ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ posted by

Όμορφες μαθησιακές εμπειρίες για το 3ο Νηπιαγωγείο Αλεξάνδρειας (φώτο)

Όμορφες μαθησιακές εμπειρίες για το 3ο Νηπιαγωγείο Αλεξάνδρειας (φώτο)

kindΤην Παρασκευή 13 Μαΐου στο πλαίσιο του εκπαιδευτικού προγράμματος φιλαναγνωσίας “Ταξιδεύω με ένα βιβλίο”,  το ολοήμερο τμήμα επισκέφτηκε την δημοτική βιβλιοθήκη. Εκεί τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να ξεναγηθούν, να παίξουν να διαβάσουν και να δημιουργήσουν το δικό τους παραμύθι με την καθοδήγηση της βιβλιοθηκονόμου κ. Βέτας Ποράβου.

Επιστρέφοντας στο σχολείο τα παιδιά ταξίδεψαν για μια ώρα στη …χώρα των παραδοσιακών  παραμυθιών με οδηγό τον Δημήτρη Αβούρη. Η αφήγηση ήταν διαδραστική, καθώς  τα παιδιά και οι γονείς που παραβρέθηκαν, συμμετείχαν ενεργά στην πλοκή κάθε ιστορίας.

Οι μαθητές του α’ και β’ κλασικού τμήματος του νηπιαγωγείου είχαν με τη σειρά τους μια άλλη διαδραστική μαθησιακή εμπειρία. Υποδέχτηκαν την Ομάδα πειραμάτων του 1ου Γυμνασίου Αλεξάνδρειας και παρακολούθησαν  πειράματα που τους έδειξαν οι μαθητές του γυμνασίου. Γιατί δεν σκάει το μπαλόνι φακίρης; Γιατί ο Γκούφη πάει ανάποδα; Γιατί δεν βρέχεται το χαρτί; Πώς λειτουργεί το κανόνι του αέρα;  Τα παιδιά προσπάθησαν να λύσουν τα παραπάνω «αινίγματα» και να μυηθούν έτσι σε έννοιες των Φυσικών Επιστημών σε σχέση με τον αέρα και το φως.  Τέλος, μίλησαν και οι ίδιοι για τα δικά τους πειράματα στο νηπιαγωγείο και κέρασαν τους καλεσμένους τους με γλυκά που έκαναν εφαρμόζοντας στην καθημερινή ζωή τις φυσικές επιστήμες! Ένα μεγάλο ευχαριστώ από παιδιά και νηπιαγωγούς στους καθηγητές κ. Ευδοκία Πουρτσίδου, κ. Τάσο Ζουπίδη και τους μαθητές Γκάρα Δημήτρη, Καπετάνου Νίκο, Ματόπουλο Μιχάλη, Πάντο Θοδωρή.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *