ΑΓΡΟΤΙΚΑ posted by

Επιστολή διαμαρτυρίας του Φώτη Δημητριάδη προς τον ΕΛΓΑ

Επιστολή διαμαρτυρίας του Φώτη Δημητριάδη προς τον ΕΛΓΑ

dimarxos11Από το γραφείο τύπου του Φώτη Δημητριάδη ανακοινώθηκε:

Σε ιδιαίτερα έντονο ύφος είναι η επιστολή του Δημάρχου Αλεξάνδρειας προς τον πρόεδρο του ΕΛΓΑ και το υπουργείο Ανάπτυξης, μόλις πληροφορήθηκε τα ποσοστά των εκτιμήσεων για τις ζημιές της σφοδρότατης χαλαζόπτωσης της 10-06-2013 που κατέστρεψε ολοσχερώς το σύνολο των καλλιεργειών στα χωριά της δημοτικής ενότητας Μελίκης, Αντιγονιδών και Αλεξάνδρειας.

Η επιστολή του κ. Δημητριάδη αναφέρει…

<<Θέμα: Πορίσματα εκτιμήσεων ΕΛΓΑ χαλαζόπτωσης της 10-06-2013>>.

Κύριε Πρόεδρε

Με έκπληξη και οργή ενημερωθήκαμε για τα ποσοστά των ζημιών της σφοδρότατης χαλαζόπτωσης της 10-06-2013 που στην κυριολεξία ισοπέδωσε και κατέστρεψε ολοσχερώς το σύνολο των καλλιεργειών σε χωριά του Δήμου Αλεξανδρείας και ειδικότερα στα χωριά της δημοτικής ενότητας Μελίκης, Αντιγονιδών και Αλεξανδρείας.

Τα ποσοστά αυτά των ανήκουστων και πρωτοφανών εκτιμήσεων που περιορίζονται γύρω στο 30% αποτελούν τουλάχιστον ντροπή για αυτόν τον Οργανισμό που μέχρι πρότινος τουλάχιστον, υποστηρίζαμε ότι ήταν σύμμαχος και συμπαραστάτης των αγροτών, ενώ με τη δημοσιοποίηση των ακατανόητων και καταστροφικών πορισμάτων, βάζετε τον οργανισμό σας απέναντι από όλους τους πληγέντες αγρότες και όχι μόνο και αποτελεί τον χειρότερο εχθρό και εφιάλτη τους.

Ο οργανισμός σας πλέον, κατ’ επίφαση θα ονομάζεται «Γεωργικών Ασφαλίσεων». Θα ταίριαζε περισσότερο το «Αφανισμού Αγροτών» γιατί οδηγούνται σε καταστροφή και απόγνωση χιλιάδες αγρότες δενδροκαλλιεργητές. Καλείστε έστω και την ύστατη αυτή στιγμή να αρθείτε στο ύψος των περιστάσεων και να δικαιώσετε άμεσα τους πληγέντες δενδροκαλλιεργητές -και όχι μόνο- μετά την υποβολή των σχετικών ενστάσεων.

Ο υπερήφανος αλεξανδρινός αγρότης δεν εκλιπαρεί για ελεημοσύνη, αλλά απαιτεί να του αποδοθεί δικαιοσύνη με δίκαιες και αντικειμενικές επανεκτιμήσεις, γιατί το ποτήρι της οργής ξεχείλισε και δεν πρέπει να θεωρηθείτε εσείς υπαίτιοι για οποιεσδήποτε απρόβλεπτες και ανεξέλεγκτες εξελίξεις. Να γνωρίζετε, πάντως, οτι και ο Δήμος Αλεξάνδρειας θα βρεθεί όχι απλώς συμπαραστάτης αλλά μπροστάρης σε οποιαδήποτε κινητοποίηση αποφασίσουν οι πληγέντες αγρότες και οι Αγροτικοί Σύλλογοί τους. Τόσο ο ΕΛΓΑ όσο και το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, πρέπει να αποτρέψουν τη διάρρηξη του κοινωνικού ιστού του δήμου μας που είναι κατ’ εξοχήν αγροτικός και να δικαιώσουν τους κατάφορα και βάναυσα αδικηθέντες παραγωγούς.

Με τέτοιες αποφάσεις δεν γίνονται πράξεις οι εξαγγελίες της κυβέρνησης, ότι η ανάπτυξη της χώρας θα ξεκινήσει από τον πρωτογενή τομέα. Για να αποκαταστήσετε τη δικαιοσύνη και να διασώσετε το κύρος, την αξιοπρέπεια και τη χαμένη εμπιστοσύνη σας οφείλετε άμεσα να δώσετε εντολή στα αρμόδια όργανα  για δίκαιες και αντικειμενικές επανεκτιμήσεις.

Ο Δήμαρχος  

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *