ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ posted by

Μπάχαλο με την εκδρομή του 1ου Γυμνασίου – τι λέει ο πρόεδρος του Εμπ. Συλλόγου (φώτο)

1o (Αντιγραφή)Αναστάτωση προήλθε το πρωί της Πέμπτης στο 1ο Γυμνάσιο Αλεξάνδρειας ύστερα από τηλεφωνική καταγγελία του προέδρου Εμπορικού Συλλόγου Αλεξάνδρειας Γιάννη Τσαρτσάνη στη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ημαθίας με θέμα το περιεχόμενο της εκδρομής της Γ΄ Τάξης του σχολείου στην Αθήνα.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο, το πρόγραμμα της εκδρομής περιλάμβανε και βραδινή έξοδο σε κέντρο διασκέδασης ενώ η εκδρομή είναι εκπαιδευτική.

Αποτέλεσμα της αναστάτωσης αυτής ήταν να δημιουργηθεί μεγάλη σύγχυση μεταξύ εκπαιδευτικών, γονέων, μαθητών και του ίδιου με κίνδυνο ακόμα και την ακύρωση της εκδρομής.

Αρκετά είναι τα ερωτήματα που προκύπτουν από την υπόθεση:

1) Γιατί η καταγγελία, έστω και τηλεφωνική, έγινε μία ημέρα πριν την εκδρομή ενώ το πρόγραμμα ήταν γνωστό εδώ και έναν μήνα περίπου;

2) Ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου είχε απόφαση του Δ.Σ. του συλλόγου για την καταγγελία ή λειτούργησε αυτοβούλως;

3) Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου έχει γνώση όλων των πεπραγμένων και αν ναι, ποια είναι η θέση του;

4) Μόνο το 1ο Γυμνάσιο θα πήγαινε στα μπουζούκια από όλα τα σχολεία που έχουν πάει μέχρι σήμερα;

Τι λέει ο Γιάννης Τσαρτσάνης

Σε επικοινωνία που είχαμε με τον Γιάννη Τσαρτσάνη το βράδυ της Πέμπτης 23 Απριλίου μας είπε πως έκανε την παρέμβασή του μετά από τηλεφώνημα που είχε από γονείς μαθητών του σχολείου για το θέμα της εκδρομής. Η ένσταση του Εμπορικού Συλλόγου Αλεξάνδρειας, συνέχισε ο πρόεδρος,  βρίσκεται στο γεγονός πως ενώ οι εκδρομές είναι εκπαιδευτικού χαρακτήρα, πηγαίνουν τα παιδιά σε εμπορικά κέντρα και κέντρα διασκέδασης.

Επικοινώνησα με τον προϊστάμενο της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης τηλεφωνικά αφού ενημέρωσα τηλεφωνικά και τα μέλη του συλλόγου και λειτούργησα σύμφωνα με όσα μου είπαν οι γονείς, είπε ο Γ. Τσαρτσάνης. Η απάντηση που πήρα από τον προϊστάμενο ήταν πως στο πρόγραμμα της εκδρομής υπήρχε βραδινή έξοδος και έκλεισα το θέμα εκεί, συμπλήρωσε ο πρόεδρος. Κλείνοντας ο Γιάννης Τσαρτσάνης είπε πως επισκέφτηκε το 1ο Γυμνάσιο την Πέμπτη όπου η ένσταση των καθηγητών ήταν το γεγονός πως πήρε τηλέφωνο στη Δευτεροβάθμια και όχι στο σχολείο.

Πως κυλάει η εκδρομή

Οι μαθητές την Παρασκευή επισκέφτηκαν το μουσείο της Ακρόπολης (από όπου και η φώτο παρακάτω) ενώ το βράδυ πήγαν σε ταβέρνα με ζωντανή μουσική.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *