ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ posted by

Έκθεση για τη ζωή του Ελευθέριου Βενιζέλου στο 7ο Δημοτικό Σχολείο Αλεξάνδρειας (φώτο)

Έκθεση για τη ζωή του Ελευθέριου Βενιζέλου στο 7ο Δημοτικό Σχολείο Αλεξάνδρειας (φώτο)

Tο 7ο Δημοτικό Σχολείο Αλεξάνδρειας έχει προμηθευτεί από το «Εθνικό Ίδρυμα μελετών και ερευνών» «ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ» στα Χανιά, Μουσειοσκευή η οποία περιέχει σημαντικά εκθέματα σχετικά με τη ζωή του κορυφαίου πολιτικού ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΥ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ.

Η Μουσειοσκευή θα βρίσκεται στο Σχολείο για ένα μήνα και σε ειδικά διαμορφωμένη αίθουσα θα μπορούν οι μαθητές και οι μαθήτριες να δουν προσωπικά αντικείμενα του Ελ. Βενιζέλου (αντίγραφα) όπως τα γυαλιά του, η πένα που υπέγραψε τη Συνθήκη των Σεβρών, σφαιρίδια ψηφοφορίας, προσωπικές επιστολές, φωτογραφικό υλικό, εφημερίδες της εποχής, καρτ- ποστάλ και οπτικο-ακουστικό υλικό σχετικό με τη ζωή και τη δράση του κορυφαίου πολιτικού του 20ου αιώνα.

Επίσης οι μαθητές της ΣΤ’ τάξης του Σχολείου χωρισμένοι σε ομάδες εργασίας εμπλούτισαν την έκθεση με επιπλέον φωτογραφικό υλικό, αποσπάσματα της ταινίας « Ελευθέριος Βενιζέλος» του Παντελή Βούλγαρη και σχετικά κείμενα και άρθρα από το διαδίκτυο.

Η έναρξη της έκθεσης έγινε την Πέμπτη 1-2-2018 και ήδη την επισκέπτονται μαθητές πολλών Σχολείων.

Η έκθεση θα παρουσιαστεί και για το κοινό σε ημερομηνία που θα γίνει γνωστή σύντομα.

Πάρτε μια γεύση από την όμορφη πρωτοβουλία του 7ου Δημοτικού Σχολείου Αλεξάνδρειας και του Διευθυντή Γρηγόρη Γιοβανόπουλου: 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *