ΑΓΡΟΤΙΚΑ posted by

Επιστολή Γκυρίνη στον πρόεδρο του ΕΛΓΑ για την χαλαζόπτωση

Επιστολή Γκυρίνη στον πρόεδρο του ΕΛΓΑ για την χαλαζόπτωση

gkyrinis (6)Για το θέμα της χαλαζόπτωσης στις περιοχές του δήμου μας, ο νέος δήμαρχος Αλεξάνδρειας Παναγιώτης Γκυρίνης έστειλε την ακόλουθη επιστολή στον πρόεδρο του ΕΛΓΑ:

Κύριε πρόεδρε,

Οι αγρότες της περιοχής της δημοτικής ενότητας Μελίκης έχουν υποστεί μεγάλη ζημιά από την χτεσινή χαλαζόπτωση που κυριολεκτικά αφάνισε τις καλλιέργειές τους με αποτέλεσμα να βρίσκονται ενώπιον του φάσματος της οικονομικής καταστροφής τους δεδομένης και της απαράδεκτης και εξοργιστικής εκτίμησης του ΕΛΓΑ της περσινής καταστροφής που ενώ ήταν ολική εκτιμήθηκε από τις υπηρεσίες σας γύρω στο 30%.

Για δεύτερη συνεχή χρονιά το χαλάζι καταστρέφει τους πολύπαθους αγρότες μας και ο οργανισμός σας αντί να στέκεται συμπαραστάτης τους ως οφείλει και όπως απορρέει από την ιδρυτική του πράξη στέκεται εχθρικά και με αντιπαλότητα. Οι αγρότες της περιοχής του δήμου Αλεξάνδρειας που επλήγησαν δεν παρακαλούν ούτε εκλιπαρούν κανέναν. Απαιτούμε όλοι μαζί, αγρότες και νέα δημοτική αρχή, την δίκαιη αντιμετώπιση της κατάστασης, την ορθή και επισταμένη εκτίμηση των ζημιών που επιβάλλεται να γίνει άμεσα και την κατά το δυνατόν άμεση καταβολή τους.

Κύριε πρόεδρε,

ως νέα δημοτική αρχή στον δήμο Αλεξάνδρειας που είναι κατ΄ εξοχήν αγροτικός και ως εκ τούτου χρήζει ιδιαίτερης αντιμετώπισης εκ μέρους του οργανισμού σας, σας δηλώνουμε ότι θα είμαστε στο πλευρό των δικαίως αγανακτισμένων παραγωγών και όλοι μαζί θα απαιτήσουμε με κάθε πρόσφορο μέτρο την δικαίωσή τους.

Παναγιώτης Γκυρίνης

Δήμαρχος Αλεξάνδρειας

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *