ΚΑΙΡΟΣ posted by

Πολιτική Προστασία δήμου Αλεξάνδρειας: Έκτακτο δελτίου επιδείνωσης καιρού

Πολιτική Προστασία δήμου Αλεξάνδρειας: Έκτακτο δελτίου επιδείνωσης καιρού
kairos1Το Τμήμα Πολιτικής Προστασίας του δήμου Αλεξάνδρειας ανακοίνωσε:

Επιδείνωση αναμένεται να παρουσιάσει ο καιρός τις επόμενες ώρες, σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο που εξέδωσε σήμερα το μεσημέρι η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ).

Η επιδείνωση θα ξεκινήσει σήμερα το απόγευμα και θα διαρκέσει μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες της Κυριακής, 21 Φεβρουαρίου, ενώ κύρια χαρακτηριστικά της θα είναι:

  • Οι ισχυρές βροχές και οι καταιγίδες -κυρίως στα θαλάσσια και παραθαλάσσια τμήματα- της κεντρικής και ανατολικής Μακεδονίας, της Θράκης, της Θεσσαλίας, των Σποράδων, την Εύβοιας, των νησιών του βορείου και ανατολικού Αιγαίου και αργότερα των Δωδεκανήσων και πιθανώς των ανατολικών Σποράδων, οι οποίες θα συνοδεύονται κατά τόπους και από χαλαζοπτώσεις.
  • Οι ενισχυμένοι άνεμοι, οι οποίοι θα φτάσουν τα 7 με 8 Μποφόρ και πιθανά στο Αιγαίο ακόμα και τα 9!
Το Τμήμα Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Αλεξάνδρειας συστήνει στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, μεριμνώντας για τη λήψη μέτρων αυτοπροστασίας από κινδύνους που προέρχονται από την εκδήλωση των έντονων καιρικών φαινομένων, των χιονοπτώσεων και του παγετού.

Ειδικότερα, σε περιοχές όπου προβλέπεται η εκδήλωση έντονων βροχοπτώσεων καταιγίδων:

• Να ασφαλίσουν αντικείμενα τα οποία αν παρασυρθούν από τα έντονα καιρικά φαινόμενα ενδέχεται να προκαλέσουν καταστροφές ή τραυματισμούς.

• Να βεβαιωθούν ότι τα λούκια και οι υδρορροές των κατοικιών δεν είναι φραγμένα και λειτουργούν κανονικά.

• Να αποφεύγουν να διασχίζουν χείμαρρους και ρέματα πεζοί ή με το αυτοκίνητο κατά τη διάρκεια εκδήλωσης των επικίνδυνων καιρικών φαινομένων, καθώς επίσης και για αρκετές ώρες μετά το τέλος εκδήλωσής τους.

• Να αποφεύγουν τις εργασίες υπαίθρου και δραστηριότητες σε θαλάσσιες και παράκτιες περιοχές κατά τη διάρκεια εκδήλωσης των έντονων καιρικών φαινομένων.

• Να ντύνονται κατάλληλα.

• Να ακολουθούν πιστά τις οδηγίες των κατά τόπους αρμοδίων φορέων, όπως Τροχαία κλπ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *