ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ posted by

Περισσότερα παιδιά φέτος στους Παιδικούς Σταθμούς της Αλεξάνδρειας – τι αλλάζει

Περισσότερα παιδιά φέτος στους Παιδικούς Σταθμούς της Αλεξάνδρειας – τι αλλάζει

pantopoylos1Με αφορμή της ανακοίνωσης των προσωρινών αποτελεσμάτων κατάταξης των νηπίων και βρεφών στους παιδικούς σταθμούς και του δήμου Αλεξάνδρειας (κλικ ΕΔΩ) επισκεφτήκαμε τον πρόεδρο του Οργανισμού Προσχολικής Αγωγής και Κοινωνικής Μέριμνας του δήμου Αλεξάνδρειας Σάκη Παντόπουλο ο οποίος μας είπε τα εξής:

“Τα προηγούμενα χρόνια οι δομές των παιδικών σταθμών στην πόλη της Αλεξάνδρειας (2 παιδικοί σταθμοί Α΄ και Β΄)  ήταν για 50 νήπια και 20 βρέφη. 

Πέρσι η διοίκησή μας επέλεξε να πάρει προσωπικό το οποίο θα ήταν για 1 χρόνο + 1 χρόνο ανανέωση για την φετινή σαιζόν. Αυτόματα λοιπόν φέτος οι παιδικοί σταθμοί αρχίζουν από την πρώτη ημέρα με πληρότητα προσωπικού χωρίς καμία έλλειψη. Αυτό μας έδωσε το δικαίωμα να κάνουμε αύξηση των δομών και να πάμε στα 24 βρέφη και 125 νήπια. Αυτόματα αυξάνεται ο αριθμός των παιδιών μέσω ΕΣΠΑ από  35 παιδιά φέτος θα πάρουμε 87 νήπια και  16 βρέφη από τα 14 περσινά. 

Στους περιφερειακούς σταθμούς όπως τα προηγούμενα χρόνια υπάρχει δυνατότητα να φιλοξενηθούν από 50 παιδιά σε κάθε πρώην δημοτική Ενότητα (Αντιγονίδες, Πλατύ, Μελίκη). Σε κάθε παιδικό σταθμό από αυτούς το 70% της δυναμικότητας (35 παιδιά) μπορούν να φιλοξενηθούν μέσω ΕΣΠΑ. 

Ευχόμαστε καλή χρονιά στα παιδιά, τους εκπαιδευτικούς και τους γονείς.”

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *