ΑΓΡΟΤΙΚΑ posted by

Σύσκεψη στη Μελίκη για τις ζημιές – μεγάλη η αγανάκτηση από τους αγρότες (ρεπορτάζ)

Σύσκεψη στη Μελίκη για τις ζημιές – μεγάλη η αγανάκτηση από τους αγρότες (ρεπορτάζ)

xaaziΠαρουσία μεγάλου αριθμού αγροτών πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Πέμπτης 19/06 στην αίθουσα του πρώην δημαρχείου Μελίκης σύσκεψη για τις ζημιές στις αγροτικές καλλιέργειες από το χαλάζι των προηγούμενων ημερών.

Στο πάνελ βρέθηκαν ο αντιδήμαρχος Κώστας Βενιόπουλος, ο πρόεδρος του Αγροτικού συνεταιρισμού Μελίκης Μαρίνος Θεοδωρακέλης και το μέλος του Δ.Σ. του Συλλόγου Γεωργών του δήμου Αλεξάνδρειας Γιώργου Καραγκιζόπουλου.

Όπως ήταν λογικό η αγανάκτηση των αγροτών καλλιέργειες των οποίων καταστράφηκαν από το χαλάζι, ήταν πολύ μεγάλη, κυρίως για το γεγονός ότι δεν πάρθηκαν τα κατάλληλα αντιχαλαζικά μέτρα.

Ο Κώστας Βενιόπουλος ανέφερε πως μετά από την επικοινωνία του με τον δήμαρχο Φώτη Δημητριάδη, αποφασίστηκε να συνεδριάσει εκτάκτως το δημοτικό συμβούλιο Αλεξάνδρειας με θέμα τις καταστροφές και τις ενέργειες που θα γίνουν από πλευράς του δήμου προς την κατεύθυνση των αποζημιώσεων. Ήδη όπως ανέφερε ο αντιδήμαρχος, μετά από πρότασή του στον Φ. Δημητριάδη, αποφασίστηκε να έρθει θέμα στο έκτακτο δημοτικό συμβούλιο, η αναστολή για φέτος της προκαταβολής άρδευσης.

Ο Μαρίνος Θεοδωρακέλης ο οποίος συμμετέχει στην Ένωση Κονσερβοποιών Ελλάδος, ανέφερε πως η Ένωση προτίθεται να μηνύσει τον ΕΛΓΑ για αδράνεια στον τομέα της αντιχαλαζικής προστασίας.

Στις 8 το πρωί της Παρασκευής παρουσία πολλών αγροτών, βρέθηκαν στη Μελίκη η προϊσταμένη του ΕΛΓΑ Πέλλας – Ημαθίας Μαρία Παππά και η επόπτρια του ΕΛΓΑ Πέλλας Ημαθίας Αλέκα Καρακώστα. Αφού άκουσαν τις απόψεις των αγροτών, στη συνέχεια πραγματοποίησαν επισκέψεις σε κτήματα της Μελίκης και του Νεοκάστρου τα οποίο επλήγησαν από το χαλάζι. Η κυρία Παππά δεσμεύτηκε πως από την Δευτέρα θα σταλούν όσο το δυνατόν περισσότερα συνεργεία στην περιοχή για να μπορέσουν να καταγράψουν και να εκτιμήσουν το γρηγορότερα τις ζημίες.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *