ΑΓΡΟΤΙΚΑ posted by

Θετική συνάντηση αγροτών με τη νέα διοίκηση της ΕΒΖ στο Πλατύ – θα σπείρουν και φέτος τεύτλα (φώτο-βίντεο)

DSC_1096 (Αντιγραφή)Συνάντηση με τη νέα διοίκηση της ΕΒΖ πραγματοποίησαν το πρωί της Πέμπτης οι τευτλοπαραγωγοί και τευτλοεξαγωγείς του δήμου Αλεξάνδρειας και γενικότερα της Κεντρικής Μακεδονίας.

Στην τοποθέτησή του ο Γενικός Διευθυντής της ΕΒΖ κ. Γιαννακίδης (φώτο κάτω) ανέφερε πως η βιομηχανία ήταν σε αδιέξοδο, ένα βήμα από την πτώχευση, έγιναν κάποιες προσπάθειες για το αντίθετο αλλά αυτό δεν είναι αρκετό.

Σκοπός της νέας διοίκησης, είπε ο κ. Γιαννακίδης, είναι να γίνει η αναδιάρθρωση και η βιομηχανία να μπορεί να προχωρήσει σε δανεισμούς. Οι λαμογιές θα σταματήσουν, ήταν η χαρακτηριστική του φράση και έκλεισε λέγοντας πως κανείς δεν μπορεί να προβλέψει το μέλλον της βιομηχανίας.

Ο νέος πρόεδρος της ΕΒΖ κ. Κοκκινίδης (φώτο κάτω αριστερά) στην τοποθέτησή του τόνισε πως η πρώτη απόφαση της νέας διοίκησης ήταν η σύμβαση δανείου για τα περσινά με επαχθείς όρους με δέσμευση των απαιτήσεων από αξιόπιστους πελάτες που και πάλι δεν έφτασαν, ωστόσο θα καλυφθούν τη νέα εβδομάδα. Η κυβέρνηση, είπε ο κ. Κοκκινίδης, κεφαλαιοποίησε με 30 εκ. τη βιομηχανία που και πάλι δεν είναι αρκετά αλλά είναι μια αρχή για να καλυφθούν τα έξοδα των επείγουσων αναγκών. Η ΕΒΖ μπορεί να μακροημερεύσει σαν εμπορική επιχείρηση, είπε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος. Εγγύηση ότι θα πληρώσουμε δεν μπορώ να δώσω, παρόλα αυτά θα κάνουμε ό,τι μπορούμε προς αυτήν την κατεύθυνση.

Κλείνοντας οι αγρότες παρά τους προβληματισμούς και την αγωνία τους, έδειξαν πως είναι διατεθιμένοι να σπείρουν τεύτλα για ακόμα μία χρονιά, αφού η βιομηχανία είναι κομμάτι της ζωής τους και της τοπικής κοινωνίας αντίστοιχα.

Δείτε εικόνες από την συνάντηση και τι είπαν στην κάμερα του Αλεξάνδρεια-Γιδάς ο πρόεδρος των τευτλοεξαγωγέων Κεντρικής Μακεδονίας Νίκος Λιολιόπουλος και παραγωγός τεύτλων από την Κρύα Βρύση Θεόδωρος Δεληγιαννίδης:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *