ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ posted by

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις της αστυνομίας από τη Δευτέρα στην πόλη της Αλεξάνδρειας

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις της αστυνομίας από τη Δευτέρα στην πόλη της Αλεξάνδρειας

Από την Αστυνομική Διεύθυνση Ημαθίας ανακοινώθηκε:

Αποβλέποντας στην ομαλή και ασφαλή διεξαγωγή της οδικής κυκλοφορίας, την πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων, την εξυπηρέτηση και ασφάλεια του κοινού, κατά τη διάρκεια εργασιών αποκατάστασης οδοστρώματος, επί της οδού Μακεδονομάχων στην πόλη της Αλεξάνδρειας, αποφασίζουμε:

Την εναλλάξ κυκλοφορία των οχημάτων από το εναπομένον κάθε φορά ρεύμα κυκλοφορίας με αποκλεισμό της άλλης λωρίδας κυκλοφορίας επί της οδού Μακεδονομάχων, στο τμήμα της οδού μεταξύ των οικοπέδων 654 – 704 εντός της Τ.Κ. Αλεξάνδρειας, εκ’ περιτροπής και στις δύο κατευθύνσεις, σύμφωνα με ανωτέρω α/α 3 εγκεκριμένη μελέτη.

Α. Ανωτέρω κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα εφαρμοσθούν από την 07:30΄ ώρα της Δευτέρας 01-11-2021 έως την 17:00΄ ώρα της Παρασκευής 05-11-2021.

Β. Ανωτέρω εργασίες θα ξεκινούν από την 07:30΄ ώρα και θα ολοκληρώνονται την 17:00΄ ώρα έκαστης ημέρας, πλην των ημερών που επικρατούν επικίνδυνες, για την ομαλή κυκλοφορία των οχημάτων, καιρικές συνθήκες (βροχόπτωση, ομίχλη κ.τ.λ.)

Γ. Η εργοταξιακή σήμανση που θα χρησιμοποιηθεί, θα τοποθετηθεί αρχικά πριν την έναρξη των εργασιών, θα παραμένει και κατά τη διάρκεια της νύχτας και θα απομακρυνθεί μετά την ολοκλήρωση των εργασιών όπου και η οδός θα αποδοθεί πλήρως στην κυκλοφορία απόλυτα καθαρή από φερτές ύλες και ασφαλής για την κυκλοφορία των οχημάτων.

Δ. Οι ρυθμιστικές πινακίδες και λοιπές σημάνσεις θα τοποθετηθούν σύμφωνα με τη συνημμένη με α/α 3 εγκεκριμένη μελέτη με μέριμνα του αναδόχου και του κύριου του έργου, υπό την επίβλεψη του Τμήματος Συγκοινωνιών, Εγκαταστάσεων και Εξοικονόμησης Ενέργειας του Δήμου Αλεξάνδρειας, η σήμανση και τα μέτρα ασφάλειας που θα εφαρμόζονται, θα είναι βασισμένα με τις Προδιαγραφές και Οδηγίες Σήμανσης Εκτελούμενων Έργων των Οδηγιών Μελετών Οδικών Έργων (ΟΜΟΕ – ΣΕΕΟ), σύμφωνα με την Απόφαση του Υπουργού Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων (ΔΜΕΟ/Ο/613/16-02-2011, ΦΕΚ 905, τ.Β΄20-05-2011).

Επιπρόσθετα της σήμανσης και για το λόγω ότι η εργοταξιακή ζώνη είναι άνω των 50 m, η διεξαγωγή της κυκλοφορίας θα ρυθμίζεται με φωτεινούς σηματοδότες και θα υπάρχουν δύο σηματωροί σε κάθε κατεύθυνση, οι οποίοι θα βρίσκονται στην αρχή και στο τέλος των τμημάτων εκτέλεσης εργασιών λειτουργώντας βοηθητικά.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *