ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ posted by

Έρευνα από το Σώμα Επιθεωρητών Δημοσίων Έργων για το Λύκειο ο Μελίκης – κλειστό και αύριο το σχολείο

melikiss-ΑντιγραφήΈρευνα από το Σώμα Επιθεωρητών Δημοσίων Έργων ζήτησε ο αναπληρωτής υπουργός Υποδομών Χρήστος Σπίρτζης για την πτώση σκεπής σχολικού κτιρίου στη Μελίκη Ημαθίας και για την πλημμύρα στην Εγνατία Οδό εξαιτίας της οποίας διεκόπη η κυκλοφορία στην περιοχή της Κοζάνης.

Η εντολή του Αναπληρωτή Υπουργού Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων κ. Σπίρτζη προς τους υπευθύνους για το έργο των  κλιμακίων ελέγχου είναι  να εξεταστούν τα θέματα σε βάθος, να εντοπίσουν τα αίτια, να διατυπωθούν προτάσεις μέτρων και παρεμβάσεων για την οριστική αντιμετώπιση τους, όπως επίσης να διερευνηθούν τυχόν ευθύνες σε όλο το φάσμα των εμπλεκομένων, ώστε εάν υπάρχουν να αποδοθούν στους υπευθύνους.

Στο μεταξύ κλειστό θα παραμείνει και αύριο το Γυμνάσιο-Λύκειο Μελίκης Ημαθίας, η σκεπή του οποίου κατέρρευσε την περασμένη Κυριακή, εξαιτίας των θυελλωδών ανέμων που έπνεαν στην περιοχή.

Ο δήμαρχος Αλεξάνδρειας Ημαθίας, Παναγιώτης Γκυρίνης, δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι «το σχολείο ενδεχομένως να μπορέσει να λειτουργήσει ξανά την Παρασκευή, ίσως και από Δευτέρα, όμως μοναδικό μας μέλημα είναι η ασφάλεια των μαθητών, γι’ αυτό και υπέγραψα τη σχετική εντολή να μη λειτουργήσει το σχολείο μέχρι να ολοκληρωθούν οι εργασίες αποκατάστασης στον χώρο».

protothema.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *