ΠΟΛΙΤΙΚΗ posted by

Δεν θα λειτουργήσει θερινός κινηματογράφος φέτος στην Αλεξάνδρεια – υπό σκέψη η εφημερίδα

Δεν θα λειτουργήσει θερινός κινηματογράφος φέτος στην Αλεξάνδρεια – υπό σκέψη η εφημερίδα

deliopoylos (Αντιγραφή)Την ερώτηση προς τον πρόεδρο της ΚΕΔ Αλεξάνδρειας Στέφανο Δελιόπουλο σχετικά με την λειτουργία ή όχι του θερινού κινηματογράφου Αλεξάνδρειας καθώς και για την εφημερίδα του δήμου έθεσε στο δημοτικό συμβούλιο της Τετάρτης ο δημοτικός σύμβουλος Γιώργος Σπυυρίδης. 

Σχετικά με τον κινηματογράφο

Ο θερινός κινηματογράφος μετά την μελέτη των στοιχείων των προηγούμενων ετών, είπε ο κύριος Δελιόπουλος, κόστιζε περίπου 7 χιλιάδες ευρώ στον δήμο. Σε αυτά συμπεριλαμβανόταν το ενοίκιο του χώρου, το ενοίκιο 6 ταινιών και ο μισθός του υπεύθυνου Νίκου Μπεντίλα.

Τα έσοδα τα προηγούμενα χρόνια ήταν της τάξεως των 4 – χιλιάδων, δηλαδή ο δήμος έμπαινε 2 χιλιάδες περίπου μέσα. Επιθυμία μας, είπε ο πρόεδρος,  ήταν ο κινηματογράφος να μεταφερθεί στο αμφιθέατρο. Για να γίνει αυτό χρειαζόταν άδεια θερινού κινηματογράφου αλλά έπρεπε ο χώρος του αμφιθεάτρου να είναι αποκλειστικής χρήσης κινηματογράφου και δεν θα μπορούσαν να γίνουν σε αυτόν πολιτιστικές και αθλητικές εκδηλώσεις.

Έτσι ο χώρος απορρίφθηκε. Όταν συζητήθηκε η επιστροφή του σινεμά στον παλιό χώρο, την Άνεση, πληροφορηθήκαμε, συνέχισε ο Στέφανος Δελιόπουλος, ότι από 1 Ιανουαρίου του 2015 οι νέες ταινίες εκδόθηκαν μόνο σε ψηφιακή μορφή.  Αυτό σήμαινε αυτόματα πως χρειαζόταν αλλαγή μηχανημάτων με το πιο φτηνό να κοστίζει περίπου 40.000 ευρώ, κάτι που για φέτος ο δήμος δεν μπορούσε να κάνει.

Θα μπορούσαμε να φέρουμε ταινίες μέχρι 31/12/2014,  αλλά δεν το πράξαμε είπε ολοκληρώνοντας ο πρόεδρος, για τον λόγο πως οι ταινίες αυτές υπάρχουν στα βίντεο κλαμπ είτε θα μπορεί πλέον να τις κατεβάσει κάποιος από το διαδίκτυο.

Για την εφημερίδα του δήμου

Απαντώντας στην ερώτηση για την την εφημερίδα του δήμου, ο Στέφανος Δελιόπουλος είπε πως έχει περαστεί κονδύλιο στον προϋπολογισμό, παρόλα αυτά δεν υπάρχει  ούτε ναι ούτε όχι για την εφημερίδα από την διοίκηση και το θέμα είναι υπό σκέψη.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *