ΤΟΠΙΚΑ posted by

ΚΙΝΗΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ ΓΙΑ ΔΙΑΝΟΜΗ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΣΕ ΑΠΟΡΕΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΣ

Ο δήμος Αλεξάνδρειας, ενόψει των εορτών του Πάσχα, θα χορηγήσει ποσότητες με βασικά είδη τροφίμων, όπως ψωμί, γάλα, κρέας, ζυμαρικά, λάδι, κλπ., σε άπορες οικογένειες συνδημοτών μας που αντιμετωπίζουν σοβαρά οικονομικά προβλήματα και αδυνατούν να καλύψουν ακόμη και στοιχειώδεις καθημερινές ανάγκες για τροφή. 
Επειδή, λόγω της οικονομικής κρίσης και της ανεργίας, οι ανάγκες αυτές είναι μεγάλες και αυξάνονται από μέρα σε μέρα, ο δήμος Αλεξάνδρειας απευθύνει έκκληση σε….
καταστήματα και επιχειρήσεις ειδών διατροφής (Σούπερ Μάρκετ, Κρεοπωλεία, Φούρνους, Μανάβικα, κ.ά.), καθώς και σε συμπολίτες μας που έχουν την οικονομική δυνατότητα, να ενισχύσουν την προσπάθεια του δήμου, προσφέροντας τρόφιμα γι’ αυτό το σκοπό. Μπορούμε έμπρακτα να δείξουμε συμπαράσταση κι αγάπη και να προσφέρουμε μικρή έστω ανακούφιση στους συνανθρώπους μας που έχουν την ανάγκη μας. 
Τα είδη πρώτης ανάγκης θα συγκεντρωθούν σε χώρο του δήμου Αλεξάνδρειας με σκοπό να διατεθούν σε άπορους δημότες και οικογένειες. Οι ενδιαφερόμενοι να προσφέρουν τρόφιμα μπορούν να επικοινωνούν στα τηλέφωνα 23333-50116 (08.00-10.00) και 23330-53045 (10:30-14:00). 
Επίσης, το τμήμα κοινωνικής φροντίδας του δήμου Αλεξάνδρειας, παρά την υποστελέχωσή του με ειδικευμένο προσωπικό, διεξάγει αυτή την περίοδο έρευνα για τον εντοπισμό και την ενδελεχή καταγραφή ατόμων και οικογενειών, στην περιοχή του δήμου, που αντιμετωπίζουν ιδιαίτερα σοβαρά οικονομικά, κοινωνικά ή άλλα προβλήματα. 
Με βάση τα αποτελέσματα αυτής έρευνας, που γίνεται με διακριτικότητα, εχεμύθεια και με τήρηση των αρχών προστασίας ευαίσθητων προσωπικών δεδομένων των πολιτών, ο δήμος Αλεξάνδρειας θα σχεδιάσει πιο οργανωμένα και μεθοδικά την υλοποίηση κοινωνικών προγραμμάτων, με στοχευμένες δράσεις, όπως η λειτουργία Κοινωνικού Παντοπωλείου, η παροχή συσσιτίων, η ίδρυση Δημοτικού Ιατρείου με εθελοντική στην αρχή συμμετοχή ιατρών, η ενισχυτική διδασκαλία άπορων μαθητών, κλπ. 
Για την πληρέστερη ολοκλήρωση της έρευνας, παρακαλούνται τοπικοί φορείς, ερανικές επιτροπές της Εκκλησίας, εκπαιδευτικοί σχολικών μονάδων, σύλλογοι γονέων, κλπ., που γνωρίζουν στην περιοχή τους ή στη γειτονιά τους, περιπτώσεις οικογενειών, μαθητές ή μεμονωμένα διαβιούντες δημότες και κατοίκους που αντιμετωπίζουν τέτοια προβλήματα, να συνδράμουν στην έρευνα, γνωστοποιώντας στοιχεία ή πληροφορίες που έχουν στο τμήμα κοινωνικής φροντίδας του δήμου Αλεξάνδρειας (τηλέφωνα επικοινωνίας: 23333-50115, 23333-50116 και 23330-53045).

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *