ΑΓΡΟΤΙΚΑ posted by

Τις αγροτικές καλλιέργειες σε Μελίκη και Νεόκαστρο επισκέφτηκε ο Παναγιώτης Γκυρίνης (εικόνες)

Τις αγροτικές καλλιέργειες σε Μελίκη και Νεόκαστρο επισκέφτηκε ο Παναγιώτης Γκυρίνης (εικόνες)

φωτογραφία 1Τις αγροτικές καλλιέργειες στη Μελίκη και το Νεόκαστρο που επλήγησαν από το χαλάζι επισκέφτηκε ο νέος δήμαρχος Αλεξάνδρειας Παναγιώτης Γκυρίνης.

Τον δήμαρχο συνόδευσαν οι συνεργάτες του στο νέο δημοτικό συμβούλιο Κώστας Ναλμπάντης, Θεόδωρος Μπασδεκόπουλος, Ισαάκ Χαλκίδης και Νίκος Σαρακατσιάνος.

Στις δηλώσεις του ο Παναγιώτης Γκυρίνης τόνισε:

Η καταστροφή στις αγροτικές καλλιέργειες είναι μεγάλη. Το χαλάζι που έπεσε κατέστρεψε καλλιέργειες ροδακίνου και καπνού με αποτέλεσμα οι αγρότες της δημοτικής ενότητας Μελίκης να υποστούν μεγάλη ζημιά. Θεωρώ απαράδεκτη την στάση του ΕΛΓΑ που δεν μερίμνησε έγκαιρα ώστε να λειτουργεί με ορθό τρόπο το σύστημα αντιχαλαζικής προστασίας. Απαιτούμε ως δήμος και ως νέα δημοτική αρχή από τον ΕΛΓΑ να προχωρήσει άμεσα, αν είναι δυνατόν και σήμερα ακόμα, στις εκτιμήσεις και να αποζημιώσει τους πληγέντες αγρότες έγκαιρα και για το σύνολο της ζημιάς τους. Χωρίς εκπτώσεις και παζάρια γιατί οι αγρότες μας δεν είναι πολίτες δεύτερης κατηγορίας. Απαιτούμε την ισότιμη αντιμετώπιση και θα την διεκδικήσουμε με κάθε πρόσφορο μέτρο. 

Επίσης, θέλω να αναφερθώ και στην απαράδεκτη καθυστέρηση του ΕΛΓΑ να αποζημιώσει τους αγρότες των περιοχών που πλήγηκαν πέρσι από χαλαζόπτωση επίσης. Αυτή η τακτική του ασφαλιστικού φορέα των αγροτών είναι απαράδεκτη και καταστροφική για την τοπική οικονομία και την οικονομία του τόπου μας συνολικά. Ως νέα διοίκηση του δήμου Αλεξάνδρειας είμαστε στο πλευρό των αγροτών και θα τους παράσχουμε κάθε βοήθεια για να λυθεί το πρόβλημά τους που είναι πρόβλημα όλων μας“.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *