ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ posted by

Τον Αμάραντο επισκέφτηκε το 3ο Νηπιαγωγείο Αλεξάνδρειας (φώτο)

Τον Αμάραντο επισκέφτηκε το 3ο Νηπιαγωγείο Αλεξάνδρειας (φώτο)

3oΣήμερα οι μαθητές του 3ου Νηπιαγωγείου Αλεξάνδρειας επισκέφθηκαν την αίθουσα του Πολιτιστικού Συλλόγου Αμάραντος. Αφορμή για την επίσκεψη στάθηκε η πρόσφατη εθνική γιορτή της 25ης Μαρτίου και οι αναφορές στον 19ο αιώνα.

Θερμή υποδοχή επιφύλαξαν στα παιδιά, τους εκπαιδευτικούς και τους γονείς/συνοδούς ο Πρόεδρος του Συλλόγου κος Δεληπάλας Στέργιος και ο κος Σαμαράς Νίκος, μέλος του Συλλόγου, οι οποίοι ξενάγησαν τους επισκέπτες τους  στους μικρούς, αλλά σπουδαίους λαογραφικούς θησαυρούς του συλλόγου.

Τα παιδιά ανακάλυψαν αντικείμενα κι εργαλεία καθημερινής χρήσης παλιότερης εποχής, όπως την παλαμαριά και το δρεπάνι, τον αργαλειό, την πινακωτή, το τσικρίκι, την ανέμη κ.ά.  κι  έκαναν συγκρίσεις με το παρόν.

Όλοι αποχώρησαν χαρούμενοι από την αίθουσα του Συλλόγου, ειδικά τα παιδιά, αφού πήραν μαζί τους και τη λιχουδιά που τους κέρασαν τα μέλη του Συλλόγου!

Η Προϊσταμένη, οι νηπιαγωγοί και οι μαθητές του νηπιαγωγείου ευχαριστούν θερμά για την όμορφή και εποικοδομητική αυτή επίσκεψη τους συντελεστές του Συλλόγου Αμάραντος.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *