ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ posted by

Συνάντηση Γκυρίνη-Κυτούδη με τους διευθυντές Α/θμιας εκπαίδευσης του δήμου: “Δεν θα χαθεί ούτε 1 ευρώ”

DSC_0289 (Αντιγραφή)Συνάντηση με τους διευθυντές των σχολείων πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, νηπιαγωγείων και ειδικού σχολείου του δήμου Αλεξάνδρειας πραγματοποίησε το πρωί της Δευτέρας ο δήμαρχος Αλεξάνδρειας Παναγιώτης Γκυρίνης και ο πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης του δήμου Αλεξάνδρειας Μόσχος Κυτούδης.

Τόσο ο κ. Γκυρίνης όσο και ο κ. Κυτούδης αναφέρθηκαν στην καλή συνεργασία την οποία επιδιώκουν με τους διευθυντές των σχολείων και νηπιαγωγείων.

Αναφέρθηκε από τον δήμαρχο πως υπάρχουν πολλές οικονομικές εκκρεμότητες των σχολείων προς προμηθευτές κάτι που θα είναι από τις πρώτες προτεραιότητες της νέας διοίκησης.

Ακούστηκε επίσης η σκέψη να αυξηθεί η χρηματοδότηση των σχολείων της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης από το 55% σε 60% εάν και εφόσον αυτό καταστεί εφικτό.

Ο Μόσχος Κυτούδης αφού ευχήθηκε καλή σχολική χρονιά σε όλους ανέφερε πως στις προθέσεις της νέας δημοτικής αρχής είναι να αλλαχθεί εξ ολοκλήρου το μοντέλο της διοίκησης. Δεν θέλω να χαθεί ούτε ένα ευρώ είπε χαρακτηριστικά ο κ. Κυτούδης και ζήτησε από τους διευθυντές να γίνει μία καταγραφή όλων των χρεών που υπάρχουν από τα σχολεία σε τρίτους. Στη συνέχεια ο Μόσχος Κυτούδης αναφέρθηκε στο σοβαρό θέμα της θέρμανσης και του πετρελαίου στα σχολεία. Θα μετρηθεί ο όγκος από όλα τα καζάνια των σχολείων και θα γίνεται μέτρηση της ποσότητας των πετρελαίων για να υπάρχει ο σωστός έλεγχος στο γέμισμα του πετρελαίου θέρμανσης.

Το θέμα των ειδών καθαριότητας όπως ανέφερε ο κ. Κυτούδης έχει δημοπρατηθεί από την προηγούμενη διοίκηση και θα γίνει η μεταφορά τους και το μοίρασμα σε σχολεία ολόκληρου του δήμου ανάλογα με το μέγεθος του κάθε σχολείου. Από την επόμενη χρονιά το μοίρασμα των ειδών καθαριότητας θα γίνεται από τον ίδιο τον προμηθευτή.

Όσον αφορά την γραφική ύλη ο κ. Κυτούδης είπε πως στις προθέσεις τις διοίκησης είναι να παρθούν προσφορές από όλα τα βιβλιοπωλεία του δήμου Αλεξάνδρειας και στη συνέχεια όλα τα σχολεία να ψωνίζουν από ένα βιβλιοπωλείο ώστε να γίνεται μεγαλύτερος και καλύτερος έλεγχος.

Από την πλευρά τους οι διευθυντές των σχολείων και νηπιαγωγείων μίλησαν για παλαιότερα χρέη που υπήρχαν σε βιβλιοπωλεία από το 2012 όπως επίσης αν υπάρχει η δυνατότητα σε εκείνους που μένουν για παράδειγμα στη Βέροια να ψωνίζουν από εκεί. Η απάντηση του δημάρχου ήταν πως όποιο σχολείο έχει παλιό τιμολόγιο από βιβλιοπωλείο, θα έρθει σε επαφή με τον κ. Κυτούδη και η οφειλή θα πληρωθεί άμεσα. Τα βιβλιοπωλεία εκτός του δήμου Αλεξάνδρειας δεν θα προτιμηθούν ανέφερε ξεκάθαρα ο κ. Κυτούδης.

Οι διευθυντές ανέφεραν πως η πρόταση του κ. Κυτούδη για να υπάρξει το ταμείο των σχολείων στον δήμο θα είναι δυσλειτουργική αφού για καθημερινές μικρές δαπάνες στα σχολεία θα πρέπει να περνάνε από την διαδικασία συγκομιδής αποδείξεων, προσκόμισής τους στον δήμο και στη συνέχεια στην πληρωμή των προμηθευτών.

Δείτε αποσπάσματα με τις τοποθετήσεις και εικόνες από τη συνάντηση:




Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *