ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ posted by

Καταγγελία πολίτη για τα δέντρα που κόβονται στα 1ο-5ο Δημοτικά Σχολεία της Αλεξάνδρειας (φώτο)

Καταγγελία πολίτη για τα δέντρα που κόβονται στα 1ο-5ο Δημοτικά Σχολεία της Αλεξάνδρειας (φώτο)

Παρακαλώ όλους τους πολίτες, τους μαθητές, τους φορείς αυτής της πόλης που κλείνουν το στόμα τους σε κάθε ανοησία που συντελείται σε αυτή την πόλη. Σε κάθε παράλογο συμβάν, που από σεβασμό και, χαρακτήρα  δεν μιλούν, να πάρουν θέση στο παρακάτω θέμα, ζητώντας συγχρόνως και την οικολογική ευαισθησία του δημάρχου.

Στο πρώτο δημοτικό σχολείο υπάρχουν δέντρα πλατάνια τουλάχιστον 50 ετών, τα πλατάνια αυτά αποτελούν ζωντανό ιστορικό μνημείο μαζί με τα πλατάνια του σιδηροδρομικού σταθμού τα οποία σημειώνω στο σταθμό φυτευτήκανε το 19ο  αιώνα επί οθωμανικής κατοχής, δηλαδή τα φυτέψανε οι Τούρκοι. Τα πλατάνια του δημοτικού σχολείου επί της οδού Τ.Γεωργούλη εδώ και λίγες ημέρες από τη διοίκηση του σχολείου, το δήμο και ένα συνεργείο κοπής κατακρεουργούνται. Κόβονται χωρίς έλεος, χωρίς καμία γνώση, ως μία απλή ροδακινιά ή τριανταφυλλιά, με αιτιολογία ότι κλαδεύονται για την προστασία των μαθητών, των πεζών, για καλώδια κ.ά. χωρίς αυτό να είναι αλήθεια. Γυρίζει το χέρι του αυτός που κόβει (ρώτησα την εθνικότητα του, μιλούσε σπαστά Ελληνικά, μου είπε ότι είναι αρχαίος Έλληνας) και κόβει ότι βλέπει και ότι του έρχεται στο μυαλό, χωρίς κανένα έλεγχο από κανένα και κανένα ειδικό.

Η κοπή αυτή θα συνεχισθεί, σήμερα και τις επόμενες ημέρες έως να αποτελειώσουν τα πλατάνια. Και αυτό δεν πρέπει να γίνει, ότι βλέπετε στις εικόνες δεν θα το ξαναδείτε αύριο. Συμφωνώ απολύτως πιστεύω κι εσείς ότι, ότι δημιουργεί πρόβλημα και είναι σάπιο ή επικίνδυνο να κόβεται αλλά στην προκειμένη περίπτωση δεν υπάρχει ανάλογος κίνδυνος. Τα πλατάνια είναι υγιή, οι κορμοί είναι δυνατοί, μπορεί να το διαπιστώσει ο καθένας που περνά από εκεί, το βλέπετε και στις εικόνες. Πράγματι ο δυνατός άνεμος πριν από ημέρες έριξε ξερά κλαδιά, μα αυτά ήταν ξερά κλαδιά, όχι κλαδιά και κορμοί όπως αυτά που πάνε και κόβουνε βλακωδώς. Ενημέρωσα την κυρία δασάρχη στην πρώτη κοπή πριν από ημέρες, έστειλε δασοφύλακα όπως και σήμερα 20/2/2018 που συνεχίζεται η κοπή, αλλά δεν έχει αρμοδιότητα επί της πόλεως, παρά μόνο ο δήμος και η διοίκηση του σχολείου. Η κ. δασάρχης ενημέρωσε για την δυσαρέσκεια και άλλων πολιτών για την κοπή, αρμόδιο αντιδήμαρχο που δεν θα αναφέρω σήμερα το όνομα του, αλλά αυτός το αγνόησε παντελώς, και η κοπή συνεχίζεται, για να φανεί ότι υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον για τους πολίτες και ότι συντελείται έργο.

Πράγματι υπάρχει εικονική νομιμότητα για την κοπή, ότι κλαδεύουν για το καλό της πόλης, αλλά υπάρχει και το δίκιο και η λογική που δεν το έχουν.  Δειγματικά αναφέρω και ερωτώ, τελειώσανε με άλλα σοβαρά προβλήματα που απασχολούνε άμεσα τους πολίτες κάθε μέρα σε όλη την πόλη, όπως με τα σκυλιά που τρώνε τους διαβάτες, και σώζονται από τύχη, ή με τους κάδους των σκουπιδιών που είναι μέσα στους δρόμους, δεν θα αναφέρω άλλα γιατί απλά θα αποτελέσουνε επόμενα θέματα και θα λάβουνε γνώση και πανελλαδικά μέσα ενημέρωσης. Κλείνοντας καλώ τη διοίκηση του σχολείου και του δήμου να μην συσχετίσουν το όνομα τους με το κόψιμο ιστορικών δέντρων της πόλης μας που θα κάνουν χρόνια να ξαναγίνουν, και να σταματήσουν εδώ. Έχουμε πολύ σοβαρά προβλήματα να αντιμετωπίσουμε μην δημιουργείτε κι άλλα, βρείτε ουσιαστικά θέματα.

Με ιδιαίτερη αγάπη και ευαισθησία για αυτή την πόλη, Κ. Ντινόπουλος, Διδάκτωρ, Ιόνιο Πανεπιστήμιο.

Υ.Γ. Παρακαλώ με αφορμή το παραπάνω γεγονός, με όλο μου το σεβασμό να δεχθείτε δωρεά μου στην πόλη 50 δέντρα ελιάς (και όσα ακόμη), τα οποία αντέχουν σε χαμηλές θερμοκρασίες και μπορούν να ευδοκιμήσουν στην περιοχή.

20 Comments

  • Καλά όλα αυτά που λέτε και βάσιμα αλλά ευτυχώς προέχει η ασφάλεια των παιδιών μας.Τα δέντρα θα ξαναβγαλουν κλαδιά και θα τα καταφέρουν ένα ατύχημα σε ένα παιδί είναι μη αποδεκτό.

  • ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΆ ΜΠΡΑΒΟ ΣΑΣ ΚΥΡΙΕ ΝΤΙΝΟΠΟΥΛΕ ΑΛΛΑ ΥΠΆΡΧΕΙ ΟΝΤΟΣ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΕ ΤΑ ΚΛΑΔΙΆ ΠΟΥ ΕΊΝΑΙ ΕΤΙΜΑ ΝΑ ΠΈΣΟΥΝ ΚΑΙ ΣΑΣ ΤΟ ΛΈΩ ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΕΙΔΑ ΝΑ ΠΈΦΤΕΙ ΚΛΑΔΙ ΜΕ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΜΟΥ ΣΤΟ 2°-6° ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΚΑΙ ΠΡΈΠΕΙ ΚΑΤΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ

  • Πες τα πες τα

  • Όταν το κλάδεμα γίνεται από ειδικούς και όταν πρέπει ,δεν θα υπάρχει κανένας κίνδυνος για κανένα παιδί.
    Συγχαρητήρια στον Κύριο Ντινόπουλο για το άρθρο του.
    Μακάρι να υπήρχαν και άλλοι με την ίδια ευαισθησία.

  • Καλα το τα σκυλια τρώνε τους διαβάτες…. Επικό… Και σώζονται απο τύχη… Αν είχαν γνώσεις όπως καλη ωρα λέτε για τα δέντρα ουτε αυτο θα ηταν πρόβλημα αλλά είμαστε γίδια….

  • Με τα κλαδιά από τα μη ιστορικά δέντρα που προεξέχουν στους δρόμους και έχουμε σακατεψει καθρέφτες και χρώμα των αυτοκινήτων θα κάνουν τίποτε

  • Καλέ τι νόστιμα που τα λέτε!Ε’ιστε τιτάνας!Τεράστιος με εύρος γνώσεων.Απαριθμώ΄¨Δοκιμιογράφος,καρτεσιανός,δασοπόνος,ζωοφιλίες καλά τις παιζετε στα δάχτυλα,άσος στο σπασιμο δαχτύλων.Συμφωνω απολύτως με τον 11.47.56
    Τι ακριβώς σπουδάσατε στην Ουψάλα?
    Δεω αναφερθήκατε στην λαίλαπα του λευκού θανάτου που πουλάν τα αιμοδιψή σκυλιά ‘οταν δεν δαγκώνουν τον κοσμάκη

    • Είσαι ανορθόγραφος..

  • Πολύ σωστά τα λέει ο κ.Ντινόπουλος. Τα πλατάνια είναι κληρονομιά μας και δεν πιστεύω ότι ενοχλούν τα παιδιά και υπάρχει κάποιος κίνδυνος.

  • Σκοτωστε καθε δεντρο που ειναι ενας ζωντανος οργανισμος και βαλτε πλαστικα. Κλεοπα μην βασανιζεις την ελληνικη γλωσσα, κανε βολτα με τα σκυλια στην παλουκουπολη, αντι για δεντρα εχουμε τα παλουκια.

  • Ρώτησα λέει την εθνικότητά του και μου είπε με σπαστά ελληνικά ότι είναι αρχαίος Έλληνας. Όταν μας τρολάρουνε κύριε Ντινόπουλε, το καταπίνουμε και αν έχουμε χιούμορ γελάμε και λίγο. Δεν το δημοσιεύουμε.
    Κατά τα άλλα, τί σχέση έχει το τί εθνικότητας είναι αυτός που κλαδεύει; Επιχειρηματολογήστε λίγο σε αυτό, θα είχε ενδιαφέρον. Αν δε, δεν παραθέσετε σοβαρά επιχειρήματα, κύριε διδάκτορα, τότε παραδεχτείτε ότι κάνατε ένα ατυχές ρατσιστικό σχόλιο και ζητήστε συγγνώμη δημόσια.

  • Θερμά συγχαρητήρια κ Ντινόπουλε για την επισήμανση και την καταγγελία σας για την βλακώδη ενέργεια των ανθρώπων που δεν κανένα μέτρο και καμία υπευθυνότητα για όσα πράττουν. Οι γεωπόνοι του Δήμου μαζί με την Διοίκηση και τους αρμοδίους βρίσκονται σε χειμέρια νάρκη. Το θέμα είναι πολύ σοβαρό. Η κρατική μηχανή δασαρχείο κλπ περιορίζονται στις γραφειοκρατικές πρακτικές που είναι χωρίς ουσία. Αυτή η κατρακύλα πρέπει να σταματήσει ,και θα σταματήσει μόνο με την παρέμβαση τις Δικαιοσύνης, όπως πράξανε και άλλοι υπεύθυνοι δημότες και βέβαιο είναι ότι θα λογοδοτήσουν για τις όποιες παράνομες πράξεις τους. Ο καιρός έφτασε.

  • Καποιος καθεται στην σκια σημερα,επειδη καποιος αλλος φυτεψε εναν δεντρο πολλα χρονια πριν.

  • Και μετά ήρθαν τα λιόδεντρα.Θα΄χουν μπάρεμ λάδι?Μπα θα τα κλεψουν τα σκυλιά.

  • πραγματικα εντυπωσιαστηκα απο τον κυριο ντινοπουλο εναν ανθρωπο μορφωμενο που εχει αυσθησια οικολογικη,μπαβο σας κυριε ειστε αξιος θαυμασμου.αλλα δυστυχως ενας τετοιος ευαισθητος ανθρωπος θα επρεπε να προσεχει τι λεει οχι μονο για τους ζωντανους οργανισμους που ειναι τα δενδρα αλλα και για τα καημενα τα σκυλακια που δυστηχως δεν φταινε αυτα για την κατασταση που βρισκονται.εμεις φταιμε που τα παραταμε απο εδω και απο εκει γιατι δεν εχουμε καθολου μα καθολου Κ.ΝΤΙΝΟΠΟΥΛΕ συνειδηση καμμια και δυστυχος δεν περιμενα απο ενα μορφωμενο ανθρωπο οπως ειστε εσεις το παραπανω σχολιο σας.μπραβο σας για τα δενδρα αλλα ντροπη σας για τα σκυλια μεγαλη σας ΝΤΡΟΠΗ.το ονομα μου ειναι σταυρος και δεν εχω κανενα πτυχιο αλλα πιστευω οτι εχω το μεγαλυτερο πτυχιο της ανθρωπιας.πραγματικα πιστευα οτι εδω σ αυτον το φιλοξενο τοπο που ηρθα να ζησω εδω και λιγο καιρο θα εβρισκα φιλοζωους.αλλα……………. μαπα το καρπουζι κυριε καθηγητα του ιονιου η οποιου αλλου επικαλειστε.καλη σας μερα και καλη δυναμη να εχουμε ν αντεξουμε ανθρωπους σαν εσας.

  • Τα πλατάνια του Λευκού Πύργου τα γνωρίζετε, στο τέλος της οδού Μητροπόλεως που είναι τεράστια 100 ετών, τα πλατάνια στο λιμάνι στην αρχή της παραλιακής τα γνωρίζετε, τα πλατάνια κοντά στη μητρόπολη και στη γωνία τσιμισκή/π.π.γερμανού τα γνωρίζετε, τα πλατάνια στην Αγ.Δημητρίου και τα πλατάνια στο τέλος αυτής στο καυτατζόγλειο τα γνωρίζετε, τα πλατάνια στο κέντρο στην αγορά στην Φράγκων κ.ά. στην πολη της Θεσσαλονίκης τα γνωρίζετε………?????? Περνάνε χιλιάδες πεζοί και αυτοκίνητα κάθε μέρα…… Αυτά γιατί δεν είναι τόσο ωραία κομμένα και λεηλατημένα όπως τα δικά μας..?????? Τώρα που μάθατε να πάτε να κόψετε κι αυτά…… Κλαδεύουν δέντρα εκεί αλλά είναι αγριομουργιές, και άλλα δέντρα, δεν είναι πλατανια….. Να πάτε να τα κόψετε το συντομότερο κι εκεί, γιατί θα βγάλουν φύλλα όπως τα δικά μας και θα χρειάζεται….. σκούπισμα….

  • Καλά τα λέει ο κ.Ντινόπουλος

  • Εισαγγελεας υπηρεσιας,Βεροια,Ολοι εκει. Μην τους χαιδευετε με το ιντερνετ. Καθε παρανομια εχει μια νομιμη αδεια. Ο δικαστης ξερει καλα ομως αυτα τα κολπα. Και αν ειναι και λιγο οικολογος τα 20 ρακια θα πεσουνε βροχη, Ν α μαθουν να κοβουν μετα. Η ιδεα πιανου ηταν 1 η 5 ? Πολλα νεα γινονται εκει υπαρχει νεος αερας απο φετος μεχρι και ολοκληρη αυλη οργωσανε με τρακτερ, η λασπη μεχρι το λαιμο.. καμια φωτογραφιουλα δεν βλαπτει

  • Συγχαρητήρια στον κ. Κ. Ντινόπουλος

    Που νοιαζεται και ενδιαφερεται για την πολη μας…

  • Ο χαρακτηρας ειναι σαν το δεντρο και η φημη σαν την σκια του. Η σκια ειναι αυτο που λαμβανουμε υποψη. Το δεντρο ειναι αυτο που υπαρχει πραγματικα. (Αβρααμ Λινκολν)

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *