ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ posted by

Ο χαιρετισμός και οι ευχές του Ευθύμιου Σιδηρόπουλου στους μαθητές για τη νέα σχολική χρονιά

DSC_0450 (Αντιγραφή)Τον δικό του χαιρετισμό για τη νέα χρονιά απέστειλε ο αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ. Ευθύμιος Σιδηρόπουλος σε όλους τους μαθητές του δήμου Αλεξάνδρειας. Ο κ. Σιδηρόπουλος μάλιστα βρέθηκε το πρωί στο 2ο Λύκειο – Γυμνάσιο της Αλεξάνδρειας όπου είπε τα παρακάτω:

Aγαπητά μου παιδιά, έχουμε μια νέα χρονιά, με όνειρα και ελπίδες, ευχές και προσδοκίες για επιτυχημένους στόχους. Η σημερινή μέρα είναι η μέρα των μαθητών, η δική σας μέρα για ένα νέο ξεκίνημα. Εξίσου σημαντική είναι για τους εκπαιδευτικούς σας που με πλήρη συναίσθηση ευθύνης αναλαμβάνουν το έργο της μόρφωσης και αγωγής σας.

Είναι ευκαιρία για όλους σας να θέσετε υψηλούς στόχους, να σχεδιάσετε και να οργανώσετε τις δραστηριότητές σας , να αφοσιωθείτε στην μελέτη και σίγουρα θα κερδίσετε το στοίχημα της επιτυχίας. Το σχολείο είναι μικρογραφία της κοινωνίας , όπου ζουν και εργάζονται πολλοί άνθρωποι μαζί. Απαραίτητη προϋπόθεση λοιπόν για την ομαλή συμβίωση είναι ο σεβασμός των δικαιωμάτων του άλλου, η αποδοχή της διαφορετικότητας, η συνεργασία, η αλληλεγγύη.

Να λειτουργείται λοιπόν μέσα στα πλαίσια των νόμων και των κανονισμών του σχολείου. Οι καθηγητές σας δεν θα σας προσφέρουν μόνο γνώσεις, αλλά θα σας βοηθήσουν να αναπτύξετε την κριτική σας σκέψη ώστε να γίνεται ικανοί να διαχειρίζεστε και να επιλύετε μόνη σας τα προβλήματα. ‘’Δια του παραδείγματος’’ θα σας εμπνεύσουν εντιμότητα, υπευθυνότητα, αυτοπειθαρχία, πνεύμα συνεργασίας και αλληλεγγύης.

Προσωπικά, όταν απευθύνομαι σε νέους ανθρώπους αισθάνομαι ιδιαίτερη χαρά, αυτό συμβαίνει γιατί μέσα στα μάτια σας υπάρχει η ελευθερία της σκέψης. Να είστε λοιπόν μαχητές στη ζωή ετούτη, να υπάρχει η χαρά της ζωής, η χαρά της δημιουργίας, της γνώσης, της μην δειλιάσετε ποτέ, να μην διαλέξετε την απομόνωση και τους ψεύτικους παραδείσους.

Εγώ θα είμαι πάντα κοντά σας μέσα από το λειτούργημα που ασκώ, όποτε με χρειαστείτε θα είμαι θερμός παραστάτης στις αγωνίες σας, μα και στους προβληματισμούς σας.

Εύχομαι δύναμη ψυχής, να ζήσετε, να μάθετε, να αντιμετωπίσετε τις δυσκολίες, να αναπτύξετε την ελευθερία της σκέψης σας, να περιφρονήσετε κάθε λογής σκοταδισμό και ψεύτικες αξίες, να δείτε τον κόσμο θετικά και να τον κάνετε καλύτερο, γιατί ο κόσμος είναι δικός σας και πρέπει να τον διεκδικήσετε.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *