ΕΡΓΑΣΙΑ posted by

10 προσλήψεις μόνιμου προσωπικού το 2016 θα κάνει ο δήμος Αλεξάνδρειας – δείτε όλες τις θέσεις

10 προσλήψεις μόνιμου προσωπικού το 2016 θα κάνει ο δήμος Αλεξάνδρειας – δείτε όλες τις θέσεις

dimarxeio11

Ο δήμος Αλεξάνδρειας ανακοίνωσε την εισήγηση που θα κάνει ο δήμαρχος στη σημερινή έκτακτη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου σχετικά με προσλήψεις 10 μόνιμων υπαλλήλων στον δήμο Αλεξάνδρειας για το έτος 2016. 

Διαβάστε αναλυτικά: 

Σας ενημερώνουμε ότι σύμφωνα με την υπ’ αριθ. 4/οικ.2395/26-01-2016 εγκύκλιο του Υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, παρέχονται οδηγίες και διευκρινίσεις σχετικά με τον προγραμματισμό προσλήψεων τακτικού προσωπικού στους ΟΤΑ α΄ και β΄ βαθμού για το έτος 2016.

Όπως ήδη γνωρίζετε, λόγω της δυσμενούς δημοσιονομικής κατάστασης στην οποία βρίσκεται η χώρα και στο πλαίσιο της περιστολής των κρατικών δαπανών, έχει περιοριστεί δραστικά και καταλυτικά η δυνατότητα των ΟΤΑ ως προς της πραγματοποίηση πάσης φύσεως προσλήψεων. Η ανωτέρω κατάσταση επιδεινώθηκε λόγω της μεγάλης αύξησης των συνταξιοδοτήσεων και των μετατάξεων με αποτέλεσμα να παρατηρείται σημαντική έλλειψη σε εξειδικευμένο προσωπικό, σε σημαντικούς τομείς υπηρεσιών όπως πολεοδομίες, τεχνικές, οικονομικές, κοινωνικές και διοικητικές.

Αναφορικά με τα παραπάνω και σύμφωνα με τις διατάξεις της παρ. 20α του Ν. 4057/2012, για την κίνηση διαδικασιών πρόσληψης ή διορισμού τακτικού προσωπικού απαιτείται προηγούμενη έγκριση της ΠΥΣ 3/2006 (ΦΕΚ Α΄/280), όπως ισχύει. Επιπροσθέτως σύμφωνα με τα οριζόμενα στις διατάξεις της παρ. 3 της υποπαρ. ΣΤ1 του άρθρου πρώτου του Ν. 4093/2012 (ΦΕΚ Α΄/22), για τις προσλήψεις και τους διορισμούς μόνιμου προσωπικού και του προσωπικού με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου των εκπαιδευτικών βαθμίδων ΠΕ και ΤΕ, όλων των κλάδων και ειδικοτήτων, των ΟΤΑ α΄ και β΄ βαθμού και των Ν.Π.Ι.Δ. αυτών εφαρμόζονται οι διατάξεις του άρθρου 11 του Ν. 3833/2010, όπως ισχύει.

Ωστόσο στις εν λόγω διατάξεις ορίζεται ότι οι προσλήψεις και οι διορισμοί του μόνιμου προσωπικού και του προσωπικού με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου των κατηγοριών ΥΕ και ΔΕ, όλων των κλάδων και ειδικοτήτων, των ΟΤΑ α΄και β΄βαθμού και των Ν.Π.Ι.Δ. αυτών αναστέλλονται έως της 31η-12-2016.

Ενόψει των ανωτέρω περιορισμών και προς επίλυση των προβλημάτων υποστελέχωσης υπηρεσιών που παρατηρούνται, οι ενδιαφερόμενοι φορείς θα πρέπει άμεσα να υποβάλλουν, τον προγραμματισμό των αναγκών τους σε εξειδικευμένο τακτικό προσωπικό ΠΕ και ΤΕ κατηγορίας (Π.Χ. Πολιτικών Μηχανικών, Αρχιτεκτόνων Μηχανικών, Ηλεκτρολόγων Μηχανικών, Οικονομολόγων, Κοινωνικών Λειτουργών, Πληροφορικής, Κτηνιάτρων, Εποπτών Δημόσιας Υγείας, Βρεφονηπιοκόμων κλπ).

Η αναγκαιότητα πρόσληψης του παρακάτω τακτικού προσωπικού ανά κλάδο και αριθμό, κρίνεται αναγκαία, δεδομένου ότι στο Δήμο Αλεξάνδρειας έως σήμερα:

  • Δεν υπηρετεί κανένας υπάλληλος κλάδου ΠΕ Μηχανολόγων Μηχανικών, ενώ υπάρχει η Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών, στην οποία περιλαμβάνονται Τμήματα, όπως Τμήμα Συγκοινωνιακών και Κτηριακών έργων, Τμήμα Ηλεκτρομηχανολογικών Έργων και Σηματοδότησης, Τμήμα Υδραυλικών και Εγγειοβελτιωτικών Έργων και Τμήμα Συγκοινωνιών και Εγκαταστάσεων για τα οποία κρίνεται αναγκαία η στελέχωσή τους με την ως άνω ειδικότητα. Η ειδικότητα λοιπόν του ΠΕ Μηχανολόγου Μηχανικού κρίνεται όχι μόνο απαραίτητη για να στελεχωθεί άμεσα αλλά και πρωτίστης σημασίας, καθώς οι αρμοδιότητές του θα είναι η εκπόνηση μελετών μηχανολογικού εξοπλισμού, η εκτέλεση και συντήρηση μηχανολογικών τεχνικών έργων του Δήμου, καθώς και η εξασφάλιση βελτιωμένων συνθηκών ασφαλούς μετακίνησης και κυκλοφορίας των δημοτών και των οχημάτων τους, ο έλεγχος των εγκαταστάσεων, η έκδοση αδειών εγκαταστάσεων κυρίως στον τομέα των μεταφορών. Ως εκ τούτου η πλήρωση της μιας (1) κενής θέσης μόνιμου προσωπικού κλάδου ΠΕ Μηχανολόγων Μηχανικών, κρίνεται αναγκαία.
  • Δεν υπηρετεί κανένας υπάλληλος κλάδου ΠΕ Μηχανικών Περιβάλλοντος ή παρεμφερούς, όπως ΠΕ Περιβάλλοντος ή ΠΕ Δασολόγου. Στο Δήμο υπάρχει υποστελεχωμένο Τμήμα Περιβάλλοντος, τις αρμοδιότητες του οποίου θα δύναται να καλύψει η ειδικότητα ΠΕ Μηχανικών Περιβάλλοντος. Συγκεκριμένα, θα είναι αρμόδιος για τη σύνταξη πάσης φύσεως μελετών περιβαλλοντικής αδειοδότησης, μελετών για προμήθειες παγίων και αναλώσιμων που αφορούν το περιβάλλον και γενικότερα θα σχεδιάζει, προγραμματίζει, εισηγείται και μεριμνά για την εφαρμογή πολιτικών, προγραμμάτων, δράσεων και μέτρων για την προστασία και αναβάθμιση του φυσικού περιβάλλοντος στην περιοχή του Δήμου. Ως εκ τούτου η πλήρωση της μιας (1) κενής θέσης μόνιμου προσωπικού κλάδου ΠΕ Μηχανικών Περιβάλλοντος, κρίνεται αναγκαία.
  • Δεν υπηρετεί κανένας υπάλληλος κλάδου ΠΕ Πληροφορικής με αποτέλεσμα το Αυτοτελές Τμήμα Προγραμματισμού Οργάνωσης και Πληροφορικής να στερείται της ειδικότητας ΠΕ Πληροφορικής και ΤΕ Πληροφορικής, οι οποίες είναι ουσιώδους σημασίας για την εύρυθμη λειτουργία του. Οι αρμοδιότητες του αντίστοιχου υπαλλήλου θα είναι αντίστοιχες του Γραφείου Διαφάνειας και του Γραφείου Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών, όπως αυτές αναλύονται στον ΟΕΥ του Δήμου Αλεξάνδρειας. Κατόπιν των ανωτέρω η πλήρωση της μιας (1) κενής θέσης μόνιμου προσωπικού κλάδου ΠΕ Πληροφορικής, κρίνεται αναγκαία
  • Υπηρετούν 3 υπάλληλοι κλάδου ΠΕ Διοικητικού-Οικονομικού και λόγω του αυξημένου όγκου εργασιών, λόγω των μεταρρυθμίσεων που εφαρμόζονται σε ένα ευρύ φάσμα υπηρεσιών της δημόσιας διοίκησης και των δήμων και της αναβάθμισης των υπηρεσιών προς τους πολίτες και τις επιχειρήσεις, κρίνουμε ότι είναι αναγκαία η πλήρωση της μιας (1) κενής θέσης μόνιμου προσωπικού του Οργανισμού Εσωτερικής Υπηρεσίας αυτού του κλάδου με τον διορισμό νέου υπαλλήλου,
  • Υπηρετούν 2 υπάλληλοι κλάδου ΠΕ Αγρονόμων Τοπογράφων Μηχανικών αλλά λόγω των αυξημένων αρμοδιοτήτων του γραφείου κτηματολογίου και δημοτικής περιουσίας, όπως η εκτέλεση εργασιών για την εφαρμογή του σχεδίου πόλης ή των εκτός σχεδίου αδειών επί του εδάφους, η τήρηση των σχετικών διαδικασιών, κατάρτιση και έκδοση πράξεων αναλογισμού, προσκυρώσεις και ταχτοποιήσεις οικοπέδων, η εκτέλεση τοπογραφικών εργασιών για τις ανάγκες του Τμήματος ή άλλων Τμημάτων, η εκτέλεση και επίβλεψη εργασιών για τη σύνταξη κτηματολογίου του Δήμου κ.λ.π, δεν δύναται να καλυφθούν επαρκώς οι ανάγκες της υπηρεσίας. Ως εκ τούτου η πλήρωση της μιας (1) κενής θέσης μόνιμου προσωπικού κλάδου ΠΕ Αγρονόμων Τοπογράφων Μηχανικών, κρίνεται αναγκαία.
  • Δεν υπηρετεί κανένας υπάλληλος κλάδου ΠΕ Κοινωνικών Λειτουργών με αποτέλεσμα το Αυτοτελές Τμήμα Κοινωνικής Προστασίας του Δήμου να αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα στην εύρυθμη λειτουργία του και με δεδομένη την ανάληψη της διαδικασίας διεκπεραίωσης 12 ακόμη επιδομάτων υπάρχει πιθανότητα να σημειωθούν σοβαρά προβλήματα στην αντιμετώπιση των σχετικών αναγκών, την εξυπηρέτηση των συναλλασσόμενων πολιτών αλλά και στην λειτουργία των δημοτικών υπηρεσιών. Ως εκ τούτου η πλήρωση της μιας (1) κενής θέσης μόνιμου προσωπικού κλάδου ΠΕ Κοινωνικών Λειτουργών, κρίνεται αναγκαία.
  • Δεν υπηρετεί κανένας υπάλληλος κλάδου ΠΕ Κτηνιάτρων και λόγω εφαρμογής του προγράμματος διαχείρισης αδέσποτων ζώων συντροφιάς, παροχή κτηνιατρικών υπηρεσιών, στειρώσεις, εμβολιασμοί, αποπαρασιτώσεις, ηλεκτρονικής ταυτοποίησης, ιατρική περίθαλψη και παρακολούθηση ζώων), ανάληψης αρμοδιοτήτων του τμήματος αγροτικής ανάπτυξης σχετικά με τον τομέα της κτηνοτροφίας και ανάληψη αρμοδιοτήτων του τμήματος αδειοδοτήσεων στα πλαίσια χορήγησης αδειών λαϊκών αγορών σε παραγωγούς κτηνοτροφικών ή μελισσοκομικών προϊόντων, η πλήρωση της μιας (1) κενής θέσης μόνιμου προσωπικού κλάδου ΠΕ Κτηνιάτρων, κρίνεται αναγκαία.
  • Δεν υπηρετεί κανένας υπάλληλος κλάδου ΠΕ Χημικών Μηχανικών και η ειδικότητα αυτή κρίνεται πολύ σημαντική, δεδομένου ότι θα αναλάβει το υψηλής προτεραιότητας αντικείμενο της διαχείρισης των αστικών απορριμμάτων. Συγκεκριμένα θα μεριμνά για τη δημιουργία και καλή λειτουργία μηχανισμών και συστημάτων για την αποκομιδή και διαχείριση των αποβλήτων σε επίπεδο προσωρινής αποθήκευσης, μεταφόρτωσης, επεξεργασίας, ανακύκλωσης και εν γένει αξιοποίησης, διάθεσης λειτουργίας σχετικών εγκαταστάσεων, κατασκευής μονάδων επεξεργασίας και αξιοποίησης, σύμφωνα με τον αντίστοιχο σχεδιασμό που καταρτίζεται από την Περιφέρεια, καθώς και την αποκατάσταση υφισταμένων χώρων εναπόθεσης (ΧΑΔΑ), σε συνεργασία με τον τομέα εγγειοβελτιωτικών έργων της τεχνικής υπηρεσίας. Επίσης, θα μελετά, σχεδιάζει, εισηγείται και θα παρακολουθεί την εφαρμογή συστημάτων εναλλακτικής διαχείρισης των αστικών στερεών αποβλήτων στην περιοχή του Δήμου (συστήματα και προγράμματα ανακύκλωσης). Ως εκ τούτου η πλήρωση της μιας (1) κενής θέσης μόνιμου προσωπικού κλάδου ΠΕ Χημικών Μηχανικών, κρίνεται αναγκαία.
  • Δεν υπηρετεί κανένας υπάλληλος ΤΕ Μηχανικών Πολιτικών Έργων Υποδομής. Η συγκεκριμένη ειδικότητα είναι πολύ σημαντική δεδομένου ότι θα ασχοληθεί με τα Έργα Υποδομής που είναι απαραίτητα για την πολιτισμένη ανθρώπινη διαβίωση, όπως: έργα αρδεύσεων και στραγγίσεων, έργα υδρεύσεων και αποχετεύσεων, υδροδυναμικά και αντιπλημμυρικά έργα, εγκαταστάσεις καθαρισμού λυμάτων, λιμενικά έργα, οδοποιία, τεχνικά έργα οδοποιίας, κτλ. Θα ενταχθεί τη Δ/νση Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου μας, στην οποίο την παρούσα χρονική στιγμή δεν υπηρετεί κανένας υπάλληλος με αυτήν την ειδικότητα. Κατόπιν των ανωτέρω η πλήρωση της μιας (1) κενής θέσης μόνιμου προσωπικού κλάδου ΤΕ Μηχανικών Πολιτικών Έργων Υποδομής, κρίνεται αναγκαία.
  • Υπηρετεί 1 υπάλληλος κλάδου ΠΕ Οικονομικού-Λογιστικού, ο οποίος εκτός της λογιστικής τακτοποίησης του Δήμου, έχει την ευθύνη των Νομικών Προσώπων Δημοσίου Δικαίου του Δήμου, όπως Σχολικών Επιτροπών Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης Δήμου Αλεξάνδρειας, του Ν.Π.Δ.Δ. «Οργανισμός Προσχολικής Αγωγής και Κοινωνικής Μέριμνας» κλπ, με αποτέλεσμα να αδυνατεί να καλύψει επαρκώς τις ανάγκες της υπηρεσίας, δεδομένου ότι είναι ο μοναδικός υπάλληλος του κλάδου. Ως εκ τούτου η πλήρωση της μιας (1) κενής θέσης μόνιμου προσωπικού κλάδου ΠΕ Οικονομικού-Λογιστικού, κρίνεται αναγκαία.

Δεδομένου ότι ο Οργανισμός Εσωτερικής Υπηρεσίας του Δήμου μας βρίσκεται σε διαδικασία τροποποίησης  λόγω νέας διάρθρωσης των υπηρεσιών και καταγραφής των υφιστάμενων και κενών θέσεων, κατόπιν της κατάργησης και διατήρησης αυτών σύμφωνα με το Ν. 4024/2011 οι κενές θέσεις του τακτικού προσωπικού δεν απεικονίζονται ορθά. Οι πραγματικές κενές θέσεις για τις οποίες ο Δήμος μας, αιτείται την κάλυψή τους με νέους διορισμούς είναι αυτές που εμφανίζονται στον παρακάτω πίνακα ανά κλάδο.

Επιπροσθέτως σας ενημερώνουμε ότι με το υπ’ αριθ. 1183/09-02-2016 έγγραφο της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας-Θράκης, το οποίο λάβαμε στις 10-02-2016 και αναγράφεται η ένδειξη ΕΞ. ΕΠΕΙΓΟΝ-ΠΡΟΘΕΣΜΙΑ, αναφέρεται ρητώς ότι τα αιτήματα για τον προγραμματισμό προσλήψεων τακτικού προσωπικού έτους 2016, πρέπει να αποσταλούν στην εν λόγω υπηρεσία, το αργότερο έως την Τετάρτη 17-02-2016. Ως εκ τούτου κρίνεται αναγκαία η λήψη απόφασης από το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Αλεξάνδρειας για τον προγραμματισμό των αναγκών των υπηρεσιών του Δήμου μας.

Για τους λόγους που αναφέρονται παραπάνω

ΕΙΣΗΓΟΥΜΑΙ

Α. Τον προγραμματισμό των αναγκών των υπηρεσιών του Δήμου Αλεξάνδρειας σε εξειδικευμένο τακτικό προσωπικό ΠΕ και ΤΕ κατηγορίας, όπως αναφέρονται αναλυτικά κατωτέρω με σειρά προτεραιότητας:

Α/Α ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ/ΚΛΑΔΟΣ ΚΕΝΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ΣΤΟΝ ΟΕΥ ΑΙΤΟΥΜΕΝΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ΠΡΟΣ ΚΑΛΥΨΗ
1 ΠΕ ΜΗΧΑΝΟΛΟΓΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ 1 1
2 ΠΕ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ 1 1
3 ΠΕ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ 1 1
4 ΠΕ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ-ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ  1 1
5 ΠΕ ΑΓΡΟΝΟΜΩΝ ΤΟΠΟΓΡΑΦΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ  1 1
6 ΠΕ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ  1 1
7 ΠΕ ΚΤΗΝΙΑΤΡΩΝ 1 1
8 ΠΕ ΧΗΜΙΚΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ 1 1
9 ΤΕ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΕΡΓΩΝ ΥΠΟΔΟΜΗΣ 1 1
10 ΠΕ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΛΟΓΙΣΤΙΚΟΥ 1 1

Προσόντα που προβλέπονται για τις συγκεκριμένες θέσεις από την κείμενη νομοθεσία κατά κατηγορία και κλάδο.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ/ΚΛΑΔΟΣ ΠΡΟΣΟΝΤΟΛΟΓΙΟ

(Σύμφωνα με το Π.Δ. 50/2001 όπως τροποποιήθηκε και ισχύει)ΠΕ ΜΗΧΑΝΟΛΟΓΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ

Περιλαμβάνονται όλες οι ειδικότητες των Πολυτεχνείων και των Πολυτεχνικών Σχολών ΑΕΙ της ημεδαπής, εκτός αν ορίζεται διαφορετικά στον οργανισμό ή κανονισμό της οικείας υπηρεσίας ή νομικού προσώπου).

1. Προσόν διορισμού στον εισαγωγικό βαθμό ορίζεται το ομώνυμο ή ταυτόσημο κατά περιεχόμενο ειδικότητας, πτυχίο ή δίπλωμα ΑΕΙ της ημεδαπής ή ισότιμο αντίστοιχης ειδικότητας σχολών της αλλοδαπής.

2. Σε περίπτωση που δεν καθίσταται δυνατή η πλήρωση κενών θέσεων από υποψηφίους με τα προσόντα της παραγράφου 1, επιτρέπεται η κάλυψή τους με πτυχίο ή δίπλωμα συναφούς ειδικότητας που ορίζεται κάθε φορά με την προκήρυξη πλήρωσης κενών θέσεων, μετά από αίτημα του οικείου φορέα που εγκρίνεται από το ΑΣΕΠ.

ΠΕ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ

Προσόν διορισμού στον εισαγωγικό βαθμό ορίζεται πτυχίο ή δίπλωμα:
– Μηχανικών Περιβάλλοντος

ΑΕΙ της ημεδαπής ή ισότιμο, αντίστοιχης ειδικότητας, σχολών της αλλοδαπής.

Με την προκήρυξη μπορεί να ορίζονται ως προσόντα διορισμού του κλάδου αυτού και τα πτυχία ή διπλώματα ειδικοτήτων του κλάδου ΠΕ Γεωτεχνικών του προηγούμενου άρθρου, εφόσον οι Γεωτεχνικές αυτές ειδικότητες δεν προβλέπονται στους οργανισμούς των οικείων, κατά περίπτωση, φορέων.
Με την προκήρυξη μπορεί επίσης να ορίζονται εξειδικεύσεις της ειδικότητας Περιβάλλον. Στην περίπτωση αυτή απαιτείται το ομώνυμο ή ταυτόσημο κατά το περιεχόμενο της εξειδίκευσης πτυχίο ή δίπλωμα ΑΕΙ της ημεδαπής ή ισότιμο αντίστοιχης ειδικότητας σχολών της αλλοδαπής.

ΠΕ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ

1.Προσόν διορισμού στον εισαγωγικό βαθμό ορίζεται πτυχίο ή δίπλωμα:
– Πληροφορικής
– Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών
– Ηλεκτρολόγου Μηχανικού & Μηχανικού Υπολογιστών
– Εφαρμοσμένης Πληροφορικής
– Ηλεκτρολόγου Μηχανικού & Τεχνολογίας Υπολογιστών
– Μηχανικού Η/Υ και Πληροφορικής
– Επιστήμης Υπολογιστών
– Ηλεκτρονικού και Μηχανικού Υπολογιστών
– Μηχανικών Πληροφοριακών & Επικοινωνιακών Συστημάτων
– Μηχανικών Η/Υ Τηλεπικοινωνιών και Δικτύων
– Επιστήμης και Τεχνολογίας Υπολογιστών
– Επιστήμης και Τεχνολογίας Τηλεπικοινωνιών
– Πληροφορικής (Ε.Α.Π.)
– Διδακτικής της Τεχνολογίας και Ψηφιακών Συστημάτων
– Επιστημών και Πολιτισμού – Κατεύθυνση Η/Υ (Π.Σ.Ε.)
ΑΕΙ της ημεδαπής ή ισότιμο, αντίστοιχης ειδικότητας σχολών της αλλοδαπής».
Με την προκήρυξη μπορεί να ορίζονται εξειδικεύσεις της ειδικότητας Πληροφορικής. Στην περίπτωση αυτή απαιτείται το ομώνυμο ή ταυτόσημο κατά το περιεχόμενο της εξειδίκευσης πτυχίο ή δίπλωμα ΑΕΙ της ημεδαπής ή ισότιμο, αντίστοιχης ειδικότητας, σχολών της αλλοδαπής.
2. Σε περίπτωση που δεν καθίσταται δυνατή η πλήρωση των θέσεων από υποψηφίους με τα παραπάνω προσόντα, επιτρέπεται ο διορισμός από υποψηφίους με πτυχία ή διπλώματα ΑΕΙ της ημεδαπής ή ισότιμα της αλλοδαπής σε ειδικότητα που ορίζεται κάθε φορά με την προκήρυξη, ύστερα από αίτημα του οικείου φορέα και έγκριση του Α.Σ.Ε.Π., καθώς και εμπειρία δύο τουλάχιστον ετών στο αντικείμενο των θέσεων.

 ΠΕ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ-ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ

1. Προσόν διορισμού στον εισαγωγικό βαθμό ορίζεται πτυχίο ή δίπλωμα οποιουδήποτε Τμήματος ΑΕΙ της ημεδαπής, περιλαμβανομένων και των πτυχίων ή διπλωμάτων του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου (Ε.Α.Π.) και των Προγραμμάτων Σπουδών Επιλογής (Π.Σ.Ε.), ή ισότιμων σχολών της αλλοδαπής.

2. Στις διατάξεις της προηγούμενης παραγράφου γίνεται παραπομπή όταν τα παραπάνω προσόντα ανταποκρίνονται στις απαιτήσεις κλάδων διαφορετικής ονομασίας.

3. Όταν ο κλάδος είναι αμιγώς διοικητικός επιτρέπεται να περιορίζονται με την προκήρυξη τα προσόντα διορισμού σε πτυχία ή διπλώματα διοικητικών ή νομικών μόνο σπουδών γενικώς ή συγκεκριμένων ειδικοτήτων αυτών μετά από αίτημα του φορέα που εγκρίνεται από το ΑΣΕΠ. «Το προηγούμενο εδάφιο εφαρμόζεται αναλογικά για πτυχία ή διπλώματα οικονομικών μόνο σπουδών στις περιπτώσεις που ο κλάδος είναι αμιγώς λογιστικός ή οικονομικός».

 ΠΕ ΑΓΡΟΝΟΜΩΝ ΤΟΠΟΓΡΑΦΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ

Περιλαμβάνονται όλες οι ειδικότητες των Πολυτεχνείων και των Πολυτεχνικών Σχολών ΑΕΙ της ημεδαπής, εκτός αν ορίζεται διαφορετικά στον οργανισμό ή κανονισμό της οικείας υπηρεσίας ή νομικού προσώπου).

1. Προσόν διορισμού στον εισαγωγικό βαθμό ορίζεται το ομώνυμο ή ταυτόσημο κατά περιεχόμενο ειδικότητας, πτυχίο ή δίπλωμα ΑΕΙ της ημεδαπής ή ισότιμο αντίστοιχης ειδικότητας σχολών της αλλοδαπής.

2. Σε περίπτωση που δεν καθίσταται δυνατή η πλήρωση κενών θέσεων από υποψηφίους με τα προσόντα της παραγράφου 1, επιτρέπεται η κάλυψή τους με πτυχίο ή δίπλωμα συναφούς ειδικότητας που ορίζεται κάθε φορά με την προκήρυξη πλήρωσης κενών θέσεων, μετά από αίτημα του οικείου φορέα που εγκρίνεται από το ΑΣΕΠ.

 ΠΕ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ

Πτυχίο ή δίπλωμα Κοινωνικών Λειτουργών ΑΕΙ της ημεδαπής ή ισότιμο, αντίστοιχης ειδικότητας, σχολών της αλλοδαπής.

ΠΕ ΚΤΗΝΙΑΤΡΩΝ

Πτυχίο ή δίπλωμα Κτηνιατρικής ΑΕΙ της ημεδαπής ή ισότιμο, αντίστοιχης ειδικότητας, σχολών της αλλοδαπής.

 ΠΕ ΧΗΜΙΚΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ

Προσόν διορισμού στον εισαγωγικό βαθμό ορίζεται πτυχίο ή δίπλωμα:
– Χημικών Μηχανικών

ΑΕΙ της ημεδαπής ή ισότιμο, αντίστοιχης ειδικότητας, σχολών της αλλοδαπής.

Με την προκήρυξη μπορεί να ορίζονται ως προσόντα διορισμού του κλάδου αυτού και τα πτυχία ή διπλώματα ειδικοτήτων του κλάδου ΠΕ Γεωτεχνικών του προηγούμενου άρθρου, εφόσον οι Γεωτεχνικές αυτές ειδικότητες δεν προβλέπονται στους οργανισμούς των οικείων, κατά περίπτωση, φορέων.
Με την προκήρυξη μπορεί επίσης να ορίζονται εξειδικεύσεις της ειδικότητας Περιβάλλον. Στην περίπτωση αυτή απαιτείται το ομώνυμο ή ταυτόσημο κατά το περιεχόμενο της εξειδίκευσης πτυχίο ή δίπλωμα ΑΕΙ της ημεδαπής ή ισότιμο αντίστοιχης ειδικότητας σχολών της αλλοδαπής.

ΤΕ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΕΡΓΩΝ ΥΠΟΔΟΜΗΣ

 

1. Προσόν διορισμού στον εισαγωγικό βαθμό ορίζεται το ομώνυμο ή αντίστοιχο κατά ειδικότητα πτυχίο ή δίπλωμα ΤΕΙ της ημεδαπής ή Κ.Α.Τ.Ε.Ε. [2] ή ισότιμων τίτλων σχολών της ημεδαπής ή αλλοδαπής.

2. Σε περίπτωση που δεν καθίσταται δυνατή η πλήρωση κενών θέσεων από υποψηφίους με τα προσόντα της παραγράφου 1, επιτρέπεται η κάλυψή τους με πτυχίο ή δίπλωμα συναφούς ειδικότητας που ορίζεται κάθε φορά με την προκήρυξη πλήρωσης κενών θέσεων, μετά από αίτημα του οικείου φορέα που εγκρίνεται από το ΑΣΕΠ.

 ΠΕ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ-ΛΟΓΙΣΤΙΚΟΥ

1. Προσόν διορισμού στον εισαγωγικό βαθμό ορίζεται πτυχίο ή δίπλωμα οποιουδήποτε Τμήματος ΑΕΙ της ημεδαπής, περιλαμβανομένων και των πτυχίων ή διπλωμάτων του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου (Ε.Α.Π.) και των Προγραμμάτων Σπουδών Επιλογής (Π.Σ.Ε.), ή ισότιμων σχολών της αλλοδαπής.

2. Στις διατάξεις της προηγούμενης παραγράφου γίνεται παραπομπή όταν τα παραπάνω προσόντα ανταποκρίνονται στις απαιτήσεις κλάδων διαφορετικής ονομασίας.

3. Όταν ο κλάδος είναι αμιγώς διοικητικός επιτρέπεται να περιορίζονται με την προκήρυξη τα προσόντα διορισμού σε πτυχία ή διπλώματα διοικητικών ή νομικών μόνο σπουδών γενικώς ή συγκεκριμένων ειδικοτήτων αυτών μετά από αίτημα του φορέα που εγκρίνεται από το ΑΣΕΠ. «Το προηγούμενο εδάφιο εφαρμόζεται αναλογικά για πτυχία ή διπλώματα οικονομικών μόνο σπουδών στις περιπτώσεις που ο κλάδος είναι αμιγώς λογιστικός ή οικονομικός».

 

 Για την κάλυψη της δαπάνης μισθοδοσίας του προσωπικού που προβλέπεται να προσληφθεί για την πλήρωση των θέσεων μόνιμου προσωπικού κατηγοριών ΠΕ και ΤΕ για το έτος 2016, συνολικά 10 ατόμων, σύμφωνα με την ανωτέρω εγκύκλιο, ο Δήμος θα προβεί άμεσα στην αναμόρφωση του προϋπολογισμού οικονομικού έτους 2016, με την ενίσχυση-εγγραφή των σχετικών πιστώσεων, με ισόποση μείωση του αποθεματικού, αμέσως μετά την έγκριση του ανάλογου αριθμού των θέσεων. Επίσης σας κάνουμε γνωστό ότι στον προϋπολογισμό οικονομικού έτους 2016 είναι εγγεγραμμένοι οι κάτωθι κωδικοί για την πληρωμή τακτικού προσωπικού.

  1. Στον ΚΑ 02.10.6011 του προϋπολογισμού οικονομικού έτους 2016 με τίτλο «Τακτικές αποδοχές (περιλαμβάνονται βασικός μισθός, γενικά και ειδικά τακτικά επιδόματα) » ποσό 810.000,00 € .
  2. Στον Κ.Α 02.15.6011 του προϋπολογισμού οικονομικού έτους 2016 με τίτλο «Τακτικές αποδοχές (περιλαμβάνονται βασικός μισθός, γενικά και ειδικά τακτικά επιδόματα)» ποσό 100.000,00 € .
  3. Στον Κ.Α 02.30.6011 του προϋπολογισμού οικονομικού έτους 2016 με τίτλο «Τακτικές αποδοχές (περιλαμβάνονται βασικός μισθός, γενικά και ειδικά τακτικά επιδόματα)» ποσό 145.000,00 € .
  4. Στον Κ.Α 02.10.6051 του προϋπολογισμού οικονομικού έτους 2016 με τίτλο «Εργοδοτικές εισφορές προσωπικού με σύμβαση Δημοσίου Δικαίου» ποσό 149.500,00 €.
  5. Στον Κ.Α 02.15.6051 του προϋπολογισμού οικονομικού έτους 2016 με τίτλο «Εργοδοτικές εισφορές προσωπικού με σύμβαση Δημοσίου Δικαίου» ποσό 29.000,00 €.
  6. Στον Κ.Α 02.30.6051 του προϋπολογισμού οικονομικού έτους 2016 με τίτλο «Εργοδοτικές εισφορές προσωπικού με σύμβαση Δημοσίου Δικαίου» ποσό 34.000,00 €.

       Ανάλογες πιστώσεις θα εγγραφούν και στους προϋπολογισμούς των επόμενων ετών για την κάλυψη της συνολικής δαπάνης μισθοδοσίας του προσωπικού που θα προσληφθεί για την πλήρωση των αντίστοιχων θέσεων.

Για τις ανωτέρω πιστώσεις εκδόθηκε η υπ’ αριθ. 4582/15-02-2016 σχετική  βεβαίωση της Διεύθυνσης Οικονομικών Υπηρεσιών του Δήμου Αλεξάνδρειας.

Για την ύπαρξη των κενών οργανικών θέσεων στον Οργανισμό Εσωτερικής Υπηρεσίας, εκδόθηκε η υπ’ αριθ. 4353/12-02-2016 σχετική βεβαίωση της Διεύθυνσης Διοικητικών Υπηρεσιών του Δήμου Αλεξάνδρειας.

Β . Η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου να κοινοποιηθεί στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση προκειμένου να δρομολογηθούν οι διαδικασίες για την έγκριση των αιτούμενων προσλήψεων.

                                                      Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ

 

 

 

 

                                                       ΓΚΥΡΙΝΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *