χαθεί η υπέρτατη αξία που λέγεται ΑΝΘΡΩΠΙΑ.
Νίκος Σαλτουρίδης
trikala-imathias.blogspot.com

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *