ΕΡΓΑΣΙΑ posted by

Οι όροι της δημοπρασίας για το αναψυκτήριο στο κολυμβητήριο Αλεξάνδρειας – στις 22/06 η δημοπρασία

Οι όροι της δημοπρασίας για το αναψυκτήριο στο κολυμβητήριο Αλεξάνδρειας – στις 22/06 η δημοπρασία

pisina (Αντιγραφή)Με απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής του δήμου Αλεξάνδρειας καθορίζονται οι όροι της πλειοδοτικής, φανερής και προφορικής δηµοπρασίας, του δηµοτικού αναψυκτηρίου που βρίσκεται στο χώρο του Κολυµβητηρίου Αλεξάνδρειας εµβαδού 51,85 τ.µ., ως ακολούθως:

΄Αρθρο 1 (Τρόπος ∆ιενέργειας της ∆ηµοπρασίας)

Η δηµοπρασία είναι φανερή και προφορική, διεξάγεται δε κατά την ορισθείσα ηµέρα και ώρα που αναφέρεται παρακάτω. Η δηµοπρασία µπορεί να συνεχιστεί και πέραν της οριζόµενης στη διακήρυξη ώρας, εφ’ όσον εξακολουθούν άνευ διακοπής οι προσφορές.

Για τη συνέχιση της δηµοπρασίας και πέραν της οριζόµενης ώρας αποφασίζει η Επιτροπή, η απόφαση της οποίας καταχωρείται στα πρακτικά. Οι προσφορές των πλειοδοτών αναγράφονται στα πρακτικά κατά σειρά εκφωνήσεως µετά του ονοµατεπωνύµου του πλειοδότη.

Κάθε προσφορά είναι δεσµευτική δια τον εκάστοτε πλειοδοτούντα, η δέσµευση δε αυτή µεταφέρεται αλληλοδιαδόχως από τον πρώτο στους ακόλουθους και επιβαρύνει οριστικώς τον τελευταίο πλειοδότη. Αν κάποιος πλειοδοτεί για λογαριασµό άλλου, οφείλει να δηλώσει αυτό προς την επί της δηµοπρασίας επιτροπή, προ της ενάρξεως του συναγωνισµού, παρουσιάζοντας και το προς τούτο νόµιµο πληρεξούσιο έγγραφο, αλλιώς θεωρείται ότι µετέχει για δικό του λογαριασµό.

Η απόφαση της επί της δηµοπρασίας επιτροπής περί αποκλεισµού ενδιαφεροµένου να συµµετάσχει στη δηµοπρασία, επειδή δεν πληρεί τους υπό της οικείας διακηρύξεως προβλεπόµενους όρους, αναγράφεται στα πρακτικά. Τα πρακτικά της δηµοπρασίας συντάσσονται εφ’ απλού χάρτου.

Στην πρώτη δηµοπρασία θα έχουν δικαίωµα συµµετοχής, δηµότες –κάτοικοι της ∆ηµοτικής Ενότητας Αλεξάνδρειας του ∆ήµου Αλεξάνδρειας. Αν η δηµοπρασία δεν φέρει αποτέλεσµα επαναλαµβάνεται και µπορεί να συµµετάσχει σ΄αυτήν οποιοσδήποτε δηµότης του ∆ήµου Αλεξάνδρειας. Αν και πάλι η δηµοπρασία δεν φέρει αποτέλεσµα επαναλαµβάνεται και µπορεί να συµµετάσχει σ΄αυτή οποιοσδήποτε.

΄Αρθρο 2 (Τόπος και ηµέρα διεξαγωγής της δηµοπρασίας)

Η δηµοπρασία θα διεξαχθεί την ∆ευτέρα 22/6/2015, ώρα 09:00 έως 10:00 π.µ. στο ∆ηµοτικό κατάστηµα Αλεξάνδρειας. Στη πρώτη δηµοπρασία θα έχουν δικαίωµα συµµετοχής δηµότες – κάτοικοι της ∆ηµοτικής Ενότητας Αλεξάνδρειας.

Αν η δηµοπρασία δεν φέρει αποτέλεσµα επαναλαµβάνεται την ∆ευτέρα 29/6/2015, ώρα 09:00 έως 10:00 π.µ. στο ∆ηµοτικό κατάστηµα Αλεξάνδρειας και µπορεί να συµµετάσχει σ΄ αυτήν οποιοσδήποτε δηµότης του ∆ήµου Αλεξάνδρειας. Αν και πάλι η δηµοπρασία δεν φέρει αποτέλεσµα επαναλαµβάνετε την ∆ευτέρα 06/7/2015, ώρα 09:00 έως 10:00 π.µ. στο ∆ηµοτικό κατάστηµα Αλεξάνδρειας και µπορεί να συµµετάσχει σ΄ αυτήν οποιοσδήποτε.

΄Αρθρο 3 (Ελάχιστο όριο της πρώτης προσφοράς)

Κατώτατο όριο προσφοράς ορίζεται το ποσόν των εκατό πενήντα ευρώ (150,00€) για κάθε µήνα. Κάθε νέα προσφορά θα πρέπει να υπερβαίνει την προηγούµενη κατά (5,00) πέντε ευρώ.

΄Αρθρο 4 (Εγγυητής)

Ο τελευταίος πλειοδότης υποχρεούται να παρουσιάσει αξιόχρεο εγγυητή, ο οποίος θα υπογράψει τα πρακτικά της δηµοπρασίας και έτσι καθίσταται αλληλέγγυος και εις ολόκληρον υπεύθυνος µε αυτόν για την εκπλήρωση των όρων της σύµβασης καταθέτοντας Ε1 και Ε9.

΄Αρθρο 5 (∆ικαίωµα αποζηµίωσης)

Ο τελευταίος πλειοδότης δεν αποκτά δικαίωµα προς αποζηµίωση από τη µη έγκριση των πρακτικών της δηµοπρασίας από το αρµόδιο όργανο του δήµου ή της διοικητικής αρχής που έχει αντίστοιχη αρµοδιότητα.

΄Αρθρο 6 (Σύµβαση)

Ο τελευταίος πλειοδότης υποχρεούται όπως εντός δέκα ηµερών από την κοινοποίηση, που ενεργείται µε αποδεικτικό παραλαβής, της απόφασης της διοικητικής αρχής περί κατακυρώσεως ή εγκρίσεως του αποτελέσµατος της δηµοπρασίας, να προσέλθει µαζί µε τον εγγυητή του για την σύνταξη και υπογραφή της σύµβασης, άλλως και η κατατεθείσα εγγύηση καταπίπτει υπέρ του δήµου χωρίς δικαστική παρέµβαση.

Ενεργείται δε αναπλειστηριασµός εις βάρος του και του εγγυητή του, οι οποίοι ευθύνονται για το µεγαλύτερο τυχόν οικονοµικό αποτέλεσµα της δηµοπρασίας από αυτό της προηγούµενης. Μετά το πέρας της παραπάνω προθεσµίας των δέκα ηµερών η σύµβαση θεωρείται ότι καταρτίστηκε οριστικά.

΄Αρθρο 7 (∆ιάρκεια εκµίσθωσης- αναπροσαρµογή µισθώµατος)

Η διάρκεια της εκµίσθωσης ορίζεται για τρία (3) έτη και αρχίζει από της υπογραφής του σχετικού συµφωνητικού, (µε δυνατότητα παράτασης εµπορικής µίσθωσης εάν ζητηθεί σύµφωνα µε τις ισχύουσες διατάξεις). Το πρώτο έτος ο µισθωτής θα καταβάλει µίσθωµα όπως αυτό επιτευχθεί από την δηµοπρασία.

Το δεύτερο έτος το µίσθωµα θα αναπροσαρµοσθεί σε ποσοστό 2,5% επί του µισθώµατος του πρώτου έτους. Το τρίτο έτος το µίσθωµα θα αναπροσαρµοσθεί και πάλι σε ποσοστό 2,5% επί του µισθώµατος του δευτέρου έτους. Σαφώς σε κάθε περίπτωση το µηνιαίο µίσθωµα δεν θα µπορεί να είναι κατώτερο από το καταβαλλόµενο.

Οι αυξήσεις θα γίνονται ετησίως ως ανωτέρω έστω και αν ακόµα το ενοίκιο που θα προκύπτει και θα καταβάλλεται θα είναι υπερπολλαπλάσιο του 10% της εκάστοτε ισχύουσας αντικειµενικής αξίας του µισθίου.

΄Αρθρο 8 (Προθεσµία καταβολής του Μισθώµατος)

Το µίσθωµα θα καταβάλλεται εφάπαξ ετησίως. Το πρώτο έτος µε την υπογραφή του συµφωνητικού και τα υπόλοιπα δύο έτη την τελευταία εργάσιµη του µηνός Ιουλίου έκαστου έτους στο ταµείο του δήµου.

΄Αρθρο 9 (Εγγύηση συµµετοχής – ∆ικαιολογητικά)

Κανείς δεν γίνεται δεκτός στη δηµοπρασία, αν δεν προσκοµίσει, για την συµµετοχή του στη δηµοπρασία, ως εγγύηση στην επιτροπή διενεργείας της δηµοπρασίας, γραµµάτιο συστάσεως παρακαταθήκης του Ταµείου Παρακαταθηκών και ∆ανείων ή εγγυητική επιστολή αναγνωρισµένης Τράπεζας ή βεβαίωση του Ταµείου Παρακαταθηκών και ∆ανείων περί παρακαταθέσεως σε αυτό από αυτόν που επιθυµεί να λάβει µέρος στην δηµοπρασία ή άλλου ο οποίος ενεργεί για λογαριασµό του διαγωνιζοµένου, οµολογιών ∆ηµοσίου, Τραπέζης, ή Οργανισµού κοινής ωφελείας, που αναγνωρίζεται για εγγυοδοσίες, ποσό ίσο προς το ένα δέκατο (1/10) του οριζόµενου ελάχιστου ορίου πρώτης προσφοράς της διακήρυξης.

Επίσης για τη συµµετοχή στη δηµοπρασία οι ενδιαφερόµενοι θα πρέπει απαραιτήτως να προσκοµίσουν στην επιτροπή διεξαγωγής της δηµοπρασίας τα κατωτέρω δικαιολογητικά: α)δηµοτική ενηµερότητα, β)φορολογική ενηµερότητα, γ)ασφαλιστική ενηµερότητα και δ)βεβαίωση µη οφειλής από τη ∆ΕΥΑ Αλεξάνδρειας.

΄Αρθρο 10 (Υποχρεώσεις µισθωτή )

Ο µισθωτής υποχρεούται να διατηρεί και διαφυλάσσει την κατοχή του µισθίου, τις υπέρ αυτού δουλειές, τα όρια αυτού και εν γένει το µίσθιο, σε καλή κατάσταση, προστατεύοντας αυτό απέναντι σε κάθε καταπάτηση, διαφορετικά ευθύνεται σε αποζηµίωση.

Ο Μισθωτής έχει το δικαίωµα, σε όλη τη διάρκεια της µίσθωσης να προβαίνει στο µίσθιο µε ευθύνη του και µε έξοδα δικά του,στις µεταβολές εκείνες, που θα είναι κάθε φορά απαραίτητες για την εκπλήρωση του σκοπού για τον οποίο προορίζεται το µίσθιο, χωρίς να επιφέρει οποιαδήποτε αλλαγή στα µόνιµα στοιχεία αυτού.

Πρόθεση πάντως του εκµισθωτή είναι να επιτρέπει άλλες προσθήκες ή κατασκευές, οι οποίες αφαιρούνται εύκολα και µε µικρή δαπάνη και δεν έχουν µόνιµο χαρακτήρα. Σε κάθε περίπτωση όµως ο εκµισθωτής δικαιούται να αξιώσει κατά την λήξη της µίσθωσης, την επαναφορά των πραγµάτων στην αρχική τους κατάσταση δαπάνη του µισθωτή.

Ο Μισθωτής αναλαµβάνει µε µέριµνά του και µε δαπάνες του να επιδιορθώσει τις υπάρχουσες φθορές στο µίσθιο χωρίς να έχει, όταν θα εγκαταλείψει το µίσθιο ουδεµία απαίτηση από τον Εκµισθωτή. Ο Μισθωτής βαρύνεται µε την καταβολή όλων των δηµοσίων και δηµοτικών φόρων και τελών κάθε είδους, που αφορούν το µίσθιο και βαρύνουν κατά νόµο ή τις αντιλήψεις των συναλλαγών του µισθωτή.

Το εκµισθωµένο ακίνητο θα λειτουργήσει ως ΑΝΑΨΥΚΤΗΡΙΟ και µόνο σε ευπρεπές επίπεδο, απαγορευµένης της χρήσης του για οποιαδήποτε άλλη δραστηριότητα ώστε να µη δηµιουργεί προβλήµατα και δυσµενή σχόλια στη λειτουργία γενικότερα του Κολυµβητηρίου µε ποινή τη λύση σύµβασης.

Ο µισθωτής υποχρεούται να συµµορφώνεται µε ωράριο λειτουργίας, το οποίο θα είναι έως τις 23.00 καθηµερινά και σε περιόδους εκδηλώσεων µε το πέρας της εκδήλωσης.

Άρθρο 11 (Συνέπειες παραβάσεων)

Η µη εµπρόθεσµη καταβολή του µισθώµατος καθώς και παράβαση οποιουδήποτε όρου της απόφασης ή του νόµου, παρέχει στον εκµισθωτή το δικαίωµα να καταγγείλει και να λύσει µονοµερώς τη µίσθωση και να αποβάλει το µισθωτή µε οποιαδήποτε νόµιµη διαδικασία καθώς και να ζητήσει αποζηµίωση για κάθε ζηµία που θα έχει υποστεί.

Στις περιπτώσεις αυτές καταπίπτει σαν ποινική ρήτρα υπέρ του εκµισθωτή η εγγύηση που δόθηκε. Ειδικά όσον αφορά την παρακράτηση χωρίς νόµιµη αιτία του µισθίου από τον µισθωτή, µετά τη συµβατική λήξη της µίσθωσης, ο µισθωτής υποχρεούται, πέραν της µηνιαίας αποζηµίωσης χρήσης, να καταβάλει στον εκµισθωτή ποσό ίσο µε το 1/15 του µηνιαίου µισθώµατος για κάθε ηµέρα καθυστέρησης σαν ποινική ρήτρα.

΄Αρθρο 12 (Λήξη µίσθωσης)

Ο µισθωτής υποχρεούται µε τη λήξη της µίσθωσης, να παραδώσει το µίσθιο στην κατάσταση στην οποία το παρέλαβε, διαφορετικά ευθύνεται σε αποζηµίωση.

΄Αρθρο 13 (∆ικαίωµα Ιδιόχρησης)

Σε περίπτωση που ο ∆ήµος Αλεξάνδρειας χρειασθεί τον εκµισθωµένο χώρο για την κάλυψη δικών του αναγκών ή για εκτέλεση έργων αναδιοργάνωσης-ανάπλασης του χώρου, µπορεί να καταγγείλει την σύµβαση για ιδιόχρηση, µε υποχρέωση για ειδοποίηση τριών (3) µηνών προς τον µισθωτή χωρίς καµία αξίωση του εκµισθωτή για αποζηµίωση για την αιτία αυτή.

΄Αρθρο 14 (Αναµίσθωση – Υπεκµίσθωση-Παράταση)

Σιωπηρή αναµίσθωση, ως και υπεκµίσθωση του µισθίου από τον µισθωτή απαγορεύεται απολύτως. Ο Μισθωτής µετά τη συµβατική λήξη της µίσθωσης υποχρεούται να αποδώσει τη χρήση του ακινήτου στον εκµισθωτή χωρίς όχληση προς τούτο. Σιωπηρή αναµίσθωση δεν χωρεί.

Η παραµονή του µισθωτή στο µίσθιο πέρα από το συµβατικό χρόνο δεν µπορεί να εκληφθεί ως σιωπηρή αναµίσθωση και η είσπραξη από τον εκµισθωτή οποιουδήποτε ποσού για την πέραν του συµβατικού χρόνου παραµονή του µισθωτή σε αυτό, θα θεωρείται ως αποζηµίωση για τη χρήση του µισθίου.

΄Αρθρο 15 (Ευθύνη δήµου)

Ο δήµoς δεv ευθύvεται έvαvτι τoυ µισθωτή, oύτε υπoχρεoύται σε επιστρoφή ή µείωση τoυ µισθώµατoς ή και λύση της σύµβασης άvευ απoχρώvτoς λόγoυ.

΄Αρθρο 16 (∆ηµοσίευση ∆ιακήρυξης)

Η διακήρυξη θα δηµοσιευθεί µε φροντίδα του δηµάρχου τουλάχιστον δέκα ηµέρες πριν από τη διενέργεια της δηµοπρασίας µε τοιχοκόλληση αντιγράφου αυτής στον πίνακα ανακοινώσεων του δηµοτικού καταστήµατος της έδρας του δήµου.

Περίληψη της διακήρυξης θα δηµοσιευθεί και σε τοπική εφηµερίδα. Τα έξοδα δηµοσίευσης βαρύνουν το ∆ήµο.

΄Αρθρο 17 (Επανάληψη της δηµοπρασίας)

Η δηµοπρασία επαναλαµβάνεται οίκοθεν από τον δήµαρχο εάν δεν παρουσιάσθηκε κατ’ αυτήν πλειοδότης.

Η δηµοπρασία επαναλαµβάνεται κατόπιν αποφάσεως του δηµοτικού συµβουλίου όταν:

α) το αποτέλεσµα αυτής δεν εγκριθεί από την οικονοµική επιτροπή ή το δηµοτικό συµβούλιο ή την αρµόδια ∆ιοικητική αρχή λόγω ασύµφορου του επιτευχθέντος αποτελέσµατος ή σφάλµατος στη διενέργεια της δηµοπρασίας

β) µετά την κατακύρωση της δηµοπρασίας, ο τελευταίος πλειοδότης και ο εγγυητής του αρνούνται να υπογράψουν τα πρακτικά, ή τη σύµβαση µίσθωσης επίσης όταν µετά την κοινοποίηση στον τελευταίο πλειοδότη της εγκριτικής επί του αποτελέσµατος της δηµοπρασίας αποφάσεως δεν προσέλθει αυτός εµπροθέσµως για την σύνταξη και υπογραφή της σύµβασης.

Στην περίπτωση (β) η δηµοπρασία, επαναλαµβάνεται εις βάρος του τελευταίου πλειοδότη και του εγγυητή αυτού, ως ελάχιστον δε όριο προσφοράς ορίζεται το επ’ ονόµατι τούτου κατακυρωθέν ποσόν, δυνάµενο να µειωθεί µε απόφαση του δηµοτικού συµβουλίου.

Η επαναληπτική δηµοπρασία γνωστοποιείται µε περιληπτική διακήρυξη του δηµάρχου αναφεροµένης στους όρους της πρώτης διακήρυξης και δηµοσιευόµενης, πέντε (5) τουλάχιστον ηµέρες προ της ηµέρας της διενέργειας της δηµοπρασίας, διεξάγεται δε σύµφωνα µε τα όσα αναφέρθηκαν.

Η επανάληψη της δηµοπρασίας ενεργείται µε βάση τη δοθείσα τελευταία προσφορά κατά την προηγούµενη δηµοπρασία.

΄Αρθρο 18 (Πληροφόρηση ενδιαφεροµένων)

Πληροφορίες για τη δηµοπρασία παρέχονται από το Γραφείο εσόδων του δήµου, όλες τις εργάσιµες ηµέρες και ώρες στα τηλέφωνα 23333 50163.

Αντίγραφο της διακήρυξης χορηγείται ή αποστέλλεται στους ενδιαφερόµενους ύστερα από αίτηση που υποβάλλεται στο δήµο (στη διεύθυνση Εθνικής Αντίστασης 42).

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *