ΠΟΛΙΤΙΚΗ posted by

Παρέμαβση Βεσυρόπουλου για τη συνέχιση των έργων της αστικής ανάπλασης του δήμου Αλεξάνδρειας

vesy (Αντιγραφή)Με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΕΕΤΑΑ Γιάννη Μέξη συναντήθηκε ο Βουλευτής Ημαθίας της Νέας Δημοκρατίας, Απόστολος Βεσυρόπουλος. Αντικείμενο της συνάντησης ήταν η πορεία των έργων στο Νομό Ημαθίας, που έχουν ενταχθεί στο ΕΣΠΑ.

Στη συνάντηση εργασίας, συζητήθηκε η πορεία του έργου «Ολοκληρωμένη αστική ανάπλαση, της Δημοτικής Κοινότητας Αλεξάνδρειας του Δήμου Αλεξάνδρειας», προϋπολογισμού 7.074.000 ευρώ, που περιλαμβάνει τέσσερα υποέργα: την ανάπλαση της Πλατείας Αμπελοτοπίων, την κατασκευή του κλειστού κολυμβητηρίου, τον βιοκλιματικό σχεδιασμό πλατειών ΟΣΕ και Ελευθερίας, και την κατασκευή περιαστικού ποδηλατόδρομου και ανάπλαση πεζοδρομίων.

Ο κ. Βεσυρόπουλος, έθεσε το ζήτημα της επιτάχυνσης των διαδικασιών για την  απρόσκοπτη υλοποίηση των έργων, επισημαίνοντας ότι  πρόκειται για τη μεγαλύτερη αναπτυξιακή παρέμβαση των τελευταίων 10 ετών στην περιοχή που  θα αναβαθμίσει τις υποδομές κα την ποιότητα ζωής στο Δήμο της Αλεξάνδρειας.

Από την πλευρά του ο κ. Μέξης, διαβεβαίωσε τον Βουλευτή Ημαθίας, ότι θα γίνει ότι απαιτείται ούτως ώστε να μην απενταχθούν τα έργα από το ΕΣΠΑ, τονίζοντας όμως ότι σε περίπτωση μη έγκαιρης ολοκλήρωσης τους, έως τις 31/12/2015, τα κόστη υλοποίησης θα βαρύνουν εξ’ ολοκλήρου τον Δήμο Αλεξάνδρειας.

Υπενθυμίζεται ότι το συγκεκριμένο έργο βρίσκεται ανάμεσα στα 15 έργα που εγκρίθηκαν να υλοποιηθούν από πόρους του ΕΣΠΑ, σε ολόκληρη τη Χώρα, και ήταν αποτέλεσμα συνεχούς και επίμονης προσπάθειας από την πλευρά του κ.Βεσυρόπουλου, την τελευταία διετία.

Μετά τη συνάντηση ο κ. Βεσυρόπουλος δήλωσε τα εξής:

«Επισκέφθηκα τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΕΕΤΑΑ κ. Γιάννη Μέξη, προκειμένου να υπάρξει άμεσα λύση στο ζήτημα που έχει ανακύψει με το έργο της αστικής ανάπλασης του Δήμου Αλεξάνδρειας.  Θα ήταν τραγικό να απενταχθούν αυτά τα έργα για τα οποία κάναμε τόση προσπάθεια.

Πήρα τη διαβεβαίωση ότι τα συγκεκριμένα έργα δεν θα απενταχθούν από το ΕΣΠΑ και θα υλοποιηθούν, με συγκεκριμένες προϋποθέσεις και εντός των χρονοδιαγραμμάτων.

Η αυτοδιοίκηση οφείλει να εντείνει τις προσπάθειες της, να κινηθεί με μεγαλύτερη ταχύτητα και ευελιξία.

Η απορρόφηση κονδυλίων του ΕΣΠΑ, για τη δημιουργία έργων υποδομής ή την βελτίωση υφιστάμενων έργων, ενισχύει και κινητοποιεί την τοπική οικονομία.

Είναι δεδομένο, ότι έργα υποδομών και ανάπτυξης, αποτελούν κοινό πεδίο προσπαθειών αλλά και συστράτευσης για όλους μας.

Για μένα η μεγαλύτερη ικανοποίηση, είναι η δρομολόγηση αυτών των σημαντικών έργων. Φιλοδοξία μου είναι, να είμαι χρήσιμος στον Τόπο μου και στους πολίτες της Ημαθίας.

Η βελτίωση της ποιότητας των πολιτών της Αλεξάνδρειας, με την υλοποίηση αυτών των έργων, είναι δεδομένη». 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *