ΠΟΛΙΤΙΚΗ posted by

Τα προφίλ των δύο υποψηφίων που θα φιλοξενήσουμε στη WEB TV του Αλεξάνδρεια-Γιδάς

Τα προφίλ των δύο υποψηφίων που θα φιλοξενήσουμε στη WEB TV του Αλεξάνδρεια-Γιδάς

debateΣτις 18:30 θα φιλοξενήσουμε στη WEB TV του Αλεξάνδρεια – Γιδάς δύο νέους υποψήφιους των δημοτικών εκλογών. Τον Αστέριο Μηνόπουλο από τον συνδυασμό του Φώτη Δημητριάδη και τον Γιώργο Παπαδόπουλο από τον συνδυασμό του Παναγιώτη Γκυρίνη.

Λίγο πριν τους ακούσουμε και τους δούμε ζωντανά, ας ρίξουμε μία ματιά στα βιογραφικά σημειώματα και των δύο:

ΑΣΤΕΡΙΟΣ ΜΗΝΟΠΟΥΛΟΣ

Πτυχιούχος Πληροφορικής ΑΕΙ.

Γεννήθηκε το 1979 στο Σχοινά Ημαθίας. Από ηλικία 8 ετών κατοικεί στην Αλεξάνδρεια. Αποφοίτησε από το 1ο Λύκειο Αλεξάνδρειας και σπούδασε Πληροφορική στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων . Στη συνέχεια υπηρέτησε στο στρατό από τη θέση του δόκιμου έφεδρου αξιωματικού .

Τα τελευταίας 9 χρόνια εργάζεται ως υπεύθυνος μηχανογράφησης σε μεγάλη πολυεθνική ναυτιλιακή εταιρία, τη Mediterranean Shipping Company . Παράλληλα, είναι εκπαιδευτής Πληροφορικής στη Δια Βία Μάθηση με περισσότερες από 600 ώρες εκπαίδευσης.

Είναι παντρεμένος με τη Θωμαή Βισόκαλη, η οποία είναι φιλόλογος και απέκτησαν 2 αγόρια 1 και 4 ετών.

Έζησε για ένα διάστημα 3 ετών στη Θεσσαλονίκη και επέστρεψε στην Αλεξάνδρεια, που τη θεωρεί μέρος κατάλληλο για να δημιουργήσει κάποιος οικογένεια και θέλει να συμβάλλει στην βελτίωση της καθημερινότητας για τους κατοίκους της περιοχής.

Πιστεύει ότι το μέλλον ανήκει στη νεολαία και ελπίζει σε έντονη δραστηριοποίηση της ώστε να αναδείξουν τις ιδέες και τα όνειρα τους για ένα σύγχρονο και αναπτυγμένο δήμο.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

Γεννήθηκε στις 21 Μαΐου το 1980 στη Βέροια, τα πρώτα παιδικά του χρόνια τα έζησε στο Καψοχώρι και μετέπειτα στην Αλεξάνδρεια Ημαθίας. Αποφοίτησε από το 2ο Ενιαίο Λύκειο Αλεξάνδρειας το 1998. Υπήρξε αθλητής στίβου και Μέλος της Εθνικής Ομάδας Παίδων στο άθλημα του άλματος εις Μήκος. Ασχολήθηκε από μικρή ηλικία με την ενόργανη γυμναστική , το ποδόσφαιρο, τις πολεμικές τέχνες και είναι κάτοχος μαύρης ζώνης 1 DAN.

Έχει λάβει Τιμητικό Δίπλωμα για την Διάκριση του στους Πανελλήνιους Μαθηματικούς Διαγωνισμούς που διοργανώθηκαν από την Ελληνική Μαθηματική Εταιρία.

Είναι Διπλωματούχος Ηλεκτρολόγος Μηχανικός της Πολυτεχνικής Σχολής του Δημοκρίτειου Πανεπιστήμιου Θράκης και κατέχει Μεταπτυχιακό Δίπλωμα Ειδίκευσης (Master), στο τομέα τεχνολογίες συστημάτων επικοινωνιών και δορυφορικών τηλεπικοινωνιών, με βαθμό Άριστα (9,1).

Έλαβε την Πρώτη Υποτροφία του Προγράμματος Ενίσχυσης Σπουδών Πληροφορικής ως Μεταπτυχιακός Φοιτητής.

Έχει εκτελέσει επικουρικό διδακτικό έργο που περιλάμβανε την επίβλεψη της πρακτικής εξάσκησης στα εργαστήρια των τηλεπικοινωνιακών συστημάτων και των διπλωματικών εργασιών φοιτητών, καθώς και την πραγματοποίηση άλλων δραστηριοτήτων που αποσκοπούσαν στην εμπέδωση της γνώσης των φοιτητών.

Έχει δημοσιεύσει σημαντικό αριθμό άρθρων σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά, με πεδίο έρευνας τη μετάδοση πληροφορίας με οπτικές ίνες. Μέρος των επιστημονικών του εργασιών έχει παρουσιαστεί σε συνέδρια του εξωτερικού.

Παρακολούθησε σεμινάρια σχετικά με τη Δια Βίου Μάθηση, την Κατάρτιση και την Απασχόληση Ευπαθών Κοινωνικά Ομάδων .

Εκπλήρωσε τις στρατιωτικές του υποχρεώσεις στο Όπλο των Διαβιβάσεων και έλαβε το τιμητικό παράσημο του μαχητή στη διάρκεια της εκπαίδευσης.

Μιλάει άπταιστα αγγλικά και είναι μέλος του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος από το 2005.

Η επαγγελματική του δραστηριότητα ξεκινάει το 2005 στη Ξάνθη, ως Ηλεκτρολόγος Μηχανικός του Πανελλήνιου Σχολικού Δικτύου με αντικείμενο την εκπαίδευση των καθηγητών πληροφορικής των σχολικών μονάδων της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης. Υπήρξε Εισηγητής σε πληθώρα παρουσιάσεων σχετικά με τις δράσεις του Πανελλήνιου Σχολικού Δικτύου.

Το 2009 επιστρέφει στην Αλεξάνδρεια και αναλαμβάνει την διδασκαλία μαθημάτων Νέων Τεχνολογιών και Πληροφορικής στο Δημόσιο ΙΕΚ Βέροιας και στις Σχολές Του ΟΑΕΔ. Την ίδια χρονιά προσλαμβάνεται ως καθηγητής πληροφορικής στα Ιδιωτικά Εκπαιδευτήρια Βέροιας.

Επίσης από το 2009 έως και σήμερα συνεργάζεται με το Κέντρο Διά Βίου Μάθησης RAM COMPUTER ως εκπαιδευτής σε τμήματα μαθητών και ενηλίκων με αντικείμενο τη διδασκαλία μαθημάτων πληροφορικής.

Επιπλέον από το 2009 έως σήμερα είναι Τεχνικός Υπεύθυνος Πληροφοριακών και Δικτυακών συστημάτων στο ΚΕΚ ΚΑΕΛΕ παράρτημα Αλεξάνδρειας και του Εμπορικού Συλλόγου Αλεξάνδρειας.

Από το 2010 έως το 2012 υπήρξε εργαστηριακός συνεργάτης στο ΑΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας. Έχει διδάξει μαθήματα ειδικότητας στα τμήματα, Πληροφορικής & Τεχνολογίας Υπολογιστών και Επιχειρησιακής Πληροφορικής . Υπήρξε μέλος της εξεταστικής επιτροπής αρκετών Πτυχιακών Εργασιών.

Έχει πάνω από 1000 ώρες διδασκαλίας σε προγράμματα εκπαίδευσης ενηλίκων και δια βίου μάθησης.

Από το 2010 έως σήμερα διατηρεί στην Αλεξάνδρεια Τεχνικό Γραφείο Μελετών και Κατασκευών και είναι Ενεργειακός Επιθεωρητής Β’ Τάξης. Έχει εκτελέσει μεγάλο αριθμό μελετών αλλά και τεχνικών έργων γύρω από το χώρο των Ανανεώσιμων Πηγών και Εξοικονόμησης Ενέργειας. Είναι Τεχνικός Ασφαλείας σε Βιομηχανίες της ευρύτερης περιοχής.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *