ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ posted by

Πανελλαδικές 2014: Γιατροί, δικηγόροι και στρατιωτικοί θα γίνουν μόνο οι άριστοι

Πανελλαδικές 2014: Γιατροί, δικηγόροι και στρατιωτικοί θα γίνουν μόνο οι άριστοι

panelladikes (6)Ανεβαίνουν οι βάσεις και οι πόρτες στις περιζήτητες σχολές φαίνεται να ανοίγουν μόνο για τους αριστούχους,, αναφέρει σημερινό πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της εφημερίδας “ΤΑ ΝΕΑ”.

Και οι περιζήττες σχολές δείχνουν να είναι οι Ιατρικές, οι Νομικές και ορισμένες Στρατιωτικές, οι οποίες για τους περισσότερους θα είναι “άπιαστες”.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, την επικείμενη άνοδο των βάσεων εισαγωγής στα ΑΕΙ και ΤΕΙ στα περισσότερα επιστημονικά πεδία και σχολές, αλλά και την πτώση σε ορισμένες σχολές όπως οι παιδαγωγικές καθώς και τον συνωστισμό υποψηφίων με μεσαίες βαθμολογίες, επιβεβαιώνουν τα τελευταία στοιχεία από τα βαθμολογικά κέντρα.

Από τα νεότερα στοιχεία και με βάση τις επιστημονικές αναλύσεις, προκύπτουν οι αναμενόμενες διακυμάνσεις των βάσεων για τους φετεινούς υποψηφίους σε 50 σχολές – οι περισσότερες αιχμής- και των πέντε επιστημονικών πεδίων, υποστηρίζουν ειδικόί με δηλώσεις τους στην εφημερίδα.

Αύξηση των βάσεων αναμένεται ιδίως σε περιφερειακά τμήματα μεσαίων βαθμολογιών, που έχουν αντίστοιχα τμήματα σε κεντρικά ιδρύματα πχ ένας ενδιαφερόμενος για την Ιατρική Αθήνας που – εκτός απροόπτου- θα ξεπεράσει φέτος τα 19.000 μόρια, εφόσον δικαιούται μετεγγραφή, θα μπορέσει να εισαχθεί ευκολότερα για της πλαγίας οδού, δηλαδή δηλώνοντας την Ιατρική Θράκης για παράδειγμα, όπου η βάση δεν αναμένεται να ξεπεράσει τα 18.500 μόρια και κερδίζοντας έτσι πάνω από 500 μόρια, ώστε κατόπιν να μετεγγραφεί στην Αθήνα.

Επίσης αναμένεται άνοδος των βάσεων και στα χαμηλόβαθμα τμήματα κάθε πεδίου. Αυτό επειδή φέτος η λειονότητα των μαθητών φαίνεται πως προσεγγίζει πιο εύκολα βαθμολογία έως 15 με άριστα το 20, ενώ πέρυσι ήταν δυσκολότερο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *