ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ posted by

Αναφορά της εφημερίδας του Βατικανού στην έκθεση Βαρλάμη στη Ρώμη

Αναφορά της εφημερίδας του Βατικανού στην έκθεση Βαρλάμη στη Ρώμη

varlamis1Στο φύλλο της 4 Ιουλίου παρουσιάζεται από την επίσημη εφημερίδα του Βατικανού L’Observatore Romano η έκθεση του Καθηγητή Βαρλάμη για τον Απόστολο Παύλο στο ναό του Αγίου Παύλου προ των Τειχών της Ρώμης.

Για την έκθεση που πρωτοπαρουσιάστηκε στα περυσινά Παύλεια στη Βέροια η εφημερίδα αναφέρει μεταξύ άλλων:

…Με εντυπωσιακό τρόπο αυτή η έκθεση φέρνει στην επικαιρότητα τη ζωή και τη δράση του Αποστόλου Παύλου και δίνει τη δυνατότητα στον επισκέπτη να συναντήσει τον Απόστολο των Εθνών. Με την ψυχή γεµάτη διάθεση και με αυθεντικότητα βιώνει κανείς αυτή την εξαιρετική έκθεση που παρουιάζει µια επιτοµή από τον καινούργιο κύκλο έργων του διάσηµου καλλιτέχνη Καθηγητή Ευθύµιου Βαρλάµη, και έχει σαν κεντρικό πίνακα την Μεταστροφή του Παύλου στη ∆αµασκό.

Εδώ και πολλά χρόνια ο καλλιτέχνης και αρχιτέκτονας, Καθηγητής Ευθύµιος Βαρλάµης, έχει αφιερωθεί σε συγκεκριµένα χριστιανικά θέµατα, µε έργα τέχνης και θρησκευτικής αρχιτεκτονικής. Εκθέσεις µε κύκλους έργων του, όπως είναι: «I Believe» και «Ο Χριστός Σήµερα» και η πραγµάτωση της εκκλησίας του «Χαρµόσυνου Μηνύµατος» στην Κάτω Αυστρία, δηµιούργησαν µεγάλη εντύπωση και κέρδισαν ευρύτερη αναγνώριση….

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *