ΠΟΛΙΤΙΚΗ posted by

Αντίσταση στην κομματική καμαρίλα…

Αντίσταση στην κομματική καμαρίλα…

niktak

Άρθρο του Νίκου Τάκη

Οι υποψήφιοι σε δήµους και περιφέρειες µε κοµµατικό χρίσµα δεν έχουν την απήχηση που επιθυµούν τα κόµµατα, σύμφωνα με τις τελευταίες δημοσκοπήσεις.

Οι τοπικές κοινωνίες, ιδιαίτερα στην περιφέρεια , αποστρέφονται εντολές από την κεντρική κοµµατική καµαρίλα και φαίνεται ότι θα επιλέξουν µε τα δικά τους κριτήρια.

Στην εποχή της κρίσης τα κόµµατα δε χρίζουν υποψήφιους, στηρίζουν όμως σε δήµους και περιφέρειες υποψηφίους της αρέσκειάς τους. Βουλευτές των κομμάτων σπεύδουν σε συγκεντρώσεις, παρουσιάσεις και «φωτογραφίζονται» με τους εκλεκτούς του κόμματος.

Ο κοµµατισµός στην Τοπική Αυτοδιοίκηση έχει αποδειχθεί κύρια αιτία, που οι δηµοτικοί άρχοντες κάνουν πρωταθλητισµό στη διαφθορά, έχοντας την κάλυψη της εξουσίας.

Στα παλαιότερα των υποδημάτων τους γράφουν οι κυβερνώντες την λίστα της ντροπής με 75 φοροφυγάδες Δημάρχους και δεν δημοσιοποιούν τα «καλά» και «υπάκουα» παιδιά τους. Άσχετο εάν 20 βουλευτές της ΝΔ ζητούν από την επιτροπή θεσμών και διαφάνειας της βουλής να δημοσιοποιηθούν τα ονόματα.

Ο ΣΥΡΙΖΑ από την άλλη, στην προσπάθεια άλωσης της Εξουσίας, χρίζει κοµµατικούς υποψηφίους και στηρίζει όσους έχουν πιστοποιητικό ειλικρινούς αντιµνηµονιακής στάσης και  όχι ποιος είναι ικανός και άξιος. Ακόμη δεν τον είδαμε Γιάννη τον βαφτίσαμε… ακόμα δεν ήρθαν στην εξουσία και στήνουνε την «καμαρίλα τους».

Στο χρεοκοπηµένο ΠΑΣΟΚ έχει κοπεί ο βήχας και συµπεριφέρεται σωστά και σεµνά. Δεν ανακοινώνει όσους υποψηφίους στηρίζει, άλλωστε γνωρίζει ότι υποψήφιος µε επίσηµο χρίσµα ΠΑΣΟΚ  θα πάτωνε.

Η Ν∆ για άλλη μια φορά διστάζει να κάνει την υπέρβαση. Αγνοεί τη βάση της και δείχνει αντίσταση, στυλώνοντας τα πόδια του «κομματικού αμοραλισμού».

Ο κ. Σαµαράς αλλά και ο κ. Τσίπρας βγαίνουν τραυµατισµένοι από το άθληµα της επιλογής των υποψηφίων,  γιατί δεν κατάλαβαν ότι η κοµµατική ετεροδιοίκηση στους δήµους και περιφέρειες τελειώνει. Για την πολιτική και κοµµατική αντιπαράθεση θα έπρεπε να αρκεσθούν στις εκλογές για το Ευρωκοινοβούλιο και μόνο.

Οι πρώτες δημοσκοπήσεις δείχνουν ξεκάθαρα ότι η επιλογή των πολιτών για τον Δήμαρχο και τον περιφερειάρχη της περιοχής, δεν θα γίνει με κομματικά κριτήρια. Το δίλημμα μνημόνιο ή αντιμνημόνιο θα εκφραστεί στις Ευρωεκλογές ούτως ή άλλως.  Οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι, οι τοπικές κοινωνίες θα μαυρίσουν τις κομματικές καμαρίλες και θα επιλέξουν τοπικές προσωπικότητες και όχι χρωματισμένα προσωπάκια.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *