ΠΟΛΙΤΙΚΗ posted by

Στην 9η Πανελλήνια Σύνοδο των ΦοΔΣΑ ο δήμαρχος Αλεξάνδρειας

Στην 9η Πανελλήνια Σύνοδο των ΦοΔΣΑ ο δήμαρχος Αλεξάνδρειας

gkyrinis (2)Στην Κρήτη στην 9η Πανελλήνια Σύνοδο των ΦοΔΣΑ (Φορείς Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων) εκπροσωπεί τον δήμο Αλεξάνδρειας ο δήμαρχος Παναγιώτης Γκυρίνης.

Στο συνέδριο παρουσιάζονται και πρακτικές στη διαχείριση των απορριμμάτων από εκπροσώπους φορέων Ευρωπαϊκών Χωρών.

Η σύνοδος πραγματοποιείται στη Χερσόνησο το τριήμερο 18, 19 και 20 Ιουνίου και τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παραγωγικής Ανασυγκρότησης Περιβάλλοντος & Ενέργειας.

Στη σύνοδο γίνεται και η παρουσίαση του νέου Εθνικού Σχεδιασμού Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων (ΕΣΔΑ). Αναφερόμενος ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ στη διαβούλευση για το νέο ΕΣΔΑ τόνισε ότι «η ΚΕΔΕ εκτιμώντας την ιδιαίτερη σοβαρότητα του ζητήματος της διαχείρισης των στερεών αποβλήτων ζήτησε τη παράταση της δημόσιας διαβούλευσης ώστε μέσα από έναν εξαντλητικό πολιτικό και επιστημονικό διάλογο να καταλήξουμε ως χώρα σε ένα κοινά αποδεκτό, βιώσιμο και εφικτά υλοποιήσιμο εθνικό σχέδιο», συμπληρώνοντας ότι ήδη η ΚΕΔΕ έχει ανοίξει διάλογο με όλους τους φορείς που έχουν θεσμικές αρμοδιότητες στη διαχείριση των στερεών αποβλήτων με τα συστήματα ανακύκλωσης, τον ΕΟΑΝ, τους ΦΟΔΣΑ, τις ΠΕΔ, τους Δήμους, τη κάθε τοπική κοινωνία.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *