ΠΟΛΙΤΙΚΗ posted by

Ο εκνευρισμός προκάλεσε τη σύγχυση στο θέμα της γεωπόνου στο δημοτικό συμβούλιο

dimarxeio-Αντιγραφή3-600x340Ποικίλα σχόλια και συζητήσεις δημιούργησε το θέμα που παρουσιάσαμε χτες Κυριακή και αφορούσε τον εκνευρισμό που υπήρξε στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο Αλεξάνδρειας ανάμεσα στον δήμαρχο, τον Γιώργο Σπυρίδη και την Όλγα Μοσχοπούλου (κλικ για το θέμα ΕΔΩ) και αφορούσε την τροποποίηση του Οργανισμού Εσωτερικής Υπηρεσίας του δήμου.

Για μία πιο σφαιρική εικόνα επί του  θέματος, αναζητήσαμε στο διαδίκτυο τους αντίστοιχους Οργανισμούς Εσωτερικής Υπηρεσίας άλλων μεγαλύτερων δήμων από αυτόν της Αλεξάνδρειας.

Ξεκινώντας από τον δήμο Θεσσαλονίκης (κλικ ΕΔΩ) είδαμε πως και εκεί στον ΟΕΥ υπάρχει η δυνατότητα σε γεωπόνους, περιβαλλοντολόγους ακόμα και σε δασολόγους να γίνουν προϊστάμενοι σε αντίστοιχο τμήμα. Επικοινωνήσαμε άμεσα με τον δημαρχείο Θεσσαλονίκης και αφού βρήκαμε τον αρμόδιο, ρωτήσαμε πως μπορεί να τοποθετηθεί ένας γεωπόνος προϊστάμενος σε τμήμα πληροφορικής. Η απάντηση που πήραμε ήταν πως το συγκεκριμένο τμήμα εκτός της πληροφορικής ασχολείται και με τον προγραμματισμό και την ανάπτυξη του δήμου, κάτι που επιτρέπει να σε υπαλλήλους με την ειδικότητα του γεωπόνου να αναλάβει διοικητική θέση σε αυτό το τμήμα.

Η συγκεκριμένη υπάλληλος με πτυχίο γεωπονίας του δήμου μεταφέρθηκε σε αυτό το τμήμα επί διοίκησης του Φώτη Δημητριάδη, κάτι που ειπώθηκε στο δημοτικό συμβούλιο της Παρασκευής. Άποψή μας παρόλα αυτά είναι πως ο εκνευρισμός που δημιουργήθηκε για το θέμα στο προχτεσινό συμβούλιο και οι τοποθετήσεις του Γιώργου Σπυρίδη και της Όλγας Μοχοπούλου που παρουσιάσαμε, ήταν αποτέλεσμα της στάσης του δημάρχου που δεν εξήγησε το θέμα ως όφειλε και επέμενε να ψηφιστεί για να προχωρήσει η συνεδρίαση η οποία αρκετές ώρες από την έναρξή της είχε μπει μόλις στο πρώτο θέμα ημερήσιας διάταξης.

Αν είχε εξηγηθεί το θέμα και οι αρμοδιότητες του συγκεκριμένου τμήματος εξ αρχής σωστά, χωρίς να είχε δημιουργηθεί η σύγχυση που δημιουργήθηκε, πιθανόν το θέμα να είχε περάσει και ομόφωνα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *