ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ posted by

Μόσχος Κυτούδης: Νοικοκυρέψαμε τις σχολικές μονάδες του δήμου Αλεξάνδρειας (συνέντευξη)

Μόσχος Κυτούδης: Νοικοκυρέψαμε τις σχολικές μονάδες του δήμου Αλεξάνδρειας (συνέντευξη)

mosxos1Συνέντευξη τύπου παραχώρησε το μεσημέρι της Δευτέρας 14 Δεκεμβρίου η Σχολική Επιτροπή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του δήμου Αλεξάνδρειας.

Ο πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Μόσχος Κυτούδης μεταξύ άλλων στην τοποθέτησή του ανέφερε:

80.000 χρέη στον ΟΤΕ

Τα χρέη που παραλάβαμε από την προηγούμενη διοίκηση προς τον ΟΤΕ ανέρχονταν στις 80 χιλιάδες ευρώ. Μετά από διαπραγματεύσεις με τα κεντρικά του ΟΤΕ και το χρέος να ανεβαίνει στις 98.000, εξοφλήσαμε εφάπαξ 93.000 και 5.000 πληρώνοντας τους λογαριασμούς.

Σχολικές μονάδες όπως τα Δημοτικά του Σχοινά και της Επισκοπής καθώς και το Ειδικό Νηπιαγωγείο Αλεξάνδρειας, για να μην πληρώνουμε πάγια του ΟΤΕ, απενεργοποιήσαμε τις συνδέσεις. Επιπλέον για να μην χρεωνόμαστε υπηρεσίες διαδικτύου, εντάξαμε τις σχολικές μονάδες που δεν είχαν ενταχθεί στο Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο σε Συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας.

Σύγχρονο σύστημα μηχανογράφησης

Οι σχολικές μονάδες του δήμου Αλεξάνδρειας προμηθεύτηκαν το σύγχρονο σύστημα μηχανογράφησης ΕΠΑΦΟΣ.

Παραλάβαμε χρέη 40.000 ευρώ σε προμηθευτές

Παραλάβαμε χρέη από την προηγούμενη διοίκηση τα οποία ανέρχονται στις 40.000 ευρώ ενώ πριν από λίγο χρονικό διάστημα επικοινώνησε μαζί μας δικηγόρος από την Βέροια για οφειλή 1.500 ευρώ σε βιβλιοπωλείο της Βέροιας. Εξοφλήθηκαν όλοι.

Παραλάβαμε χρέη στο ΙΚΑ

Πρόστιμα οφειλών σε ΙΚΑ για μη κατάθεση ΑΠΔ στο Δημοτικό Σχολείο Σταυρό το οποίο ανέρχεται στις 3.000 ευρώ παραλάβαμε από την προηγούμενη διοίκηση και το εξοφλήσαμε.

Φωτοτυπικά σε όλα τα σχολεία

Και οι 63 σχολικές μονάδες πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης του δήμου Αλεξάνδρειας εφοδιάστηκαν με καινούρια και σύγχρονα φωτοτυπικά μηχανήματα τα οποία τα προμηθευτήκαμε με μίσθωση για να μπορέσουν τα σχολεία να βγάζουν φωτοτυπίες.

11 υπολογιστές στα σχολεία

Κατόπιν δημοπρασίας που έγινε στα μαγαζιά του δήμου, αγοράστηκαν 11 υπολογιστές τα οποία πήγαν σε 9 νηπιαγωγεία και 2 δημοτικά σχολεία του δήμου.

Παρεμβάσεις στην καθημερινότητα

Υλοποιήσαμε δεκάδες παρεμβάσεις στην καθημερινότητα των σχολικών μονάδων όπως κουζίνες στα ολοήμερα, καθαρισμός σε λούκια κλπ.

Επιβάρυνση της ΔΕΗ

Ενώ στα προηγούμενα χρόνια ο δήμος πλήρωνε για το ηλεκτρικό ρεύμα των σχολικών μονάδων, από 1 Ιανουαρίου του 2015 η Σχολικές Επιτροπές είναι αυτές που πληρώνουν τη ΔΕΗ. Το κόστος ανέρχεται περίπου στις 25.000 ευρώ ανά τρίμηνο.

Άδειες σε σχολικά κτίρια 

Βγάλαμε άδειες για τα κτίρια των σχολείων. Νομιμοποιήθηκαν το 2ο και 6ο Δημοτικά σχολεία καθώς και το 1ο και 5ο Δημοτικά.

Μελέτες για τις τουαλέτες

Έγιναν μελέτες για την κατασκευή 3 αντρικών, 2 γυναικείων 1 ΑμΕΑ καθώς και για την ανακατασκευή παλιών τουαλετών όπως και αλλαγή δαπέδου σε αίθουσα του ίδιου σχολείου. Δρομολογείται η δημιουργία από 1 τουαλέτα, αντρών, γυναικών και ΑμΕΑ όπως δρομολογείται και δημιουργία τουαλετών στο δημοτικό σχολείο Σταυρού. Τα χρήματα για τα συγκεκριμένα έργα προέρχονται από ΣΑΤΑ των σχολείων.

Πετρέλαιο

Μετρήσαμε όλες τις δεξαμενές σε όλα τα σχολεία. Δεν πληρώσαμε πετρέλαιο σε κανέναν χωρίς να υπάρξει πρωτόκολλο παραλαβής, κάτι που δεν υπήρχε στην προηγούμενη διοίκηση.

Θεωρώ πως νοικοκυρέψαμε τα πράγματα στα σχολεία του δήμου Αλεξάνδρειας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *