ΠΟΛΙΤΙΚΗ posted by

Πρώτη πανελλαδικά στην απορρόφηση κονδυλίων του ΕΣΠΑ η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας

IMG_6047 (Αντιγραφή)Πρωταθλήτρια πανελλαδικά στην απορρόφηση των κονδυλίων του ΕΣΠΑ αναδείχτηκε η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και για το 2014. Η απορρόφηση των κονδυλίων ανήλθε στο 90,3% από 53% στις αρχές του 2013, ενώ όπως ανακοίνωσε ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας στη σημερινή συνέντευξη τύπου για τον απολογισμό της πορείας υλοποίησης του ΕΣΠΑ για το 2014, η Περιφέρεια έσπασε κάθε ρεκόρ στην εκταμίευση κονδυλίων, αφού οι συνολικές πληρωμές ξεπέρασαν τα 208 εκ. ευρώ το 2014.

Οι πιστοποιημένες πληρωμές του Προγράμματος «Μακεδονία-Θράκη» για την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας σημείωσαν αύξηση κατά 17,4 ποσοστιαίες μονάδες από την αρχή του 2014, ξεπερνώντας το 90,3% της συνολικής δέσμευσης του προγράμματος, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία.

Όπως τόνισε ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας, «από την πρώτη στιγμή που αναλάβαμε τη διοίκηση της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας πριν από δυο χρόνια, δώσαμε απόλυτη προτεραιότητα στην ολοκλήρωση των έργων του ΕΣΠΑ, ώστε να αντισταθμίσουμε το αναπτυξιακό έλλειμμα της κρίσης. Με την ορθολογική αξιοποίηση των ευρωπαϊκών κονδυλίων, την έγκαιρη και αποτελεσματική υλοποίηση του προγράμματος δώσαμε ώθηση στην τοπική οικονομία, τονώσαμε την εξωστρέφεια και την επιχειρηματικότητα, ολοκληρώσαμε σημαντικές υποδομές, δημιουργήσαμε νέες θέσεις εργασίας και ένα δίχτυ προστασίας για τους συνανθρώπους μας που δοκιμάζονται περισσότερο. Μέσα σε δυο χρόνια, αυξήσαμε την απορρόφηση των κονδυλίων του ΕΣΠΑ κατά 37 μονάδες. Παραλάβαμε το ΕΣΠΑ στο 53% και μέσα σε 24 μήνες πετύχαμε απορρόφηση στο επίπεδο του 90,3%. Είμαστε σήμερα, για δεύτερη συνεχή χρονιά, η πρώτη Περιφέρεια της Ελλάδας σε απορρόφηση και ταυτόχρονα, στην εκταμίευση κονδυλίων και τις πληρωμές έργων, όπου σπάσαμε κάθε ρεκόρ. Το 2014, οι συνολικές πληρωμές ξεπέρασαν τα 208 εκατομμύρια ευρώ».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *