ΑΓΡΟΤΙΚΑ posted by

Ζημιές ρεκόρ για την Ελληνική Βιομηχανία Ζάχαρης

Ζημιές ρεκόρ για την Ελληνική Βιομηχανία Ζάχαρης

EVZΖημιές ρεκόρ εμφάνισε στο διάστημα από 1/7/2013 έως 31/3/2014  η Ελληνική Βιομηχανία Ζάχαρης.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τις οικονομικές καταστάσεις, ο κύκλος των εργασιών της ΕΒΖ ανήλθε σε 82, 3 εκατ ευρώ μειωμένος κατά 35,95% έναντι της αντίστοιχης περσινής χρήσης. Ο κύκλος εργασιών του ομίλου (συμπεριλαμβανομένων των θυγατρικών εταιρειών της Σερβίας) ανήλθε σε 139 εκατ ευρώ μειωμένος κατά 22,70% έναντι της περσινής χρήσης.

Σημειώνεται ότι στη μείωση αυτή του κύκλου εργασιών σε σχέση με το αντίστοιχο εννεάμηνο της περσινής χρήσης, συνέβαλαν ιδίως η μείωση των πωλήσεων ως αποτέλεσμα των υψηλών αποθεμάτων στην παγκόσμια αγορά, των συνθηκών του ανταγωνισμού και της σημαντικής μείωσης της τιμής πώλησης της ζάχαρης στην εγχώρια αγορά.

Ως εκ τούτου, το Μικτό Περιθώριο Κέρδους της ΕΒΖ ανήλθε σε -6,34% έναντι 15,18% της περσινής χρήσης. Το αντίστοιχο μέγεθος για τον Όμιλο ανήλθε σε 7,67% έναντι 20,09% της περσινής χρήσης.

Τα αποτελέσματα προ φόρων, χρηματοδοτικών, επενδυτικών αποτελεσμάτων και συνολικών αποσβέσεων της ΕΒΖ ανήλθαν σε ζημιές 15,5 εκατ ευρώ έναντι κερδών 5,05 εκατ ευρώ της αντίστοιχης περσινής χρήσης. Το αντίστοιχο μέγεθος για τον όμιλο ανήλθε σε ζημιές 4,6 εκατ ευρώ έναντι κερδών 17,8 εκατ ευρώ.

Τα αποτελέσματα προ φόρων της ΕΒΖ παρουσίασαν ζημιές 27,3 εκατ ευρώ έναντι ζημιών 7,2 εκατ ευρώ της αντίστοιχης περσινής χρήσης. Το αντίστοιχο μέγεθος για τον όμιλο ανήλθε σε ζημιές 19,6 εκατ ευρώ έναντι κερδών 3, 08 εκατ ευρώ της περσινής χρήσης.

Τέλος τα καθαρά αποτελέσματα του ομίλου μετά φόρων παρουσίασαν ζημιές 19,1 εκατ ευρώ έναντι κερδών 5,9 εκατ ευρώ της αντίστοιχης περσινής χρήσης.

fpress.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *