ΤΟΠΙΚΑ posted by

ΠΑΟΚ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ – Α.Ε. ΠΕΡΔΙΚΑ 1-5 (ΠΛΗΡΕΣ ΡΕΠΟΡΤΑΖ)

Μπορεί η αγωνιστική διάρκεια του αγώνα να βρήκε νικήτρια την ομάδα της Περδίκας επί του Πάοκ Αλεξάνδρειας με 1-5, ωστόσο αυτοί που έφυγαν χαρούμενοι από το γήπεδο ήταν οι ποδοσφαιριστές του Πασχάλη Μπρατάνη. Η φάση του 74ου λεπτού και το τραγικό λάθος του πάγκου των φιλοξενούμενων στοίχησαν στην Α.Ε. Περδίκα την απώλεια τριών βαθμών από την…
νίκη επί του Πάοκ αλλά και την απώλεια ακόμα τριών βαθμών που θα αφαιρεθούν στην πορεία από την ομάδα για το λάθος. 

Σαν «ο από μηχανής θεός» λοιπόν λειτούργησε για τον Πάοκ ο προπονητής των φιλοξενούμενων κ. Τσακαλίδης και χάρισε ένα ανέλπιστο τρίποντο στον Πάσχάλη Μπρατάνη και τους ποδοσφαιριστές του. Το λάθος ήταν ότι στην αλλαγή του 74’ σε θέση μικρού (Χαϊτίδης) πέρασε μεγάλος (Αλ. Αρσενίδης) και οι φιλοξενούμενοι αγωνιζόταν με 2 μικρούς στην εντεκάδα. Ο πάγκος του Πάοκ λειτούργησε αστραπιαία και κατάφερε να εντοπίσει σε λίγα μόλις λεπτά την παράβαση. 
Στο αγωνιστικό κομμάτι τώρα οι γηπεδούχοι δεν είχαν μεγάλη διαφορά δυναμικότητας από τους φιλοξενούμενους. Αντίθετα θα λέγαμε ήταν αρκετά καλοί κυρίως στο πρώτο ημίχρονο αλλά δέχτηκαν την ισοφάριση σε ένα καθοριστικό σημείο, δύο λεπτά πριν ολοκληρωθεί το πρώτο ημίχρονο. Στο δεύτερο μέρος οι φιλοξενούμενοι παίζοντας κυρίως με καθαρό μυαλό και ολοκληρώνοντας τις φάσεις κατάφεραν και έφτασαν στην ευρεία νίκη με 1-5 αλλά έφυγαν απογοητευμένοι από την τροπή που πήραν τα πράγματα στο εξωαγωνιστικό κομμάτι. 
Ο αγώνας ξεκίνησε θεαματικά με την μπάλα να πηγαίνει πάνω κάτω και μόλις στο πρώτο λεπτό τον Παπαδόπουλο της Περδίκας να πιάνει ένα καλό σουτ που θα αποκρουστεί από σώματα και θα φύγει σε κόρνερ. Η απάντηση του Πάοκ τρία λεπτά αργότερα με τον δραστήριο Γ. Κίτσα που από αριστερά λίγο πριν βρεθεί σε θέση για γκολ θα κοπεί από τον άριστο αμυντικά Μπάμπαρη των φιλοξενούμενων. Στο 8’ μετά από ατομική προσπάθεια του Γ. Κίτσα ο Γολσουζίδης θα γίνει αποδέκτης της μπάλας, θα κάνει το γυριστό σουτ με την μπάλα να σκάει μπροστά στον Παπαδόπουλο που ωστόσο θα την μπλοκάρει με διπλή προσπάθεια. Δέκα λεπτά αργότερα ο Πάοκ θα ανοίξει το σκορ όταν μετά από φάση διαρκείας ο Τουτουντζίδης με άψογο πλασέ στην αριστερή γωνία του Παπαδόπουλο θα δώσει το προβάδισμα στους γηπεδούχους (1-0). Στο 38’ ο Παοκ θα φτάσει μία ανάσα πριν από το δεύτερο τέρμα όταν ο Γολσουζίδης θα φύγει μόνος από κανονική θέση και αντί να πλασάρει θα κάνει παράλληλη συρτή σέντρα με στόχο τον Γ. Κίτσα με τον Μπάμπαρη να ανακόπτει την επιθετική προσπάθεια. Στο 43’ ο Χαϊτίδης με ατομική ενέργεια και αφού περάσει δύο αντιπάλους με δυνατό σουτ από το ύψος της μεγάλης περιοχής θα ισοφαρίσει για την Περδίκα (1-1) 
Στο δεύτερο μέρος οι φιλοξενούμενοι θα μπουν πιο δραστήρια στον αγωνιστικό χώρο και θα προηγηθούν και πάλι με τον Χαϊτίδη που θα πλασάρει εύστοχα τον Θεοδώρου στο 59’. Ένα τραγικό λάθος του τερματοφύλακα του Πάοκ στο 69’ θα επιφέρει το τρίτο γκολ για τους φιλοξενούμενους με τον Νικολαΐδη που πίεσε τον Θεοδώρου, του έκλεψε την μπάλα και την έστειλε στα δίχτυα (1-3). Στο 81’ ο Ιωαννίδης με ατομική προσπάθεια από αριστερά θα μπει πιεσμένος στην μεγάλη περιοχή του Πάοκ και από δύσκολη πλάγια θέση θα γράψει το 1-4 σημειώνοντας το ωραιότερο γκολ της συνάντησης. Στο 86’ ο Γ. Κίτσας με ατομική προσπάθεια και δυνατό σουτ θα στείλει την μπάλα πάνω στον Ι. Αρσενίδη. Στο 88’ δυνατό σουτ του Ελ. Κίτσα θα φύγει πάνω από τα δοκάρια. Τέλος στο 90’ ο De Sousa από κοντά θα γράψει το τελικό 1-5. 
Χωρίς προβλήματα η διαιτησία του Υφαντίδη από το Κιλκίς όπως και των βοηθών του Παπουλίδη – Ζυμταρούδη.
ΠΑΟΚ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ: Θεοδώρου, Ελ .Κίτσας, Ελ. Κίτσας, Αθ. Κίτσας, Κ. Κίτσας, Ζαχαριουδάκης (57’ Χρ. Κίτσας), Τουτουντζίδης, ΠΑΤΑΤΟΥΚΑΣ, ΓΟΛΣΟΥΖΙΔΗΣ (84’ Τόλιος), Χαρισούδης, Γ. ΚΙΤΣΑΣ. 
Α.Ε. ΠΕΡΔΙΚΑ: Παπαδόπουλος, Γ. Συμεωνίδης, Κοντογουλίδης (28’ Νικολαΐδης), ΜΠΑΜΠΑΡΗΣ, Τσαγκαλίδης, Γετίμης, Παπαδόπουλος (67’ Ι. Αρσενίδης), Κίλης, ΧΑΙΤΙΔΗΣ (74’ Αλ. Αρσενίδης), De Sousa Perreira, ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ.
Τάσος Ντομουχτσής

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *