ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ posted by

Εκπρόσωποι Ελληνογερμανικής φιλίας έκαναν νέα δωρεά στο Γυμνάσιο Κορυφής! (φώτο)

Εκπρόσωποι Ελληνογερμανικής φιλίας έκαναν νέα δωρεά στο Γυμνάσιο Κορυφής! (φώτο)

DSC02744_11Για 3η φορά υποδεχθήκαμε εκπροσώπους του συλλόγου Ελληνογερμανικής φιλίας «Το σπίτι των Ελλήνων» της Λειψίας .

Από μόνος του ο τίτλος του συλλόγου αποπνέει συγκίνηση με τη  σκέψη ότι υπάρχουν άνθρωποι,  Ευρωπαίοι και μάλιστα Γερμανοί που αγαπάνε πραγματικά την Ελλάδα και ψάχνουν τρόπους για να την βοηθήσουν . Ο σύλλογος αυτός, που παρόμοιοι του υπάρχουν δεκάδες στην Γερμανία και όχι μόνο,  μας έχει ήδη βοηθήσει να ανοίξουμε την κλειστή βιβλιοθήκη του σχολείου, και φροντίζει σταθερά να την γεμίσουμε με βιβλία.

Αυτή τη φορά μας επισκέφθηκαν οι κες Νόβοτνι Ούρσουλα  και Γκέρντα Χόφμαν. Τους έγινε ξενάγηση στο τεράστιο κτίριο του Γυμνασίου, είδαν την πρόοδο της βιβλιοθήκης, την αντικατάσταση των Η/Υ με νέας τεχνολογίας υπολογιστές κ.α. Στη συνέχεια ανταλλάξαμε αναμνηστικά δώρα και τέλος μας προσφέρθηκε ένα σημαντικό ποσό για τη βιβλιοθήκη του σχολείου μας .

Δόθηκε η ευκαιρία να συνομιλήσουν με τους μαθητές  μιας και η πρώτη των επισκεπτών μας γνωρίζει άπταιστα ελληνικά, και στην ομιλία τους δεν παρέλειψαν να τονίσουν την ανάγκη της αγάπης και του ενδιαφέροντος στον συνάνθρωπο, την αγάπη τους για τη χώρα μας, και να τονίσουν ότι δεν είναι όλοι Σόϊμπλε στη Γερμανία .

Ο Διευθυντής

Θωμάς Γερακιώτης

 

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *