ΓΥΝΑΙΚΑ posted by

ΓΥΝΑΙΚΑ: Πως να βάψεις τα μαλλιά σου σπίτι όπως στο κομμωτήριο!

ΓΥΝΑΙΚΑ: Πως να βάψεις τα μαλλιά σου σπίτι όπως στο κομμωτήριο!

dying-hair-horizΠλέον το να βάφεις τα μαλλιά μόνη σου στο σπίτι δεν είναι λύση ανάγκης αλλά μια ανερχόμενη τάση στον χώρο της ομορφιάς. Όμως, αυτό που εξακολουθεί να προβληματίζει όλες τις γυναίκες είναι η ποιότητα του αποτελέσματος.

Δες τη διαδικασία και τα tips μας για επαγγελματικό αποτέλεσμα στο σπίτι με το λιγότερο δυνατό κόστος!

Διαδικασία:

  1. Χώρισε τα μαλλιά σε 4 μέρη. Αρχικά κάνε μια χωρίστρα σε όλο το μήκος των μαλλιών, από το μέτωπο μέχρι τον αυχένα. Μετά από την κορυφή μέχρι το ύψος των αυτιών χωρίζεις σε άλλες 2 τούφες.
  2. Ξεκίνησε απλώνοντας τη βαφή από πίσω. Εφάρμοσε στις ρίζες των μαλλιών γενναίες δόσεις βαφής με το ένα χέρι, ενώ με το άλλο θα κάνεις ελαφρύ μασάζ για να απλωθεί καλά παντού.
  3. Συνεχίζεις και στα μπροστά, με μόνη διαφορά ότι τώρα απλώνεις τη βαφή ομοιόμορφα. Δηλαδή μην κάνεις πρώτα τη μία πλευρά και μετά την άλλη, γιατί ειδικά στα ξανθά, υπάρχει διαφορά. Το ιδανικό είναι παράλληλα. Δηλαδή μια τουφίτσα από τα δεξιά, μία από τα αριστερά.
  4. Τέλος, φορώντας πλαστικά γάντια κάνεις ελαφρύ μασάζ στα μαλλιά, ώστε να απλωθεί η βαφή και στα υπόλοιπα μήκη.

Συμβουλές για βαφή επαγγελματικού επιπέδου στο σπίτι μόνη σου!

1. Άφησε για 1 με 2 ημέρες τα μαλλιά σου άλουστα πριν τη βαφή. Τα φυσικά έλαια των μαλλιών βοηθάνε να έχει η βαφή μεγαλύτερη διάρκεια και καλύτερο αποτέλεσμα.

2. Προτίμησε ένα χρώμα που έχεις δοκιμάσει. Μην προσπαθήσεις μεγάλες αλλαγές μόνη σου παρασυρόμενη από τις εκατοντάδες επιλογές των χρωματολογίων της κάθε εταιρείας.

3. Αν είναι η πρώτη φορά που τα βάφεις, επίλεξε μια απόχρωση κοντά στη δική σου, δύο με τρεις τόνους πιο ανοικτή ή σκούρα ανάλογα το θεμιτό αποτέλεσμα.

4. Κατά τη διαδικασία της βαφής, φόρεσε ένα παλιό μπλουζάκι με ανοιχτή λαιμόκοψη, που αν λερωθεί να μην έχεις πρόβλημα.

5. Φόρεσε γάντια μιας χρήσης, ενώ για να μην πάει η βαφή στο δέρμα, τα αυτιά και το λαιμό σου άπλωσε λίγη βαζελίνη, οποιαδήποτε κρέμα ή ακόμη και lip balm.

6. Αφήνεις ακριβώς όσο χρόνο αναγράφεται στη συσκευασία. Αν αφήσεις τη βαφή περισσότερο, εκτός ότι κινδυνεύεις τα χημικά να σου κάψουν τα μαλλιά, δεν θα έχεις το επιθυμητό αποτέλεσμα, καθώς θα βγούνε πολύ πιο σκούρα. Ενώ, αν αφήσεις λιγότερο, η βαφή δεν θα πιάσει.

7. Για καλύτερο αποτέλεσμα και προστασία, πριν τη βαφή βάλε στα μαλλιά σου κάποιο ενυδατικό έλαιο ή σέρουμ. Ή αν το ξέχασες, βάλε λίγη ποσότητα μέσα στο μείγμα της βαφής. Δεν θα πιστεύεις πόσο απαλά θα είναι μετά.

8. Πριν αρχίσεις τη βαφή, χτένισε τα καλά για να εισχωρήσει ακόμα και στις πιο βαθιές τούφες.

joytv.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *