ΤΟΠΙΚΑ posted by

3ο Τεστ IQ – γρίφων: Μπορείτε να το λύσετε; (απαντήσεις του προηγούμενου)

3ο Τεστ IQ – γρίφων: Μπορείτε να το λύσετε; (απαντήσεις του προηγούμενου)

quizΑυτή την εβδομάδα θα δημοσιεύσουμε ένα γρίφο και ένα ερώτημα από IQ test.

1oς γρίφος: Έχουμε ένα νεογέννητο μωρό για το οποίο γνωρίζουμε ότι ο μπαμπάς του είναι άσπρος ενώ η μαμά του είναι μαύρη. Τι χρώμα είναι τα δόντια του;

2ος γρίφος: (ο τύπος αυτός βρίσκεται συχνά στα IQ tests)

Βρείτε ποια εικόνα λείπει από το τελευταίο κύκλο (κάτω δεξιά με το ερωτηματικό) σε σχέση με τους προηγούμενους. Η λύση είναι ένας από τους 5 κύκλους στο κάτω μέρος (A, B, C, D, E).

Σας θυμίζουμε επίσης ότι την Κυριακή αυτή η Ελληνική ΜΕΝΣΑ διοργανώνει IQ test στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας (αμφιθέατρο 2) στις 4.30μμ και στις 6.00 μμ. Όποιος θέλει να μετρήσει επίσημα το IQ του και ίσως να γίνει μέλος της ΜΕΝΣΑ, ας έρθει! Για περισσότερες πληροφορίες, κάντε κλικ εδώ.

Όσο για τους γρίφους της προηγούμενης εβδομάδας (μπορείτε να τους ξαναδείτε κάνοντας κλικ εδώ), η απάντηση στο πρώτο ερώτημα είναι φυσικά το Everest, αφού ήταν πάντα το πιο ψηλό βουνό, ακόμη και πριν το ανακαλύψουν, ενώ στο 2ο γρίφο η απάντηση είναι ο αριθμός 13112221, αφού ο κάθε αριθμός μας δείχνει πόσες φορές βλέπουμε πριν τον κάθε αριθμό. Δηλαδή, ξεκινάμε με το 1, μετά με το 11 (1 φορά το 1), μετά με το 21 (2 φορές το 1), το 1211 (1 φορά το 2 και 1 φορά το 1) κτλ.

Οι απαντήσεις στους σημερινούς γρίφους θα δοθούν την επόμενη εβδομάδα.

Επιμέλεια: Κώστας Μιχαλόπουλος

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *