ΤΟΠΙΚΑ posted by

Η ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ “ΤΟ ΤΑΒΛΙ” ΣΤΗΝ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗ ΜΕΛΙΚΗ

Ένα εξαιρετικό θεατρικό έργο, το «Τάβλι» του Δημήτρη Κεχαϊδη, θα παρουσιάσει η Θεατρική Ομάδα του Πολιτιστικού Κέντρου Θέρμης «Θεάτρου Όραμα» στην Αλεξάνδρεια και στην Μελίκη. 
Οι παραστάσεις θα γίνουν το Σάββατο 10 Μαρτίου στις 8 το βράδυ στο δημαρχείο Μελίκης και την ίδια ώρα την Κυριακή 11 Μαρτίου στο δημαρχείο Αλεξάνδρειας. Η είσοδος και στις δύο παραστάσεις είναι ελεύθερη. 
“Το τάβλι” πρωτοανέβηκε στη σκηνή του θεάτρου τέχνης τον Φεβρουάριο του 1972 σε…
σκηνοθεσία του Κάρολου Κουν και σκηνικά του Λουκά Βενετούλια. Η πορεία του μέχρι τις μέρες μας και το ότι συνεχίζει να ανεβαίνει στις θεατρικές σκηνές, δείχνει τη δύναμη του έργου.

“Το Τάβλι” καυτηριάζει το Ελληνικό γίγνεσθαι. Όλο το μονόπρακτο είναι στημένο γύρω από μια παρτίδα τάβλι ανάμεσα στους πρωταγωνιστές του, τον Φώντα και τον Κόλια. Εντελώς διαφορετικοί χαρακτήρες ο καθένας τους. Ο ένας ιδεολόγος, ο άλλος τυχοδιώκτης. Συναίσθημα και ραδιουργία.Οι ζωντανοί διάλογοι του Κεχαΐδη πάνω από μια παρτίδα τάβλι φτιάχνουν μια μοναδική ατμόσφαιρα της νεοελληνικής πραγματικότητας. Δυστυχώς ο συγγραφέας χάθηκε, αλλά το έργο του θα συνεχίζει τα φωτίζει την μεταπολεμική νεοελληνική πραγματικότητα με μοναδικό τρόπο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *