ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ posted by

Με τιμή και σεβασμό τα Αποκαλυπτήρια του Ηρώου Πεσόντων Καψόχωρας (φώτο-βίντεο)

Με τιμή και σεβασμό τα Αποκαλυπτήρια του Ηρώου Πεσόντων Καψόχωρας (φώτο-βίντεο)

DSC_0422Το απόγευμα της Κυριακής 11 Μαΐου πραγματοποιήθηκε από τον Λαογραφικό Όμιλο Καψόχωρας «Ο Άγιος Δημήτριος» η Τελετή Αποκαλυπτηρίων του Ηρώου Πεσόντων Καψόχωρας, που φιλοτέχνησε ο Νικόλαος Γκουντάντσης.

Στα εγκαίνια παραβρέθηκε ο Υπουργός Μακεδονίας – Θράκης Θεόδωρος Καράογλου, ο βουλευτής της Ν.Δ. του νομού μας Απόστολος Βεσυρόπουλος, η βουλευτής της Ν.Δ. του νομού μας Γεωργία Μπατσαρά, ο δήμαρχος Αλεξάνδρειας Φώτης Δημητριάδης, η πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Αλεξάνδρειας Όλγα Μοσχοπούλου, ο αντιδήμαρχος Αλεξάνδρειας Δημήτρης Βασιλόπουλος, ο πρόεδρος της δημοτικής κοινότητας Απόστολος Ρεσινιώτης, ο υποψήφιος δήμαρχος Αλεξάνδρειας Παναγιώτης Γκυρίνης, ο υποψήφιος δήμαρχος Αλεξάνδρειας Γιώργος Σπυρίδης, ο υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης Ημαθίας Στάθης Σαρηγιαννίδης, εκπρόσωποι της πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας του τόπου μας και πλήθος κόσμου.

Μετά την επιμνημόσυνη δέηση υπέρ πεσόντων από τον πατέρα Διονύσιο Ανθόπουλο, χαιρετισμό απηύθυνε ο πρόεδρος του συλλόγου Ανδρέας Μαυρόπουλος και οι επίσημοι προσκεκλημένοι. Ακολούθησε ομιλία του δικηγόρου και ιστορικού της περιοχής μας Γιάννη Μοσχόπουλου (απόσπασμα πιο κάτω) για την Καψόχωρα.

Μετά την απόδοση τιμών και τα αποκαλυπτήρια του ακολούθησε κατάθεση στεφάνων ενώ η εκδήλωση έκλεισε με παραδοσιακούς χορούς και δεξίωση στον χώρο του συλλόγου, την κορδέλα του οποίου έκοψε ο Θεόδωρος Καράογλου.

Δείτε πλούσιο φωτορεπορτάζ και βίντεο από την εκδήλωση:

https://www.youtube.com/watch?v=9lO8C_HI7xM&list=UUbdzJ_9azhSUDz3QR0fElKQ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *