ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ posted by

Ένας διαδραστικός πίνακας κόσμημα στο 5ο δημοτικό Αλεξάνδρειας (φώτο-βίντεο)

Ένας διαδραστικός πίνακας κόσμημα στο 5ο δημοτικό Αλεξάνδρειας (φώτο-βίντεο)

DSCF9797Επισκεφτήκαμε το πρωί της Πέμπτη την Ε’ τάξη του 5ου Δημοτικού Σχολείου Αλεξάνδρειας. Ο δάσκαλος της τάξης Θεόδωρος Αρβανιτίδης αφού μας ξενάγησε στους χώρους του σχολείου μας έδειξε τον διαδραστικό πίνακα ο οποίος κοσμεί την τάξη του.

Είναι ένα σύγχρονο εργαλείο δουλειάς το οποίο φέρνει άμεσα τα παιδιά σε επαφή με την τεχνολογία.

Σε ερώτησή μας σχετικά με την ασφάλεια του πίνακα για τα παιδιά, ενημερωθήκαμε πως ο διαδραστικός πίνακας λειτουργεί με σύστημα υπερύθρων LED το οποίο είναι απόλυτα ασφαλές για τα παιδιά όπως και το γεγονός πως η τροφοδοσία του πίνακα γίνεται με θύρα USB.

Αυτό σημαίνει πως ο διαδραστικός πίνακας είναι επικίνδυνος για τα παιδιά όσο επικίνδυνο είναι το ποντίκι ενός ηλεκτρονικού υπολογιστή.

Παρατηρήσαμε πως όλα τα καλώδια που υπάρχουν στον προτζέκτορα που επικοινωνεί με τον υπολογιστή και τον πίνακα κατ ‘ επέκταση, βρίσκονται σε ειδικές σωληνώσεις και δεν έρχονται καθόλου σε επαφή με τα παιδιά.

Το υλικό το οποίο διδάσκεται στην ώρα των μαθημάτων είναι από την ιστοσελίδα του κ. Αρβανιτίδη www.atheo.gr η οποία περιλαμβάνει προσωπικές εργασίες του ιδίου αλλά και αρκετών συναδέλφων του.

Η συγκεκριμένη ιστοσελίδα περιέχει υλικό για όλα τα μαθήματα και όλες τις τάξεις του δημοτικού και όχι μόνο. Καθημερινά την σελίδα  επισκέπτονται κοντά στις 5.000 μοναδικοί επισκέπτες από όλον τον κόσμο (νούμερα που θα ζήλευαν πολλοί στην πόλη μας και όχι μόνο).

Ο διαδραστικός πίνακας, ο οποίος ήταν δωρεά από γονείς παιδιού της τάξης, με την τεχνολογία που περιέχει είναι μοναδικός στον δήμο Αλεξάνδρειας.

Δείτε ένα σύντομο βίντεο με την λειτουργία του:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *