ΤΟΠΙΚΑ posted by

Σημαντική ομιλία του καρδιολόγου Μάνου Ανεσίδη στο ΚΑΠΗ Αλεξάνδρειας (φώτο)

Σημαντική ομιλία του καρδιολόγου Μάνου Ανεσίδη στο ΚΑΠΗ Αλεξάνδρειας (φώτο)

manos1Ο Οργανισμός Προσχολικής Αγωγής και Κοινωνικής Μέριμνας Δήμου Αλεξάνδρειας πραγματοποίησε το απόγευμα της Δευτέρας 23 Νοεμβρίου στην αίθουσα του ΚΑΠΗ Αλεξάνδρειας ομιλία με θέμα “Στεφανιαία νόσος: Παράγοντες κινδύνου και θεραπεία”.

Καλεσμένος ομιλητής ήταν ο  καρδιολόγος της πόλης μας Μάνος Ανεσίδης. 

Το θέμα ήταν πολύ σημαντικό και η αίθουσα του ΚΑΠΗ κατακλείστηκε από μέλη και από δημότες της Αλεξάνδρειας που με ενδιαφέρον άκουσαν αυτά που είπε ο νέος επιστήμονας ο οποίος δέχτηκε ερωτήσεις στο τέλος της ομιλίας και έκανε διάλογο με όλους.

Μετά την ολοκλήρωση της εκδήλωσης ο πρόεδρος του ΟΠΑΚΟΜ Σάκης Παντόπουλος προσέφερε ανθοδέσμη στον κ. Ανεσίδη και τον ευχαρίστησε για την παρουσία του ενώ υποσχέθηκε και άλλες παρόμοιες εκδηλώσεις στο μέλλον.

Από την πλευρά του ο Μάνος Ανεσίδης ευχαρίστησε τον ΟΠΑΚΟΜ για την πρόσκληση ενώ για το σημαντικό θέμα της Στεφανιαίας νόσου σχολίασε:

Η στεφανιαία νόσος είναι η αθηροσκληρωτική στένωση των αγγείων της καρδιάς, μια προοδευτική νόσος που επιταχύνεται όταν επενεργούν επιβαρυντικοί παραγόντες και αρκετά συχνά εισβάλλει ύπουλα.

Παράγοντες κινδύνου όπως η πρόοδος της ηλικίας, το ανδρικό φύλο και το θετικό κληρονομικό ιστορικό δεν μπορούν να μεταβληθούν, ωστόσο υπάρχουν άλλοι που είναι εφικτό να τροποποιηθούν. Σε αυτούς θα πρέπει να στρέψουμε το ενδιαφέρον και τις προσπάθειες μας”.

Δείτε εικόνες από την εκδήλωση:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *