ΑΓΡΟΤΙΚΑ posted by

Κοντά στους αγρότες λίγες ώρες μετά τη χαλαζόπτωση ο Απ. Βεσυρόπουλος (εικόνες)

Κοντά στους αγρότες λίγες ώρες μετά τη χαλαζόπτωση ο Απ. Βεσυρόπουλος (εικόνες)

10482571_482433551891078_6792675249161160524_nΛίγες ώρες μετά την καταστροφική χαλαζόπτωση ο Βουλευτής Ημαθίας της Νέας Δημοκρατίας Απόστολος Βεσυρόπουλος, βρέθηκε στις περιοχές που επλήγησαν και κοντά στους αγρότες της Ημαθίας.

Σε δηλώσεις που έκανε μετά την επίσκεψη του ανέφερε τα εξής:

«Βρέθηκα σήμερα δίπλα στους αγρότες που επλήγησαν από τη χαλαζόπτωση. Η καταστροφή είναι ολική και ανεπανόρθωτη. Αυτή τη στιγμή τα λόγια περιττεύουν. 

Αυτό ακριβώς επεσήμανα και στον αρμόδιο Υπουργό κ. Καρασμάνη, όταν τον επισκέφθηκα την αμέσως επόμενη ημέρα της χαλαζόπτωσης. 

Στη συνάντηση που είχα με τον νέο Υπουργό ήμουν ξεκάθαρος και απόλυτος. Ζήτησα, να δοθεί εντολή ώστε να ξεκινήσουν τις πτήσεις τα αεροσκάφη της αντιχαλαζικής προστασίας, όχι στο μέλλον ή από αύριο ΑΛΛΑ από χθες .

Και ταυτόχρονα να ξεκινήσουν άμεσα οι εκτιμήσεις των ζημιών, οι οποίες είναι τεράστιες και ανεπανόρθωτες.

Από τον Απρίλιο είχα επισημάνει σε συνάντηση που είχα με τον Πρόεδρο του ΕΛΓΑ κ. Βασίλη Έξαρχο και τον τότε Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Τσαυτάρη, την άμεση ανάγκη ενεργοποίησης του συστήματος εναέριας αντιχαλαζικής προστασίας για να προστατεύσουμε αποτελεσματικά και ουσιαστικά την αγροτική μας παραγωγή. 

Δυστυχώς, γραφειοκρατικές αγκυλώσεις δεν επέτρεψαν την έναρξη του προγράμματος αντιχαλαζικής προστασίας και ο εφιάλτης της χαλαζόπτωσης έπληξε για άλλη μια φορά την Ημαθία. 

Δεν βρίσκομαι εδώ να επιρρίψω ευθύνες, οι οποίες σαφώς υπάρχουν.

Για αυτή τη δουλειά υπάρχουν αρμόδιοι.

Εγώ θα συνεχίσω να είμαι δίπλα στον αγροτικό κόσμο και να προσπαθώ, ώστε να είμαι αληθινός και χρήσιμος στους συμπολίτες μου».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *