ΤΟΠΙΚΑ posted by

ΤΟ ΝΕΡΟ Ο ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΦΙΛΟΣ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΟΜΟΡΦΙΑΣ

Στην Αλεξάνδρεια το πληρώνουμε “χρυσό” και μάλιστα σε πολλές περιπτώσεις δεν πραγματοποιούνται και οι απαραίτητοι έλεγχοι όπως παραδέχτηκε πριν από λίγες μέρες ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΑλ σε συνέντευξή του. Ωστόσο το νερό είναι ο καλύτερος φίλος της υγείας και της ομορφιάς. 
Η κατανάλωση της μεγαλύτερης δυνατής ποσότητας νερού καθημερινά, μπορεί να βοηθήσει στην καλή λειτουργία του οργανισμού και να κρατήσει το σώμα ενυδατωμένο. Επιπλέον, δεν είναι λίγοι αυτοί που…
υποστηρίζουν ότι το νερό είναι ο καλύτερος φίλος της ομορφιάς και της νεότητας. Ωστόσο, συχνά αντί για νερό καταναλώνουμε ανθυγιεινά ποτά που όχι μόνο δεν έχουν τα ίδια οφέλη, αλλά προκαλούν προβλήματα τόσο στην υγεία όσο και την εμφάνιση.

Ακολουθούν ορισμένες συμβουλές που θα σας βοηθήσουν να αντικαταστήσετε τα ποτά αυτά με καθαρό νερό, αλλά και κόλπα που θα έχουν σαν αποτέλεσμα τη μεγαλύτερη κατανάλωση ημερησίως.
1. Προσθέστε στο νερό σας φρέσκα φύλλα δυόσμου.
2. Εάν αισθάνεστε πεινασμένοι και έχετε φάει πρόσφατα, πιείτε ένα ποτήρι κρύο νερό, και περιμένετε ένα λεπτό ή δύο. Μπορεί απλώς να είστε αφυδατωμένοι.
3. Κάντε το νερό σας πιο ενδιαφέρον με την προσθήκη ενός στυμμένου λεμονιού ή λάιμ.
4. Προσθέστε παγάκια στο νερό σας – θα σας βοηθήσει να κάψετε θερμίδες.
5. Αραιώστε το χυμό σας (μήλο, σταφύλι, ή πορτοκαλί) με νερό. Είναι συνήθως πολύ γλυκό έτσι κι αλλιώς. 
6. Ξεκινήστε τη μέρα σας πίνοντας ένα ή δύο ποτήρια νερό. Ξεκινήστε νωρίς και αισθανθείτε καλύτερα, με ευεξία όλη την ημέρα.
7. Φάτε πλούσια σε νερό τρόφιμα, όπως το καρπούζι (92 τοις εκατό νερό κατά βάρος) για ένα αναζωογονητικό, ενυδατικό διάλειμμα από το νερό.
8. Έχετε ένα μεγάλο ποτήρι νερό σε κάθε μεταβατικό σημείο της ημέρας: Όταν σηκώνεστε το πρωί, πριν φεύγετε από το σπίτι, όταν κάθεστε στη δουλειά, όταν θα πάτε για φαγητό…
9. Πιείτε νερό ή ποτά διαίτης αντί τα υψηλής θερμιδικής αξίας, ζαχαρούχα ποτά.
10. Έχετε ένα ποτήρι νερό με το γεύμα σας, ειδικά όταν πίνετε αλκοόλ.
11. Πάρτε ένα μπουκάλι νερό μαζί σας στις βόλτες σας.
12. Παγώστε μικρά κομμάτια από καθαρισμένα λεμόνια, λάιμ και πορτοκάλια και χρησιμοποιείστε τα αντί για παγάκια – είναι δροσιστικό και βοηθά να φτάσετε στη μια μερίδα φρούτων.
13. Στο σπίτι έχετε πάντα ένα ποτήρι νερό, ενώ παρακολουθείτε τηλεόραση, φτιάχνετε το δείπνο ή βρίσκεστε στον υπολογιστή.
14. Αντικαταστήστε τον καφέ ή το τσάι σας με ένα φλιτζάνι ζεστό νερό και μια σταγόνα μέλι.
15. Κρατήστε το νερό κρύο. Ορισμένοι θεωρούν ότι έχει καλύτερη γεύση και το σώμα σας θα κάψει μερικές θερμίδες για να ισορροπήσει τη θερμοκρασία του σώματος.
16. Το νερό σε θερμοκρασία δωματίου είναι καλύτερο, αν είστε αφυδατωμένοι. Το σώμα σας το απορροφά πιο γρήγορα.
17. Πιείτε το νερό με καλαμάκι καθώς παίρνετε μεγαλύτερες γουλιές και πίνετε πολύ περισσότερο.
18. Προσθέστε το νερό στην καθημερινή φροντίδα του δέρματος σας. Πιείτε νερό, καθαρίστε το πρόσωπο σας, ενυδατώστε, πιείτε πάλι νερό.
19. Να θυμάστε ότι όσο περισσότερο νερό πίνετε, τόσο λιγότερο πεινασμένοι θα νιώσετε και το λιγότερο πιθανό να αναζητήσετε κάποιο σνακ.
20. Μην επιτρέπετε στον εαυτό σας ένα αναψυκτικό διαίτης ή άλλο καφέ μέχρι να έχετε πιει 2-4 ποτήρια νερό.
21. Το νερό από μόνο του δεν περιέχει θερμίδες ή λιπαρά και έχει τόσα πολλά οφέλη για την υγεία που κρύβονται στην απλότητα του.
myworld.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *