ΑΓΡΟΤΙΚΑ posted by

Στον Υπουργό για τη χαλαζόπτωση ο Απόστολος Βεσυρόπουλος

Στον Υπουργό για τη χαλαζόπτωση ο Απόστολος Βεσυρόπουλος

apostolos (3)Με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Γιώργο Καρασμάνη συναντήθηκε ο Βουλευτής Ημαθίας Απόστολος Βεσυρόπουλος, το πρωί της Πέμπτης, προκειμένου να τον ενημερώσει για τις καταστροφές που υπέστησαν οι αγρότες της Ημαθίας από την χαλαζόπτωση.

Ο κ. Βεσυρόπουλος ζήτησε να υπάρξει άμεση καταγραφή των ζημιών αλλά και να δοθεί άμεσα εντολή ώστε να ξεκινήσουν τις πτήσεις αεροσκάφη για την εναέρια αντιχαλαζική προστασία.

Μετά τη συνάντηση ο κ. Βεσυρόπουλος δήλωσε τα εξής:

«Από τον Απρίλιο είχα επισημάνει σε συνάντηση που είχα με τον Πρόεδρο του ΕΛΓΑ κ. Βασίλη Έξαρχο και τον τότε Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Τσαυτάρη, την άμεση ανάγκη ενεργοποίησης του συστήματος εναέριας αντιχαλαζικής προστασίας για να προστατεύσουμε αποτελεσματικά και ουσιαστικά την αγροτική μας παραγωγή.

Δυστυχώς, γραφειοκρατικές αγκυλώσεις δεν επέτρεψαν την έναρξη του προγράμματος αντιχαλαζικής προστασίας  και ο εφιάλτης της χαλαζόπτωσης έπληξε για άλλη μια φορά την Ημαθία. Φυσικά, οι καιρικές συνθήκες αποτελούν φαινόμενα που δεν μπορούν να ελεγχθούν απόλυτα.

Πρέπει όμως να αξιοποιήσουμε όποιες δυνατότητες μας παρέχει η σύγχρονη τεχνολογία. Δεν είναι ώρα για ευχολόγια. Ζήτησα, από τον αρμόδιο Υπουργό, να δώσει εντολή ώστε από σήμερα να ξεκινήσουν τις πτήσεις τα αεροσκάφη της αντιχαλαζικής προστασίας  και να ξεκινήσουν άμεσα οι εκτιμήσεις των ζημιών, οι οποίες είναι τεράστιες και ανεπανόρθωτες. Ήμουν ξεκάθαρος και απόλυτος».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *